zagra wszystko. ! widać to po jego rolach.. świetnie wcielił się w rolę Jana Pawła II. w czasie
honoru ma całkiem odmienną rolę. Nie ma lepszego aktora... Gdy oglądam wszystkie filmy
z jego udziałem jestem pełna podziwu.. Porównując rolę np z "Nie kłam kochanie" a z "
Czasu honoru.. to nie widać tego samego aktora tylko całkiem dwie różne postacie to się
ceni. Jak dla mnie świetny aktor.
Jak miło czytać taką opinię! Zgadzam się z Tobą w 100%, nie ma lepszego aktora:) Piotr jest świetny ;) Chętnie z Tobą popiszę FankaKina0016
hehe... Ja też chętnie z tobą popiszę. saqmd - szanuje twoje zdanie, ale na prawde to widać, że facet zna się na rzeczy i na pewno nie jest sztywny w końcu dostał chociażby Telekamerę za najlepszego aktora.
No rzeczywiście wielki sukces dostać jakąś badziewną nagrodę przyznawaną przez tępy plebs... Gratuluję inteligencji, jesli dla ciebie takie nagrody to wyznacznik wartości aktora...
Z inteligencją mi tu nie wyjeżdżaj, bo ja wiem co jest dobre, ta nagroda może nie jest cudem, ale jest u nas w Polsce ważne tak jak w Ameryce oscary... jeżeli dla cb ten aktor jest beznadziejny to idz szerzyć swoje "zdanie" gdzie indziej bo chyba widzisz, że w tym wątku ludzie piszą o nim pozytywnie. A takich jak ty na tym forum jest multum i wgl rzygać mi się już chce na te wszystkie żałosne komentarze pod różnymi filmami czy aktorami tak jak by każdy się super znał na filmach czy grze aktorskiej, jak jesteś taki mądry to idź sam sobie zagraj. Zobaczymy jaki jesteś "dobry" ."Tępy plebs" o kim tu mowa? hmm.. zastanówmy się.. chyba o takich ludziach jak ty. Idz sobie pogadaj do dyktafonu... ;/ Ciekawa jestem co dla cb jest wyznacznikiem wartości aktora wielki znawco ;/ żal
Nic nie napisałem o tym, że jest kiepskim aktorem. Ale uważanie go za najlepszego polskiego aktora, to chyba jakiś niesmaczny żart z twojej strony. Gdzie Adamczykowi do takich wybitnych aktorów jak Kondrat, Stuhr, Wilhelmi, Gajos, czy nawet Dorociński. I jeszcze kilkunastu innych. Przy takich nazwiskach Adamczyk jest niestety zwykłym leszczem.
Napisz po prostu, że ci się podoba, bo mam wrażenie, że to główny powód, dla którego oceniasz go tak wysoko...
Owszem ci aktorzy których wymieniasz są nieźli, ale to tylko tyle co mogę o nich powiedzieć.. Kondrat? czy ja wiem czy taki dobry, nawet teraz nigdzie go nie biorą, wiem, wiem zaraz mi napiszesz - bo się wycofał, jak by go chcieli to by się nie wycofał, Dorociński? A jaką on rolą zasłynął, bo dla mnie to przeciętny aktor, a jeżeli chodzi o Adamczyka to nie podoba mi się i twoje wrażenie jest mylne zresztą jak reszta twojego komentarzu, podoba mi się tylko i wyłącznie jako aktor!!!
Dorociński zagrał rewelacyjnie w filmie "Róża". Zresztą dostał za to nagrodę, która naprawdę ma prestiż i znaczenie - Złote Lwy. To nagroda przyznawana przez ludzi, którzy z kinem związani są od lat, znają się na nim i je tworzą. Telekamera to niestety żaden prestiż. Ot po prostu lud zagłosował, a że większość ludu stanowią idioci, to i nagrodę dostają ludzie przeciętni... Spoko, Adamczyk jest niezłym aktorem, tylko szkoda że rozdrabnia swój talent na granie w żenujących romantycznych komediach dla gospodyń domowych... Ale widzę że jesteś fanką tego typu kina :) No nic, kwestia gustu :)
hmm.. fanko kina masz 16 lat? Twoje teksty są trochę naiwne i jakby to powiedzieć niedojrzałe.
" Nie ma lepszego aktora..." - a jaką niezapomnianą kreację on stworzył? oświeć mnie
"w końcu dostał chociażby Telekamerę za najlepszego aktora."- ulala... no tak przecież Telekamery to niemalże takie samo wyróżnienie jak Oskar czy Złote Lwy...
