Noomi Rapace

Noomi Norén

7,9
21 235 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Noomi Rapace

Oglądalem ją tylko w millenium i cholernie spodobala mi sie jej gra aktorska oraz uroda (EMO)

Mayurii

Jest piękna:)

House_M_D_

Ja tez widziałam ja tylko w "Millennium...", nie spodziewałam się, że jest prawie w moim wieku , wyglądała tak młodziutko.Ale świetnie zagrała, pełna ekspresji, byłam pod wrażeniem.

Mayurii

Oglądalem ją tylko w millenium i cholernie spodobala mi sie jej gra
aktorska oraz uroda (w ostatniej scenie blond piękność)

grossus

Racja :) Wcześniej wygląda jak strach na wróble

we_ed

No to ja wole tego stracha niz lalke Barbie z konca filmu.
Rzeczywiscie to ona ozywila ten film, ktory zaczal sie dosc niemrawo. Koncowka jak dla mnie bez rewelacji, jakby wzorowana na serii z Bonda.
Bez zastrzezen jednak srodkowe 3/4 filmu, dobre kino, a zwlaszcza frapujaca rola Noomi Rapace.

użytkownik usunięty
torgm

Strach - 10/10
Barbie - 2/10

hehhehhehe
dobre :D
krótko ale jakże na temat!!!!

Mayurii

A po czym wnosisz, że to EMO ???
Może po tym, że jest Szwedką i nosząc kolczyki, obroże, pieszczochy etc. zapewne ubiera się w szwedzkiej [sic!] sieci sklepów odzieżowych H&M w dziale dla EMO-dzieci ???
Jakoś nie widziałem u niej wyczesanych arafatek czy trampek w "kFfiatusHki" bądź "tRoOpie TchaShkI". Ot androgyniczna dziewczyna w pancerzu z kolczyków, bardziej przypominająca kogoś z subkultury gotyckiej.
No ale gotyk is dead, teraz rządzą EMO-ludki z okładek Bravo i zespołów dla zakompleksionych 13latków, którym nikt nie poświęca dostatecznie dużo uwagi.
To tak słowem własnego wprowadzenia w tematykę "Millenium...", póki co jedynie odniesienie do wizerunku Lisbeth. Na resztę przyjdzie czas, jestem jak na razie na etapie czytania książki. Przede mną jeszcze czas na konfrontację literackiego pierwowzoru z wersją filmową.

Homo_Gothikus_Industrial

To moze obejrzyj najpierw wszystkie czesci filmu a potem wrocimy do tematu.

torgm

jej wyglad odbiega od innych szwedów .Wiec to napewno nie kreacja .Oprócz
ubioru po zachowaniu takim skrytym widac

Mayurii

hej!
a że tak zapytam, znasz osobiście jakiegoś szweda? a jej zachowanie oceniasz tylko po roli w tym filmie? :)
bo z tego wynika iz twoim zdaniem szwedzi maja przecietny wyglad i wariackie zachowania ;P
heheh tak sie sklada ze znam paru szwedów i sie z tym nie zgadzaja :D

tylko bez nerwów i pozdro!

Homo_Gothikus_Industrial

Co za bzdury. Od kiedy to styl emo albo gotycki? Ubiera się jak typowa punkowa z przełomu lat 70 i 80.Najwidoczniej już zapomniano ze są takie subkultury jak punk, teraz tylko pozostały jakieś śmieszne goty i Emo.Chociaż jak dla mnie tymi trzema stylami można się ewentualnie podetrzeć.A pisanie takich głupot świadczy o braku oczytania i malutkim rozumku. Nie wspomnę już o latach jakie maja osoby piszące w/w bzdury skoro już nie pamiętają co to jest subkultura punk. Dla mnie osobiście wygląda w tym filmie żałośnie ale nie ja pisałam książkę i to nie moja wizja ekranizacji.Poza tym to nie miejsce na dywagacje na temat jej ubioru tylko na temat jej gry i filmu.

Homo_Gothikus_Industrial

Się z kolegom zgadzam ale jeżeli chodzi o wygląd oscyluje trochę o punk
chociaż jej styl bycia - skrytość może faktycznie nasuwać got... tylko ta
scena z wibratorem i dziaraniem wieprza aż czuć anarchie w powietrzu :D

Pig_us

Ciekawa ta debata, tylko cholernie bez przedmiotowa... Główna bohaterka ma po prostu wyjebane na to jak świat ją postrzega i ubiera się tak jak lubi, czerpie z różnych kultur i subkultur - za dominację takich a nie innych środków odpowiada prawdopodobnie znajomość z grupą Evil Fingers - ubiór bohaterki za każdym razem ma pełnić swoją funkcję - funkcja określonego wyglądu to też jakaś funkcja - dlatego tak a nie inaczej ubiera się na rozprawę a z goła inaczej ubiera się będąc w podróży po zakończeniu pierwszej części...
Nie Emo, Nie Goth, (jeżeli już to lekka anarchia) to po prosty autorski styl IMHO

Mayurii

to tylko kreacja, stworzona na potrzeby filmu.. jeśli ją oceniać: również przypadła mi do gustu, cichociemna outsiderka. jednak sama Noomi zapewne się tak nie ubiera, czy zachowuje, wystarczy poszperać nieco w necie.. ;]

film oczywiście warto obejrzeć. ba! całą trylogię nawet! ;]

san_5

dla mnie ona totalnie nie wyglada jak emo!!! nie wyglada tez ani jak goth ani jak punk. moim zdaniem miesza style i wyglada niesamowicie!!! oprocz tych blond wlosow - nie pasuja jej! nie ta karnacja

bachannte

Mi również się podoba i bardzo dobrze gra, macie jakieś fajne tapety z Nią ? ;)

rmvbhd

Wlasciwie to sam stworzylem na podstawie 1czesci trylogi tapete :)
Napisy niestety musialy byc z powodu takiego pliku filmowego jaki zakupilem
.Nie byly one odseparowane :( . Dobra strona zas jest ,ze dosc komedyjnie
sie ulozyly.

Mayurii

http://img13.imageshack.us/img13/5384/lisbethsalanderbymayuri.jpg

Mayurii

jak już to goth'ka ludzie widzę że nie znacie się na sub kulturach jak byś powiedział jakiemuś gothowi, punkowi ( ale ona raczej to pierwsze) że jest emo to by ci maskę przemeblował

PIXA_GOD

przepraszam (slusznie zauwazyl to PIXA_GOD) za to ,ze nazwalem ja Emo bo...

Emo- jest to osoba co tnie sie oraz nie ukrywa swoich rozpaczy
zaś
Gotyka- Nie daje innym poznac swoich najglebiej chowanych zali oraz nie szpani kolorowa fryzura na ulicach