a teraz no powiedzmy delikatnie ciut się zmienił....
Oscar bedzie za tydzien w jego rękach :) trzymam kciuki :>
dzis ma 56 lat... ja nie wiem dziewczyny czego ey oczekujeci po prawie 60-latkach...
Do phaedra:
Tylko nie wiem czy wiesz, ale spieprzyli na nim operacje plastyczne, dlatego ma taką twarz...Jakby się nie próbował upiększać, to nadal by był przystojny...
wiem, a nawet duzo na ten temat napisalam w ktoryms watku nieco ponizej. To nie jest tak, ze spieprzyli (no moze poza ktoryms tam liftingiem), a raczej jego dziwne zachcianki w tym temacie... po cholere sobie wtykal impkanty podbrodka i polikow w latach 90.!!! Mam na to swoja teorie - ale sie fanom na filmwebie nie spodoba...
phaedra podejrzewa Mikiego o krypto homoseksualizm jak sądzę ;) ja z reszta tez go o to posądzam odkąd widziałem jak się ściska i patrzy w oczy swojemu przyjacielowi byłemu bokserowi (który chyba z nim nawet mieszka!) a jeśli nie o homo to na pewno o biseksualizm.. dodam że zupełnie by mi to nie przeszkadzało i mam w dupie czy dany aktor jest gejem czy nie, byle by małych dzieci nie dotykał bo za to kastrować należy!!!
aaa to... tego akurat nie mialam na mysli, ale tak zgadza sie, pamietacie jak calowal sie z Rocancourtem? albo chodzil z Vincentem Gallo za raczke? (chyba to byl vincent gallo). Charles Bukowaski w swojej ksiazce Hollywood (w ktorej jak waodmo pierwowzory swoich postaci zaczerpnal z prawdziwego zycia...) tez robi jakas dziwna aluzyjke na ten temat... chociaz sama sie zastanawiam czy to moze o to chodzilo...
Pamietma tez zdjecie z jakiegos klubu gejowskiego gdzie mickey niezle bounsowal z gejem w topie - to niby nic zlego, ale tak to jakos podejrzanie wygladalo... A no i w koncu artykul o tym perwersyjnym klubie dla gwiazd holyłudu, podobno swiatkowie widzieli jak mickey sie schlal i zamknal w kiblu z drag queen... To wszystko moga byc oczywisie ploty, a zdjecia... no coz to tylko kwestia odczuc, moze zle interperetujemy sytuacje, ale dodajac do tego oczywisty metroseksualizm mickeya (no ciuszki to on nie ktore ma gejowate, czy chociazby te pieski... chociaz to pamiatka po zonie;), to baaardzo mozliwe... ale ze jest biseksuaistą. Watpie zeby udawal te wielkie uczucia do Carrie, no i poza tym oglnie wydaje sie kochliwym czlowiekiem (pamietacie jak napastowal telefonami ta modelke 2 lata temu?)
A zauwazyliscie, ze on bardzo sobie folguje wyzywajac innych od pedalow (jak wiadomo w USA jak rzucisz "pedal" w mediach zaraz robi sie wielka afera). On sobie natomiast nic nie robi z tego, bo jak tlumaczy "ma bardzo wielu przyjaciol gejow"...
A co do mojej teorii.... pobawie sie tutaj teraz w domoroslego psychologa ;>
Zauwazyliscie, ze te jego implany w polowie lat 90. mialy mu nadac bardziej meski wyglad? Zbieglo sie to z boksem, zadawaniem sie z gangsta raperami, mafiozami itp. On sie chyba czul za malo meski i (przynajmniej wtedy) chyba nie chcial miec juz wygladu mielgo misia/ladnego chlopca... tak mi sie wydaje.
''On sie chyba czul za malo meski i (przynajmniej wtedy) chyba nie chcial miec juz wygladu mielgo misia/ladnego chlopca... tak mi sie wydaje.'' to jest chyba najbiższe prawdzie.
jest starym dziadem blisko 60-tki. nawet gdyby nie ćpał i nie chał na potęgę a zamias tego żywiłby się zdrowo, uprawiał jogę, jogging itepe wyglądałby jak stary dziad, może mniej zniszczony ale jednak...dziwnym byłoby jakby wyglądał tak w wieku 40 lat.
wszystkich nas to czeka - starość.
Wiesz wiekszość aktorów w jego wieku wygląda staro ale przynjamniej przypominają siebie a on dzisiejszy i on młody to dwie różne osoby w ogóle nie jest do siebie podobny a to wina nieudanych operacji plastycznych.
