Okił Khamidow

5,4
500 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Okił Khamidow

Ten facet wiedział jak zarobić niezłą kasę na głupich ludziach...chociaż niektórzy oglądają jego programy dla poprawienia sobie humoru, np ja:)
Ale jednej rzeczy nie jest w stanie pojąć mój umysł - jak można pomylić bidet z sedesem? Okił lekko z tym przesadził:)

tacyssup

Nie rozumiem co w tym jest zabawnego. Wiadomo każdy ma jakieś tam poczucie humoru, ale bez przesady, tu nie ma z czego się śmiać. Zastanawiam się jak jego "dzieła" w ogóle dopuszczono do emisji, na co patrzą ci, którzy decydują o tym co może lecieć w ramówce, a co nie.
Bo tu nie ma gry aktorskiej w ogóle, dialogi są na poziomie... nizinnym. Praktycznie w każdym odcinku wszyscy na siebie wrzeszczą, co to ma być?

__Madzia__

To prawda, ale i tak wszyscy to oglądają, a kiedy już obejrzą mówią jakie to beznadziejne i tak cały czas.

__Madzia__

Te seriale mają sprecyzowanych odbiorców: wykształcenie podstawowe lub zawodowe (uogólnienie ale to 90% odbiorców) , z małych miasteczek i wiosek. Życia nie znają to patrzą w największą szmirę byle tyko było kolorowo i z krzykami. Nie potrzebują nic więcej bo są zbyt ograniczeni, żeby cokolwiek więcej zrozumieć, poznać i ocenić. Dla takiego przeciętnego odbiorcy jest to samo życie ale dla człowieka który jest na cokolwiek inteligentny to gów...o jest nie do przyjęcia.

tytan1912

Tak? To czemu większość osób z dużych miast i z wyższym wykształceniem też ogląda ten syf? Zdziwiłbyś się. Ludzie ze wsi pracują całymi dniami i nie mają czasu na oglądanie takich pierdół. Na wsi nikt nie wraca po robocie do ciepłego domku, bo jest mnóstwo roboty wokół obejścia. W dużych miastach ludzie przychodzą z roboty po południu, włączają tv a tam Trudne Sprawy itp. więc oglądają. 10 lat mieszkałem na wsi i uwierz mi to ludzie z dużych miast nie znają życia a większość z nich nie potrafi nawet siekiery obsłużyć.

Dariusz_Smyczynski

Może i coś w tym jest, jednak z moich obserwacji to przeważnie w domach gdzie kobiety nie pracują bo opiekują się domem i czasem nie mają co oglądać jest tak że telewizor jest dla nich jedynym oknem na świat. Jedynym kontaktem z życiem. I w sumie nie jest istotne czy na wsi czy w mieście. Jednak dalej uważam że na wsiach (mam sporą rodzinę) i u ludzi z niewykształconą potrzebą posiadania innych zainteresowań niż telewizja im łatwiej przyswajalna szmira tym lepiej. Co do obsługi siekiery wierzę lecz pomimo mieszkania w mieście daję sobie z nią świetnie radę :D Pozdrawiam

tacyssup

Jak dla mnie to są seriale dla niżu społecznego.

Maricus

z założenia tak, ale nie jestem pewien. Bo oglądam to również dla beki, nie ma lepszej komedii niż pamiętniki z wakacji. Oczywiscie tego typu seriale byly juz dawno gdzie indziej. ale widać tylko Okił ma łeb i zarobił na tym w Polsce.

Pamiętniki z wakacji to mistrzostwo świata.

MateuszAmore

Obejrzałam może z 3 razy ten serial i stwierdzam, że szkoda czasu na takie...coś. Fakt, Okił na tym zarobił, a myśląca część społeczeństwa ubolewa nad takimi serialami w tv i szuka czegoś bardziej ambitnego.

Maricus

a na jakim kanale w telewizorni znajdziesz niby coś amitniejszego? Ja już w ogóle przestałem oglądać tv, ponieważ puszczają same tego typu denne komercje

5476

Ja ograniczam się już do kilku ulubionych seriali na Comedy Central. Żadnych dramatów, komedia w czystej postaci. Tego mi czasem potrzeba ;)

Maricus

to tam puszczają jakieś ambitne komedie? :P

5476

Aj, niekoniecznie, ale na pewno ambitniejsze niż "Trudne sprawy" itp. :D oglądam także Travel Channel- to w mojej opinii jest akurat w miarę ambitne ;)

tacyssup

Też zawsze to mówię, to ludzie biorą to za ironię. A on nie wkładając wiele pieniędzy, nie wysilając się, potrafi zrobić program z rekordową liczbą widzów. Choćby "Trudne Sprawy", podczas których Polsat miał największą oglądalność.

tacyssup

jego pomysly byc moze czerpie z zycia rodakow, bo urodzil sie w danym zsrr, a jak wiadomo, nie wszyscy ludzie zyja tam dostatnie :(

tacyssup

Na głupich? Zgadzam się. Ale w tym momencie musisz siebie wpisać na tą samą listę, bo czy z "beki", czy z braku inteligencji, czy z jakiegokolwiek innego powodu - też to oglądasz i nabijasz mu kasę :). Brak konsekwencji w Twoim wywodzie.

tacyssup

Mnie też zawsze zadziwia popularność tworów typu trudne sprawy, dlaczego ja... Ja bym nie próbowała jakkolwiek uogólniać odbiorców, bo każdy wyjątek w tym momencie nie potwierdza reguły, a poszerza spektrum oglądających.
U mnie zazwyczaj wygląda to tak, że włączam telewizor, coś sobie leci w tle, a ja tak pracując na komputerze chłonę te głupoty :D Ale nie wykręcam się, czasem lubię usiąść przed telewizorem i bezmyślnie pogapić się na losy tych ludzi, niekiedy sytuacje są tak na siłę przekombinowane (przez co śmieszne) że brakuje tylko, żeby UFO wylądowało.
Poza tym stwierdzam, że w Polsce raczej nie uświadczymy ambitnego serialu, który utrzymałby się na antenie, a, że wszystko typu Pierwsza miłość, czy Samo życie mnie odrzuca, wybieram kicz pełną parą:)

MoniqueVallones

zgadzam się w pełni:) człowiek też czasem potrzebuje obejrzeć coś mniej ambitnego

tacyssup

Co za idiotyczny temat. Wstydź się!

tacyssup

Facet jest genialny :D