Paul WesleyII

Paul Thomas Wasilewski

8,4
6 620 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Paul Wesley

Oglądam PW, jestem fanką, ale OMG CO PAUL ROBI NA 23 MIEJSCU PRZED NP. WODDY ALLENEM CZY ALANEM RICKMANEM CZY GARYM OLDMANEM ?! Ludzie, opamiętajcie się - wg mnie Paul gra najgorzej z całej ekipy PW, ładna buźka nie oznacza odrazu talentu.

Leighton

zgadzam się! lubię go w roli Stefana, ale bądźmy szczerzy poza tym filmem to prawie w ogóle o nim nie słychać... a jako aktor jest naprawdę średniasty... nie rozumiem jak mógł się znaleźć tak wysoko tak samo jak ten z House'a

jona13

Otóż ten z House'a jak to określiłaś ma na koncie choćby dwa złote globy z 5 nominacji, kilka nominacji do Emmy i do innych nagród, do tego jego rola jest genialna (oglądnij choćby odcinki 1x14, 2x24, 5x20-24, 4x15-16, 6x01-02 to będziesz wiedzieć o czym mówię). Natomiast pan Wesley to słabiutki aktor który w tym vampire diaries jest żywcem pożarty przez Ian'a Somerhaldera. Aktor jednej miny w dodatku próbujący naśladować Pattinsona a takich plagiatorów nie lubię

Joker_27

Aktorem jednej miny jest tu raczej Ian. Porównaj sobie jego filmy, a potem filmy Paula. W przypadku tego pierwszego, wszędzie zobaczysz Damona (niestety). Natomiast Paul jakoś bardziej się stara. Dla przykładu mogę polecić inny serial z jego udziałem "Fallen", gdzie jego występ jest kompletnym przeciwieństwem do tego, za prezentował w TVD, gdzie niesamowicie się spina, przez co staje się koszmarnie drewniany. W przeciwieństwie do roli pół anioła, pół człowieka - zupełnie na luzie, inna twarz, nawet sposób poruszania się.

xena_4

Xenko, obejrzałam "Fallen" i muszę przyznać że Pawełek daje tam radę;)

Leighton

Dokładnie:) Po prostu słów mi brak na jego "grę" (o ile można to tak nazwać) w "Pamiętnikach...". Nieśmiertelny zestaw trzech czy czterech min to za mało żeby znaleźć się nawet w pierwszym tysiącu najlepszych aktorów (przejrzyjcie zdjęcia a zobaczycie, że mam rację:D). Najbardziej rozwala mnie jego mina numer jeden wyrażająca głębokie zaskoczenie i skomplikowany proces myślowy, który najwyraźniej nie zamierza dobiec końca (usta w kształcie O i zmarszczone brwi):D I przykro mi, ale on nawet nie jest za bardzo przystojny, dla mnie ma wygląd tępaka. Pozdrawiam fanów "Pamiętników...":-)

Mery124

a ja nie rozumiem waszych komentarzy. to że jest teraz na wysokim miejscu jest tylko na jakiś czas, zaraz i tak dostanie sporo minusów i spadnie, spokojnie. co do gry, wg mnie gra spoko, a nawet dobrze. i jak dla mnie jest bardzo, ale to bardzo przystojny:).

Dodo140

Nie no przystojny to on jest:D, ale o gustach się nie dyskutuje:P A co do tej minki, to dokładnie wiem, o którą Ci chodzi, ale bardziej rozwala mnie ta minka poirytowania, kiedy ma przechyloną lekko na bok głowę i przewraca oczami:P (na szczęście ją robi rzadko:D)

Leighton

Taak zgadzam sie z wami wszystkimi ; DD
owszem może jest dosyć przystojny i ja rozumiem , że on musi grać przymuła ( no cóż taka rola )
ale nie da się nie zauważyć jego fatalnej gry ;/
masakra , .

juliaxd

Bo właśnie taki miał tam być - taką przymułą. A w przerwach między ujęciami już jest zupełnie inny. Co też widać na zdjęciach.

Leighton

Całkowicie zgodzę się z tym, że Paul nie zasługuje na aż tak wysokie miejsce w rankingu Filmwebu. Porównując go do innych aktorów znajdujących się na niższych pozycjach jest to wręcz śmieszne. Uważam jednak, że jego gra aktorska nie jest taka tragiczna - nie jest ona idealna, to na pewno, ale myślę, że ma jeszcze wiele do pokazania, a fakt faktem, że Stefan również w książce momentami był taki... przymulający i mdły. Po prostu wykonuje swoją robotę. Może przyznam Wam rację, że niektóre jego miny i dla mnie są odrobinę idiotyczne, bez wyrazu, ale da się je w ostateczności przeboleć. Poza tym mam wrażenie, że dużo dziewczyn "leci" na niego tylko ze względu na to, że ma polskie korzenie ("och, to nasz Polak!") i dlatego, że jest całkiem przystojny. Zresztą, często tak bywa (tutaj chodzi mi głównie o wygląd).
W ,,Pamiętnikach..." można się do niego przyzwyczaić. ;-)

