Piotr Swend

6,6
433 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Piotr Swend

Co za kretyński pomysł, że 'on nigdy nie będzie miał dziewczyny:/ '
Zaznaczam, że nie mówię ani o aktorze, ani o granej postaci, a o ludziach dotkniętych tą chorobą wogóle. Takie twierdzenie jest, jak dla mnie przynajmniej, zakładaniem, że ludzie dotknięci pewnymi schorzeniami są gorsi, że nie będzie ich stać (w sensie psychicznym, mentalnym) na to samo, co zdrowych ludzi !!!! Ci ludzie W NICZYM nie są gorsi od zdrowych, a nie raz i ci 'zdrowi' do pięt im nie dortastają, jako, że i wśród jednych, jak i drugich zdarzają się 'bezmózgie taborety'.

cOOba

oj tak tak nie są :) juz lepiej? siostro prosze przynieśc lekarstwa:)

john_rambo_2

No i ... ? Już mam się śmiać czy mogę jeszcze trochę poczekać ?

john_rambo_2

To było tak śmieszne, że tylko strzelić sobie w czache pozostaje :|

cOOba

najlepiej sobie strzel w łeb! bueheheheheheheee i obejrzyj kolejny filmik z Maciusiem;]

Yokichi

Ależ ty jesteś ubogi/a w to, co zwykle nazywa się rozumem lub mózgiem (choć i tak nie wiesz o czym mowa, wnioskując z tego, że sam/a tego nie posiadasz, więc po co tłumaczyć). Chodzi o zwykłe zrozumienie dla innego człowieka, ale z debilami [jak choćby ty] nie warto rozmawiać, bo ich 1/2 komórki mózgowej i tak nie będzie w stanie tego pojąć. BUHAHAHAHAHAHA !!!! IDŹ ZAMKNĄĆ SIĘ DO TWOREK, BO TAM TWOJE MIEJSCE I TWÓJ DOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
cOOba

bo w pewnym sensie są gorsi. nie będą mieli normalnej pracy, pozycji w społeczeństwie, partnera (chyba że też chorego) i życia. i nie wmówisz mi, że są inteligentniejsi od zdrowych osób i że ktoś normalny ich zechce. tak jest, trudno.

billie_jean4

Jestem podobnego zdania. Ludzie dotknięci tą chorobą praktycznie nie mają szans na reprodukcję. Czemu?
Zadam zatem pytanie, postaw się w taką sytuację: czy chciałbyś stworzyć rodzinę z dziewczyną z dodatkowych chromosomem? Zależy ci na inteligencji, urodzie, jak każdemu. Przyjąłbyś chyba tylko dlatego, że masz miekkie serce i nie potrafisz odmówić pomocy, ale to nie byłoby z miłości, a z chęci niesienia pomocy, opieki.
Dlatego TE właśnie osoby, uważam, mają nikłe szanse na stworzenie normalnego partnerstwa opierającego się na (przereklamowanej) miłości.

Niby można przeprowadzać operacje plastyczne, ale to tylko kosmetyka. wrodzonego infantylizmu nie da się wyleczyć. można dostosować. nie są inteligentniejsi, są zdecydowanie głupsi, jeżeli ubierać to w te słowa. a będąc cholernie poprawnym politycznie - ma obniżony iloraz inteligencji. co zanosi się do jednego - jest głupszy.

SPGM1903

Nie zawsze osoby z autyzmem są często genialne, ale Down to co innego...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
billie_jean4

Nie zawsze osoby z autyzmem są często genialne, ale Down to co innego.

cOOba

Nie rozumiem po co te sapanie, Maciek to wschodząca gwizda polskiego showbiznesu, w sumie to mu zazdroszcze, tamtego lata przejeżdżał sportowym, zółtym kabrioletem wypchanym fokami tuż pod moimi oknami, szyby trzęsły się od zapuszczanej z niego techniawki... ehh, takim to dobrze.

Legendary

A ja go widziałem w WKU na komisji wojskowej (na serio!) i na 100% to był on bo nawet wyczytywali go z listy na badania, więc nie ma chyba daty urodzenia 92 tylko 89.

Stolik

Na komisji? Na bank E dostał, za sam wygląd na wejściu, typ ma szczęście.