" jak jesteś taki mądry to idź sam sobie zagraj. Zobaczymy jaki jesteś "dobry"- aktorzy są po to by móc ich oceniać. Gadanie: sam se zagraj jak jesteś taki dobry, jest żenujące. Naprawdę dobrzy aktorzy np.Janusz Gajos ma 95% pozytywnych komentarzy i pozostałe 5 % to trole. Borys Szyc ma 95% negatywnych komentarzy i ci mówiący że jest wyśmienity- to trole. Adamczyk jest gdzieś pośrodku. Połowa lubi, druga nie. Jedno jest pewne z pewnością nie jest to aktor najlepszy. Pooglądaj starsze filmy z lat 90 i wcześniej, zobaczysz jak dramatycznie poziom aktorstwa się obniżył. Adamczyk jest przeciętny i tylko porównując go np. ze Żmudą- Trzebiatowską. Mroczkami może być świetny....
Po pierwsze nie mam 16 lat, to, że w nazwie profilu jest liczna 16 nie oznacza, że mam ich właśnie tyle, twoja ocena jest dopiero żenująca, po drugie wiele młodych ludzi pisze dużo bardziej dojrzałe komentarze od tych którzy przekroczyli 20 czy 30 także twój sposób oceniania mnie jest niedorzeczny. Nie jesteśmy w szkole, a ty nie jesteś moim nauczycielem, żeby oceniać to jak pisze, mogę robić co mi się podoba... Mój gust i upodobanie jest tylko mój i nikomu nic do tego. A to, że ci aktorzy mają ileś tam negatywnych czy pozytywnych komentarzy to jest kwestia gustu i właśnie sposób oceniania ludzi niekoniecznie się na tym znających także ja bym tutaj porównała to co napisał "yossarian84" który twierdzi, iż telekamery przyznaje "lud-idioci" idealnie sprawdza się to na tej stronie, której ludzie wstawiają oceny i komentują nie znając się na tym kompletnie. Może ja też się nie znam, ale są świetni aktorzy np tacy jak Adamczyk i nie rozumiem czemu ocenia się go tak nisko. P.S nie pisałam "se" ;/ więc czytaj uważnie
Twoje oceny mówią same za siebie:
Większość filmów z Adamczykiem oceniłaś na... 10
Nie kłam Kochanie
Karol człowiek, który został papieżem
Och Karol 2
Czas Honoru
do tego wszystkiego American Pie 10/10 i wszystko jasne...
zadurzyłaś się w Adamczyku i wszystkie filmy, które z nim widziałaś oceniasz na 10 gwiazdek. Jesteś tak infantylna, że nie wierzę, że masz powyżej 18 lat...
Ja np. uważam, że Al Pacino i Robert De Niro są świetnymi aktorami, jednak nie wszystkim filmom w których wystąpili daję 10 gwiazdek. Jedne mają 10, inne 8 są nawet takie co mają 5. Trochę krytycyzmu. Nie można aktora stawiać na piedestale... odkochaj się i wszystko wróci do normy.
No niestety, mam wrażenie, że obecność Adamczyka jest najważniejszym powodem, dla którego tak wysoko oceniła te filmy. Podobnie jak ty uwielbiam Pacino, ale potrafię spojrzeć z dystansem na jego role i w różny sposób ocenić obrazy, w których zagrał. No ale nic, skoro jest fanką, to jej sprawa, nikogo na siłę przekonywać nie będę.
Ale powinna zmienić nick na fanka-seriali albo fanka-adamczyka. Dziewczyna ocenia seriale np. M jak Miłość na 10 gwiazdek, a przyzwoitym filmom zaniża oceny, Seksmisji dała 5 gwiazdek.
Mhm...Chyba ja wiem co lubię i co mi się podoba. "zadurzyłaś się w Adamczyku i wszystkie filmy, które z nim widziałaś oceniasz na 10 gwiazdek" żałosne.. ;/ To, że oceniam te filmy na 10 to nie znaczy, że się zadurzyłam, te filmy akurat mi się podobały. "odkochaj się i wszystko wróci do normy" hahaha. Co to wgl. za zdanie. Adamczyk jest dobrym aktorem i akurat te filmy z jego udziałem mi się podobały, więc nie rozumiem czemu uważasz, że się w nim zakochałam.. "Jesteś tak infantylna, że nie wierzę, że masz powyżej 18 lat..." dziękuje. Jak już sobie tak słodzimy to może i jak też coś dodam. Natomiast ty jesteś takim chamem, że nie będę prowadzić dalej tej konwersacji, bo wy macie swoje zdanie, a ja swoje.