Neff

Nie zasługuje! Jak najbardziej, tu nawet nie chodzi o grę aktorską, chociaż ona jest bardzo ważna w tego typu rankingach, ale o doświadczenie, różnego rodzaju nagrody. A Paul? doświadczenie o wiele mniejsze od wielu aktorów będących niżej od niego, dorobek o wiele mniejszy i gorsza gra. A na plus? Chyba wygląd i moja sympatia do Pamiętnika Wampirów.

Leighton

193 to za wysoko...????

anulka88

właściwie 199

filmyitylkoto

był na 23, ale już spadł jak widać :P

Leighton

A ja myślę, że to jest dopiero początek, jeszcze będzie wysoko :) Pokaże wszystkim na co go stać :D Liczę i czekam na to :D

Leighton

ten ranking jest do dupy, od dawna nie zwracam na niego uwagi.

Leighton

Na Twoje pytanie udziele prostej odpowiedzi. Nowe pokolenie jest bardziej zainteresowane swiezszym towarem. Jesli zapytasz sie ich czy wola ogladac "zmierzch tytanow" z 1981 czy 2010, beda zdziwieni, ze ow film byl juz raz nakrecony. Ja na cale szczescie wiem kto to jest W. Alen czy tez A. Rickman, a to wszystko dzieki rodzinie z ktora jako male dziecko ogladalam filmy z ich udzialem.
Poza tym taka juz jest kolej rzeczy, stare ustepuje miejsce nowemu...za pare lat W. Alen nie bedzie na zadnej liscie...wtedy to dopiero sie zdziwisz(o ile dozyjemy) .
Pozdrawiam.
w ogole nie wie kto to Woody Alen, a za kolejne 10 lat + wiecej nikt nawet nie bedzie go wspominal...

użytkownik usunięty
Leighton

Młodociani fanatycy "Pamiętników..." (częściej fanatyczki) go "plusują", aby szedł w górę. To smutne, że jest wyżej od wielkich aktorów takich jak Paul Newman czy Nicolas Cage. No, ale nic się na to nie poradzi - minie moda na "PW" spadnie jego ocena.

przyznam sie szczerze ze jestem maniaczka Pamiętnikow i lubie Paula w roli Stefka ale bez przesady nie daje mu jakis ogromych plusow za zdolnosci aktorskie ;p wole Cage'a Newman'a Allen'a i wielu innych ;d

Plusują i wiedzą dobrze, co robią. To przecież ranking popularności, a nie talentu, czy doświadczenia.

Leighton

No chyba cię pogieło najgorzej z całęj ekipy VD gra Ian(Damon)
A na to miejsce to on sobie musiał czymś zasłużyć no nie...?
Więc nie komentuj debilko tylko się zamknij

LadyCrazy_

oh zagiąłeś mnie, chyba się popłacze.
przepraszam czym sobie zasłużył - może ma jakąś nagrodę wartą uwagi na koncie ? albo zagrał w czymś wartościowym ? nie ? ojej... to chyba jednak nie zasłużył. więc to raczej ty szczylu się zamknij.

Leighton

no chyba jestęś śmieszna weź wyjdz i nie wracaj
PS.z debilkami się nie kłóce więc nie komentuj mojej wypowiedzi tylko zamknij gębe głupiaidiotko i tak to se możesz mówić do koleżanek

LadyCrazy_

ejj no spokojnie dziewczyny ! ;] każdy ma prawo wyrażać tu swoją opinie ;p
dla jednych on może być znakomitym aktorem, czyli dla mnie;) dla innych nie ! ;*
nie musicie odrazu się wyzywać ;/

LadyCrazy_

skoro z debilkami się nie kłócisz to mogę sobie spokojnie odpwiadac.. aha i jeszcze jedno... skoro taką masz zasadę to jak możesz żyć ze sobą ?

Leighton

aha czyli jednak sądzisz że jesteś debilką popierasz moje zdanie a tak wg jak ty możesz żyć z takim ryje
codziennie spoglądasz w lustro a tam taki troll :(

LadyCrazy_

wiesz, sama nie wiem. codziennie tyle przeszkód do pokonania.. wiesz jaki worek na twarz wybrać i w ogóle. dzisiaj mam zielony, ale tak myślę, że chyba powinnam była jednak wziąć niebieski.

Leighton

Noooo niestety może sie już nie kłócimy bo mi się nie chce kłócić z taką pomyłką losu...
;(

LadyCrazy_

no mi też nie. see ya

Leighton

nie no seri sorki każdy ma swoje zdanie...
:)Paa