Ralph Fiennes

Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham Fiennes

8,6
101 022 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ralph Fiennes

Możecie polecić mi jakieś filmy z jego udziałem? Zakochałam się w Lektorze..
Nie uważacie, ze razem z Bradleyem Cooperem są do siebie łudząco podobni? http://images2.fanpop.com/images/photos/7100000/Bradley-Cooper-x3-bradley-cooper -7103629-639-480.jpg
Pozdrawiam.

urinmyveins

Widziałem kilka filmów z jego udziałem, najbardziej podobał mi się "Angielski Pacjent".

krzychun

Uwielbiam Ralpha, podobał mi się w "Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj", a w "Wichrowych Wzgórzach" był naprawdę pociągający :P

urinmyveins

Polecam Wiernego Ogrodnika. Chyba nawet leci w środę n tvn7 :)
Angielski Pacjent to też mistrzostwo. No i oczywiście Lista Schindlera, ale tam gra postać skrajnie negatywną.
Uważam że dobry jest też Quiz Show, ale ten film nie wszystkim się podoba.

urinmyveins

oglądałem 5 z jego udziałem, wszystkie świetne:
wierny ogrodnik, angielski pacjent, lektor, księżna, lista Schindlera.

mr.lazy

W księżnej przez cały film wypowiedział może 50 słów, ale gdy myślę o tym filmie, widzę tylko jego postać.

urinmyveins

polecam ci serdecznie film ONEGIN można obejrzeć na youtube http://www.youtube.com/watch?v=mWO97_bbwr4&feature=related

urinmyveins

raczej średnio są podobni do siebie z Bradleyem ;d może na tym zdjęciu trochę, ale to chyba wyjątek. generalnie większość filmów z Ralphem jest dobra, ja również polecam Oniegina, Angielskiego pacjenta i Quiz Show.

urinmyveins

Jeśli podobał Ci się "Lektor" to myślę, że "Kropla słońca" Cię nie zawiedzie. Fiennes mistrzowsko gra trzy postaci ojca, syna i wnuka. Jego bohaterowie różnią się od siebie charakterem a dodatkowo każdy z nich zmienia się w czasie. Film u nas mało znany a wart obejrzenia nie tylko ze względu na Ralpha Fiennesa.
Mnie zafascynowały też "Dziwne dni". Zaczęłam je oglądać tylko ze względu na udział Fiennesa, bo nie lubię tak brutalnych scen jakie są w tym filmie, nie słucham na co dzień takiej muzyki . Jednak po jego obejrzeniu (dodam wielokrotnym) doceniłam zarówno o fabułę, muzykę, szczególnie zdjęcia i reżyserię Kathryn Bigelow oraz grę aktorską nie tylko Fiennesa. W jego dorobku filmowym jest to rola odmienna od wszystkich pozostałych (mogę tak pisać bo brakuje mi tylko znajomości pięciu pozycji z jego filmografii). Warto zobaczyć, choć film trudno dostępny i kontrowersyjny. Sądzę, że nie zyskał u nas popularności, bo nie obejrzały go osoby, którym mógłby się spodobać a dla tych, którzy wybierają ten gatunek był zbyt refleksyjny.

urinmyveins

Ja widzialam sporo filmow z nim. Lista Schindlera, Angielski Pacjent, Ksiezna, Biala Hrabina, Kropla Slonca, Wichrowe Wzgorza, Pokojowka na Manhattanie, Lektor, Oscar i Lucinda, Bernard I Doris, Wierny ogrodnik no i Harry'ego Pottera.

Filmy jakie moge polecic: Wichrowe Wzgorza, Angielski Pacjent, Lektor, Lista Schindlera, Ksiezna
Fiennes ma niezwykly talent do grania postaci... postaci o dwuznacznych charakterach i "wlasnymi demonami".
Fiennes to jeden z moich ulubionych aktorow ktory potrafi odgrywana rola wzbudzic nie tylko smiech, litosc ale i wscieklosc. I to nie mala.
Wyzej wymienione filmy sa to filmy o powaznym temacie. Jesli szukasz tez czegos gdzie jest calkowicie pozytywna postacia to polecam Pokojowke na Manhattanie. Bardzo mi sie tam podobal. I duzo sie usmiechal ;) A usmiech ma sliczny.

Angel_of_Music

Poszukuję filmu "Oskar i Lucinda" na DVD. Może wiesz jak go znaleźć?

urinmyveins

Nie wolno zapomniec o Czerwonym Smoku. W tym filmie, jak w kazdym innym swietnie zagral swoja role i tak jak w Liscie Schindlera oraz, jakby nie patrzec, Harrym Potterze gra zdecydowanie negatywna postac.

urinmyveins

Wichrowe Wzgórza

urinmyveins

nie będę oryginalna podając te tytuły
Lista Schindlera
Wichrowe Wzgórza
Angielski pacjent
Quiz Show

urinmyveins

Dziękuję wszystkim.