Tak jak ty robią nastolatki, gdy jakiś aktor się podoba to od razu takie fanki cały serial/film oceniają na 10. Nie jest ważna fabuła, muzyka, ogólna gra aktorów. Najważniejsze jest, że jej IDOL tam wystąpił. Przypomina Ci to coś? Tak- to Twoje zachowanie. Szczytem bezguścia jest przyznać filmom "Och Karol 2" czy "Nie kłam kochanie" 10 gwiazdek. Gdybyś dała 7, 8 ok, ale 10 gwiazdek to wg. filmwebu Arcydzieło. Denną polską komedię oceniłaś jako ARCYDZIEŁO, bo Adamczyk tam występuje. W znajomych masz fankę Adamczyka. Obie jesteście beznadziejnie w nim zakochane i nawet nie potraficie się do tego przyznać. Ale kiedyś dorośniesz, dostrzeżesz że Adamczyk to aktor jakich wielu i zaczniesz się normalnie zachowywać. I oceniać jako arcydzieła naprawdę wartościowe filmy.
mhm. "podoba" mi się twój tok rozumowania. Czy pan "psycholog" ma mi coś jeszcze jakże mądrego do napisania? Własnie chciałam sobie przeczytać coś równie śmiesznego jak to, dziękuje. Ja się nie normalnie zachowuje? Popatrz na siebie żałosny człowieku? Nie interesuje mnie słowo - "bardzo dobry" czy "arcydzieło" tylko daje ocene./ Dla takich ludzi jak ty nie powinno być słowa "arcydzieło" bo żaden film nie będzie wystarczająco dobry, żeby móc powiedzieć "arcydzieło" zawsze znajdą się jacyś idioci którym się coś nie podoba. A to, że scenariusz do kitu, a to aktor nie zagrał minami tak jak trzeba - śmiech na sali. "W znajomych masz fankę Adamczyka" - A co cię to interesuje kogo ja mam w znajomych?? To tak samo jak ja bym ci napisała, że jak masz w znajomych kogoś kto lubi ten sam film, serial czy aktora to musi być "miłość" - weź się człowieku zastanów co ty piszesz!!!
Chodzi o to, że jesteś małą trollicą i oceniasz jako arcydzieła filmy, które trudno nawet nazwać przeciętnymi.
"Nie interesuje mnie słowo - "bardzo dobry" czy "arcydzieło".
Przykre, że nie zwracasz uwagi na skalę Filmwebu, więc przypomnę:
10 gwiazdek- arcydzieło
9 gwiazdek- rewelacyjny
8 gwiazdek- bardzo dobry
Jeśli uważasz, że film jest bardzo dobry dajesz 8 gwiazdek nie 10.
Jesteś ograniczoną ignorantką i nie będę się już wdawać w dyskusję z Tobą. Miejmy nadzieję, że jak dorośniesz to dojrzejesz i ze wstydem będziesz wspominać czasy, gdy dałaś "Och Karol 2" 10 gwiazdek.
Pozdrawiam wszystkie małe trollice :D
hahaha... nie o to mi chodziło, że nie zwracam tylko daje ocene taką jaką uważam nie patrze na to jak się nazywa dana ocena.. "małą trollicą" - wypraszam sobie, nie mam 5 lat.. Kolejny raz powtarzam, że nie jestem młoda... zastanów się nad sobą człowieku za czym pisać głupoty nawet nie wiedząc ile mam lat. Nie musisz przypominać chyba widzę. "Jesteś ograniczoną ignorantką i nie będę się już wdawać w dyskusję z Tobą. Miejmy nadzieję, że jak dorośniesz to dojrzejesz" - znalazł się wujek dobra rada. Najpierw ty dorośnij!! Idiota!
koszmarnykarolku, przypominasz tu oceny na filmwebie ale przecież każdy je zna i wie że 10 to arcydzieło. Ja np. "Och, Karol 2" oraz "Nie kłam kochanie" oceniłam na 10 bo uwielbiam tego typu komedie. Każdy lubi inne gatunki, Ty może wolisz dramaty czy horrory ale ja nie.
A pisanie o tym że ktoś się zakochał w jakimś aktorze i daje mu 10 i wszystkim filmom w których gra jest żałosne.. Może niektórzy tak robią ale nie wszyscy. Ja oceniam Adamczyka za to jakim jest aktorem i każdy normalny człowiek właśnie za grę aktorską ocenia aktora. Może najlepiej będzie jeśli ta dyskusja już się skończy. Są fani i antyfani danego aktora i nic tego nie zmieni.