Ludzie IDZCIE SIę LECZYCZYć!! co wy myślicie że tylko rock to jest coś, albo techno (osobiście lubie to ale także LUBIE, UBUSTWIAM RUBIKa) on tworzy muzyke klasyczną, zmieszaną z popem (nawet nie wiem jak to ująć i ci którzy mówią że jest głupi to poprostu się na prawdziwej muzyce nie znają i TYLE!!! +a swoją drogą ale sobie znajdujecie tematy: ma ufarbowane włosy -lol2 to jest śmieszne - nie no coś w stylu kobiet które głosowały na kaczyńskiego tylko dlatego że jest przystojny (buuahhahah)
No masz rację bo co ja tam techna za bardzo nie lubie rocka średnio no jedynie to tam popu i alternatywy no ale Rubika od czasu do czasu nie zaszkodzi posłuchać.
Ja zupełnie nie rozumiem tej całej krytyki- jak coś sie komuś nie podoba to niech tego nie słucha... A co do poprzedniej wypowiedzi to widzę,ze muzyka PP łączy ludzi o różnych gustach, bo mnie sie zdarza słuchać techna :P
Jeżeli w jakimś stopniu muzyka Rubika "podchodzi" pod muzykę klasyczną to ja jestem papieżem. A myślę, że wiem o czy mówię bo muzyki klasycznej słucham od lat. To, że w utworach przygrywa mu orkiestra, nie oznacza, że można jego pop oratoria zaliczyć do klasyki.
Dość powiedzieć, że Panu R. bije kasa do głowy bo pokłócił się z własną orkiestrą i musiał szybko kompletować nową, bo nie miałby z kim grać.
Nie chodzi o to, że kompletnie nie podoba mi się muzyka jaką tworzy, bo słyszałem większość jego utworów ale:
1. To nie jest muzyka klasyczna, porównywanie tego czegoś do muzyki klasycznej to obraza zarówno dla przedstawicieli tego gatunku jak i dla słuchaczy również.
2. Wszystkie kawałki są na jedno kopyto, więc brak mu inwencji twórczej.
3. Promowanie się na jakąś super gwiazdę jest dla mnie nie na miejscu, zwłaszcza, że kolo nie ma jakichś specjalnych osiągnięć w tej dziedzinie.
Podsumowując:
Pan Rubik może sobie tworzyć fajną muzę z prostymi tekstami dla nieświadomych milionów Polaków, ale bardzo proszę nie porównywać jego muzyki do klasyki takiej jak np. Mozart, bo włos się jeży na głowie.
Pozdrawiam wszystkich!
Mr.Mangas -----> Zgadzam się z tobą w stu procentach.
Przecież Piotr Rubik nie komponuje muzyki klasycznej.
Za bardzo "plastikowa" ta muzyka abym mógł ją polubieć.
idz do ko.ściółka to tam podobna muza lecie z organów i się nasłuchaj robik to takie guwqwna robi ze zal