Winston_Wolf

daj śrubokręt, daj śrubokręt, daj śrubokręt... :)

Winston_Wolf

daj śrubokręt, daj śrubokręt, daj śrubokręt... :)

cOOba

Tak tak.
Czuby będą miały czuby, a w DPS-ach będzie praca i zmniejszy się bezrobocie.
Oni nie są gorsi, ale lepiej, żeby nie mieli potomstwa, bo też urodzą się dałny.
Cóż za obrona!!! Pamiętajmy, że nawet najgorszy typ ma prawo do obrony w sądzie.

cOOba

Dobry film jest belgijski na ten temat, niestety nie pamiętam tytułu.
Facet zaprzyjaźnia się z dałnem, jeździ z nim po świecie, w koncu dałn zakochuje się w dałnicy, jednak muszą się rozstać bo starzy są przeciwni.
Pytanie za 100punktów, kto mi przypomni tytuł???

bujoss

oj niektorzy to naprawde maja cos z glowa powiem co mysle w skrocie poniewaz nie chce sie zbytnio rozpisywac :
1)Wczesniej ktos napisal ze nikt normalny ich nie zechce.Czlowieku malo o zyciu wiesz nie pozjadales wszystkich rozumow czasem ?Moze ty bys nie chcial moze ja bym nie chcial ale sa tacy ktorzy potrafia pokochac ludzi ktorzy sa od nas troche 'inni'
2)Po co wyzywac ludzi od 'dalnow' jesli juz cos to sa to osoby z zespolem 'downa' i nie wiem czy chcielibyscie zeby z was krecili beke i wyzywali.Moze nie macie tej choroby i wyzywacie osoby chore bo sami jestescie brzydcy albo was tepili ; )
3)Ktos napisal zeby nie rodzilo sie wiecej uposledzonych osob.Kazdy to inaczej interpretuje powiem tylko jedno kazdy zasluguje na zycie.Co wiecej jest duzo rodzicow ktore wychowaja i pokochaja dziecko takie jakie jest (niektorzy oddaliby do adopcji bo nie jest zbyt dobre jak dla nich ;/ nienawidze takich).Ostatnia rzecz : matka bethovena miala 8 dzieci z czego byli tam glusi , jedno mentalnie niedorozwiniete itd gdybys nie pozwolil rodzic sie dzieciom w pelni zdrowym nie urodzilby sie Bethoven.Nie jedna niepelnosprawna osoba jest od nas lepsza ,moze nawet pod kazdym wzgledem.Patrzycie tylko na ich wady sa choroby ktore pozwalaja inaczej myslec itp z tego co pamietam byl taki wynalazca nawet kilku, nawet Einstein najprawdopodobniej miał Zespół Aspergera.
PS To co powyzej napisalem nie oznacza ze nie smialem sie z akcji ''co sie stalo'' itp tyle ze mnie nie bawilo chore dziecko tylko scena ; )

pass24

ludzie z zespolem downa sa gorsi od tych nieuposledzonych.
I jakikolwiek argument bys podal, nie zmienisz tego .

Moze wysmiewanie sie z nich, nie jest mile i nie jest w porzadku, ale zadajmy sobie jedno proste pytanie, co na tym swiecie jest w porzadku..

Taka juz ludzka mentalnosc.

bujoss

bujoss jest to film Ósmy dzień

cOOba

jak dla mnie to on gra najlepsza dziecieca role ze wszystkich polskich
filmów/seriali i mowie to bez smiechu!

shrimp

Ta, a jak downy robią dziecko to kto się później tym dzieckiem opiekuje? DOWNY?! Nie! Albo państwo albo rodzice tych downów. Pomyśl trochę... A jednak, od Ciebie są downy o wiele mądrzejsze! Hahahhahahahahhahahahah

basia1003

be ze du ra!!!!!!!! Piotruś vel Maciu$ chodzi ze mną. Liże mi , depiluje i wkłada. Zazrościcie???????????

cOOba

Szkoda słów na ludzi którzy wyśmiewają innych ze względu na ich choroby :/ Ale pamiętajmy że to wszystko zawsze może obrócić się przeciwko nim.

martinus3

Uważam, że takie osoby mają mniejsze szanse na założenie rodziny, bo można mówić o miłości, która jest istotna, ale chyba każdy też chce mieć zdrowe dziecko, wcale nie jest tak, że jak ktoś oddaje do adopcji to znaczy, że "ono nie jest na tyle dobre żeby być moim dzieckiem" tylko po prostu człowiek nie jest gotów do tego by się nim zająć, często to są spore wyrzeczenia co też sprawia, że człowiek ma mieszane uczucia - dziecko, które zamiast przynieść szczęście zburzyło mu dotychczasowe życie i to w niepozytywny sposób.

Czy ci ludzie są gorsi? Zależy o czym mowa, człowieka określają czyny. Natomiast faktem jest, że np człowieka z porażeniem kończyn nie zatrudnisz do wielu prac fizycznych i nie jest to żadna dyskryminacja. Tak samo człowieka z chorobą psychiczną jak nerwica nie zatrudnisz do pracy z dziećmi nie ze względu na jakieś irracjonalne uprzedzenia tylko podstawy do tego, że pojawią nieprawidłowości.

Abukashi

i bardzo dobrze,że nie będzie miał.ludzie tacy powinni mieć zakaz wiązania się w związki,ponieważ powoduje to rozmnażanie się takich ludzi.

sekta998

Z jednej strony to chamskie a z drugiej faktycznie dziecko urodzi się chore

tihomax

Jesteście tylko zwykłą bandą łajdaków i degeneratów!

aniolek1234

Polski Corky Thacher:)

tihomax

Twarda selekcja...