Powiedzmy, że w latach 90 od niektórych substancji jakie przyjmował (ciiiicho!) jago gęba zrobiła się strasznie odtłuszczona, przez co policzki wklesły - miki zrfobił sobie implanty i przynajmniej dla mnie zaczął wyglądać jak jack scalia (czy jak to się pisze - chodzi od gostka z tequila i bonetti):
http://imstars.aufeminin.com/stars/fan/mickey-rourke/mickey-rourke-20070909-3092 16.jpg
dodajmy trochę woody, czesu i dragów i mamy:
http://www.awfulplasticsurgery.com/images/mickey_rourke_scary1.jpg
nieco więcej czesu i wódy i innych substancji;) i mamy współczesnego Mikiego
http://img2.timeinc.net/ew/dynamic/imgs/071112/rourke_l.jpg
jak na to co przeżył nie wygląda źle, z różnymi ludźmi czas obchodzi się różnie, Miki się nie oszczędzał, były operacje, były różne... substancje:P
ale wciąż jest 'podobny do siebie'. nie prawda że zmienił się nie do poznania. trzeba być mocno 'niedowidzącym' żeby twierdzić że miki kiedyś i miki dziś są zupełnie niepoodobni:)
wiem że achy i ochy nad minioną urodą rurka są dżezi i trendi ale skupmy się na jego aktorstwie. w ostatnich latach zaczął grywać w przyzwoitych filmach, przyzwoite filmy a ostatnio zagrał leada!
z taką twarzą też można grać, wprawdzie na 3 częśc 9 i pół... nie liczmy ale miki da radę w innych, ambitniejszych produkcjach. ma talent;)
odtluszczoną? chyba wlasnie odwrotnie nalaną!
Ale przypomniejcie sobie jeszcze jak wygladal w Bialych Piaskach - wtedy nie mial operacji plastycznych (tylko zwichnieta szczeke, bo strasznie syplenil), a jednak wygladal koszmarnie. Zwlaszcza, ze zrobilo mu sie PODGARDLE!!! ...wiecie, teraz dopeiro mi sie to przypomnialo - implanty w brodzie mogly byc aby usunac indycza szyje, a policzki aby zrownowazyc brode... ale to chyba musial byc jakis chirurg z dyplomem z weterynarii, zeby mu cos takiego doradzic...
a nie prawda!! znajdź fotki Eastwooda w wieku 56lat.. wyglądał jakby był świeżo po 40-tce ;) nie palił nie ćpał zdrowo się odżywiał plus sport nie polegający na praniu się po gębie.. na prawdę można wyglądać w tym wieku znacznie lepiej szczególnie jeśli nie ma się tendencji do tycia, a Miki chyba nie ma..
mógłby być ładniejszy, ale przez jego przemianę pasuje bardziej do ról oprychów, bandytów lub zniszczonych życiem zwykłych ludzi... to dużo ciekawsze niż przez wzgląd na 9 i pół oraz dziką o. grywać podstarzałego amanta;/
potraktujmy jego zniszczoną gębę jako pewnego rodzaju sito. które odsiewa takie nieciekawe role typu żigolo po 50tce, podstarzały symbol seksu itede;/
niech gra czarne charaktyery, chociażby i dobrago acz brzydkiego hellboya. to dla mnie ciekawszy widok niż powtórka z richarda geara - podstarzały plejboj. bleehhh
a ja dorzuce przyklad jeszcze mojego 2 ulubienca ala pacino, ktory tez dlugo mlodo wygladal. Czy on wyglada na tym filmiku jak 55-latek???
http://www.youtube.com/watch?v=18wC1tKOvXE&feature=channel_page
"
Ale przypomniejcie sobie jeszcze jak wygladal w Bialych Piaskach - wtedy nie mial operacji plastycznych (tylko zwichnieta szczeke, bo strasznie syplenil), a jednak wygladal koszmarnie. Zwlaszcza, ze zrobilo mu sie PODGARDLE!!!"
ojj przesadzasz Phaedro.. specjalnie oglądając Piaski się mu przyglądałem i wyglądał całkiem okej (poza okropnymi ciuchami, ze spodniami w kratke na czele w końcowych scenach o ile dobrze pamiętam).. nie zauważyłem też żadnego podgardla ;) widać było natomiast że jest znacznie masywniejszy niż w filmach z lat 90-tych.. no i ten srebrny ząb.. myślałem że to charakteryzacja do filmu ale Miki podczas kariery bokserskiej właśnie takowy posiadał :)
no tez wlasnie przytylo mu sie i dostal drugiego podbrodka... mi sie to rzucilo w oczy i zastanawialam sie dlaczego sie tak zanidbal... ale chyba juz wolalam go w taki sposob zaniedbanego niz "zabanego" w dzisiejszy