widzieliście jego przemowę na Best Male Lead Film?
nawet na youtubie ją zablokowali:)
lubie go bardzo, ale komisja nie pozwoli na taką przemowę na oskarach...
a szkoda....
oto link na youtubie, ale nagranie słabej jakości, inne zablokowali:
http://www.youtube.com/watch?v=v19168_AOfA
kurde nie widziałem tego wcześniej.. znowu szaleje widzę.. trochę szkoda bo rzeczywiście może to zaważyć w krytycznym momencie podczas wyboru Akademii..
a slyszeliscie jak sie tlumaczyl na bafcie? ze czekal az xanax zacznie dzialac, bo jest strasznie niesmiala osoba z natury i przy wystepach publicznych sie denerwuje, ale nie zaczal dzialac... heh.
A fajny tez byl wywiad po bafcie gdzie siedzial z butelka szmpana i pil z gwinta a potem dal sie napic dziennikarzowi, ktory robil z nim wywiad... ;) oj szleje... ale chyba jednak nie bedzie mialo to wplwu na werdykt, bo juz decyzja z oskarem dawno zapadla i nie podejmuje jej garstka tylko setki ludzi z branzy.
heh w koncu obejrzalam ten filmik... Niestety wyglada na to, ze mickey wpierdala znow dragi - po slowotoku i tym rozweseleniu zgaduje ze to kokaina... w pewnym momencie myslalam, ze chyba zostanie na tej scenie i poprowadzi reszte ceremonii...
nie widziałem tego wcześniej. Miki pokozaczył trochę na scenie, ale czy można mu sie dziwić? przez te 20 lat nie miał okazji wystapić publicznie, odebrać sztatuetky. teraz ma kolejne 5 minut. all eyez on mickey - niech troche porządzi, należy mu się
ale nie mial slowotoku i nie wprawil w stan zazenowania polowy sali (tylko 1/4... ;P )
lepszy naćpany Mickey, niż reszta jednowymiarowych bufonów. Moim zdaniem jednak nie był nacpany, troszke już opity i bardziej wyluzowany niż np. na Globach. Na oscarach byłby moim zdaniem spokojniejszy. Mam tylko nadzieję że teraz zacznie znowu grać duże role w dobrych filmach
że jest najlepszym aktorem z jakim współpracował, że jest ogólnie zajebisty, że gra w gównach drugoplanowe role i tak jak Miki powinien dostać drugą szanse ;) ich kariery są podobne obaj na początku lat 80-tych uchodzili za nieoszlifowane diamenty.. żaden w pełni nie wykorzystał talentu niestety.. a "Uciekający pociąg" z Robertsem i Voigtem uwielbiam!!
szacunek dla Penn'a za ostatnie jego słowa po odebraniu statuetki !!!
Rourke zasłużył....
===================
No i nie dostał- szkoda bo zasłużył.
Widać branża jeszcze mu wszystkiego nie zapomniała-może następnym razem.
jebać akademie.. nie mam słów.. najsłabsze Oskary jakie pamiętam chyba.. tylko Winslet dobrze że wygrała chociaż dla mnie to jej rola była bardziej drugoplanowa a statuetke za pierwszoplanową kobiecą powinna dostać wtedy Angelina Jolie za Oszukaną.. nic jednak nie zmienia faktu że Rourke już lepszej roli miał ze swoją gębą nie bedzie i to zapewne była jego pierwsza i ostatnia w życiu szansa na Oskara.. nic tez nie zmienia faktu że Slumdog to gówno i kicz jakich mało!!! jestem w żałobie bez odbioru :(((((((((((((
Zaskoczyło mnie to, że nie wygrał. Jestem zawiedziony. Penn to super aktor, ale w tym roku OSCAR należał się tylko Rourke`owi. Zawód na całej linii. A wcześniej Penn zabrał nagrodę Billowi Murray`owi...
Wielka szkoda że nie wygrał,lecz najważniejsze jest to że wrócił do porządnego aktorstwa.Mam nadzieje że w nie dalekiej przyszłości zobaczę jeszcze jakiś dobry film z nim
http://www.youtube.com/watch?v=onzZluAr_Dc
chrzanić oscary:D Rourke wrócil tak czy siak,a jeżeli akademia boi się spontanicznych wystąpień na których zamiast slodzenia dostaje pikantne teksty to niech się wypcha z tą swoją statuetką:>
Mickey jesteś wielki!
Miałeś rację-niestety.. :(
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
na oskary ubrał się całkiem gustownie.
podziwiajcie;)
http://justjared.buzznet.com/2009/02/23/mickey-rourke-oscars-2009/
To jest bardziej ubranie casual style a nie official. faktycznie jak na niego to calkiem w porzadku wygladal (stylitka mu podobno doradzala), ale jednak to byl zbyt swobodny stroj na taka gale...