Scena prowadzenia ostrzału z CKM z rozdziawioną paszczą to przysłowiowy gwóżdż do
trumny tego żałosnego filmu. Swoją drogą - czy w Polsce nie ma już AKTOREK ??? Myślę że
sporo ładnych dziewczyn po studiach aktorskich chałturzy w mydlanych telenowelach aby
się utrzymać. Jaki jest cel zatrudniania TANCERKI do tzw. "superprodukcji" ???
Żeby przyciągnąć do kina ludzi tańczących z gwiazdami.
Zgadzam się w 100%. Hoffman niestety nie ma szczęścia do wyboru aktorek pierwszoplanowych.
Scorupco była genialna w "Ogniem i mieczem", lepszej nie mógł wybrać. A Urbańska to.......bez komentarza.
Helena genialna w Ogniem i Mieczem? Ona nie pasowała do tej roli, zwłaszcza jeżeli ktoś przeczytał powieść. W oryginale była 18letnią ukraińską dziewczyną i trzeba była pójść tym tropem. Tymczasem Scorupco pasowała do roli 30letniej polskiej szlachcianki. Była po prostu do tej roli za stara a jej interpretacja tej postaci zupełnie mnie nie przekonała. Jednakże największą porażką Hoffmana jeżeli chodzi o dobór aktorki do głównej roli była jak dal mnie Aleksandra Braunek w Potopie do momentu obejrzenia Bitwy Warszawskiej. Zrobiło mi sie po prostu żal wszystkich młodych, utalentowanych, świetnych aktorek których nikt nie wziął pod uwagę do tej roli zatrudniając tą gwiazdeczkę TVNu sztywną jak sztacheta w płocie.
Scorupco była genialna, ale...genialnie beznadziejna. Mogła ją zastapić Kasia Cichopek i nie byłoby różnicy w aktorstwie. Przynajmniej Helena zgodnie z książką byłaby brunetką ;)