Oglądalem ją tylko w millenium i cholernie spodobala mi sie jej gra aktorska oraz uroda (EMO)
Ja tez widziałam ja tylko w "Millennium...", nie spodziewałam się, że jest prawie w moim wieku , wyglądała tak młodziutko.Ale świetnie zagrała, pełna ekspresji, byłam pod wrażeniem.
Oglądalem ją tylko w millenium i cholernie spodobala mi sie jej gra
aktorska oraz uroda (w ostatniej scenie blond piękność)
No to ja wole tego stracha niz lalke Barbie z konca filmu.
Rzeczywiscie to ona ozywila ten film, ktory zaczal sie dosc niemrawo. Koncowka jak dla mnie bez rewelacji, jakby wzorowana na serii z Bonda.
Bez zastrzezen jednak srodkowe 3/4 filmu, dobre kino, a zwlaszcza frapujaca rola Noomi Rapace.
A po czym wnosisz, że to EMO ???
Może po tym, że jest Szwedką i nosząc kolczyki, obroże, pieszczochy etc. zapewne ubiera się w szwedzkiej [sic!] sieci sklepów odzieżowych H&M w dziale dla EMO-dzieci ???
Jakoś nie widziałem u niej wyczesanych arafatek czy trampek w "kFfiatusHki" bądź "tRoOpie TchaShkI". Ot androgyniczna dziewczyna w pancerzu z kolczyków, bardziej przypominająca kogoś z subkultury gotyckiej.
No ale gotyk is dead, teraz rządzą EMO-ludki z okładek Bravo i zespołów dla zakompleksionych 13latków, którym nikt nie poświęca dostatecznie dużo uwagi.
To tak słowem własnego wprowadzenia w tematykę "Millenium...", póki co jedynie odniesienie do wizerunku Lisbeth. Na resztę przyjdzie czas, jestem jak na razie na etapie czytania książki. Przede mną jeszcze czas na konfrontację literackiego pierwowzoru z wersją filmową.
jej wyglad odbiega od innych szwedów .Wiec to napewno nie kreacja .Oprócz
ubioru po zachowaniu takim skrytym widac
hej!
a że tak zapytam, znasz osobiście jakiegoś szweda? a jej zachowanie oceniasz tylko po roli w tym filmie? :)
bo z tego wynika iz twoim zdaniem szwedzi maja przecietny wyglad i wariackie zachowania ;P
heheh tak sie sklada ze znam paru szwedów i sie z tym nie zgadzaja :D
tylko bez nerwów i pozdro!
Co za bzdury. Od kiedy to styl emo albo gotycki? Ubiera się jak typowa punkowa z przełomu lat 70 i 80.Najwidoczniej już zapomniano ze są takie subkultury jak punk, teraz tylko pozostały jakieś śmieszne goty i Emo.Chociaż jak dla mnie tymi trzema stylami można się ewentualnie podetrzeć.A pisanie takich głupot świadczy o braku oczytania i malutkim rozumku. Nie wspomnę już o latach jakie maja osoby piszące w/w bzdury skoro już nie pamiętają co to jest subkultura punk. Dla mnie osobiście wygląda w tym filmie żałośnie ale nie ja pisałam książkę i to nie moja wizja ekranizacji.Poza tym to nie miejsce na dywagacje na temat jej ubioru tylko na temat jej gry i filmu.
Się z kolegom zgadzam ale jeżeli chodzi o wygląd oscyluje trochę o punk
chociaż jej styl bycia - skrytość może faktycznie nasuwać got... tylko ta
scena z wibratorem i dziaraniem wieprza aż czuć anarchie w powietrzu :D
Ciekawa ta debata, tylko cholernie bez przedmiotowa... Główna bohaterka ma po prostu wyjebane na to jak świat ją postrzega i ubiera się tak jak lubi, czerpie z różnych kultur i subkultur - za dominację takich a nie innych środków odpowiada prawdopodobnie znajomość z grupą Evil Fingers - ubiór bohaterki za każdym razem ma pełnić swoją funkcję - funkcja określonego wyglądu to też jakaś funkcja - dlatego tak a nie inaczej ubiera się na rozprawę a z goła inaczej ubiera się będąc w podróży po zakończeniu pierwszej części...
Nie Emo, Nie Goth, (jeżeli już to lekka anarchia) to po prosty autorski styl IMHO
to tylko kreacja, stworzona na potrzeby filmu.. jeśli ją oceniać: również przypadła mi do gustu, cichociemna outsiderka. jednak sama Noomi zapewne się tak nie ubiera, czy zachowuje, wystarczy poszperać nieco w necie.. ;]
film oczywiście warto obejrzeć. ba! całą trylogię nawet! ;]
dla mnie ona totalnie nie wyglada jak emo!!! nie wyglada tez ani jak goth ani jak punk. moim zdaniem miesza style i wyglada niesamowicie!!! oprocz tych blond wlosow - nie pasuja jej! nie ta karnacja
Wlasciwie to sam stworzylem na podstawie 1czesci trylogi tapete :)
Napisy niestety musialy byc z powodu takiego pliku filmowego jaki zakupilem
.Nie byly one odseparowane :( . Dobra strona zas jest ,ze dosc komedyjnie
sie ulozyly.
jak już to goth'ka ludzie widzę że nie znacie się na sub kulturach jak byś powiedział jakiemuś gothowi, punkowi ( ale ona raczej to pierwsze) że jest emo to by ci maskę przemeblował