Ralph Fiennes

Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham Fiennes

8,6
100 896 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ralph Fiennes

jego najlepszy film.
Ja widziałem tylko czerwonego smoka .zagrał fenomenalnie.

Bob_12

ja osobiście najbardziej lubię go w "Liście Schindlera". Jako Amon Goeth jest rewelacyjny, najlepsza kreacja aktorska w filmie. Mistrzostwo świata po prostu!

bagrov

A mi się podoba we wszystkich filmach ale najbardzie W "Oscar i Lucinda" te rude włoski :)

Bob_12

<33 ma to "COŚ" co przykuwa uwage i gdy zaczyna się oglądać jakiś w film z nim w roli głównej to trudno odejść choć na chwilę sprzed telewizora;)||Każdy film z nim jest ciekawy i owiany nutką tajemniczości. To właśnie LuBiĘ x)

Anahi_3

"Lista Schindlera". Nie miał roli głównej, ale postać którą wykreował na ekranie zapamięta każdy. Do dziś jego rola z "Listy" wymieniana jest w przeróżnych rankingach na najlepsze role filmowe wszech czasów.
Fiennes stworzył w tym filmie postać wielkiego sukinsyna, ale również świetnie pokazał w tej postaci pojawiającą się od czasu do czasu ludzką twarz, która z ogromnym trudem przebija się przez złą duszę Amona. Tak jak napisał bagrov, absolutne mistrzostwo świata.

La_Pier

Zgadzam sie w 100% w "Liście Schindlera" był niesamowity wg mnie zagrał nawet lepiej od Neesona. Jak na razie rola życia choć drugoplanowa.

Bob_12

Trudno powiedzieć "Lista Schindlera" na pewno wysoko, ale w "Angielskim pacjencie" też był świetny. Chociaż to zupełnie inne kino, inna postać, to nie ma po co porównywać

bebronka

Mi również podobał się Oniegin zagrał tam taką super postać!!! Naprawde mi się podobał a zwłaszcza te słowa
"Pocałunek ślub obowiążek rodzina nuda cudzołustwo"(chyba trochę pokręciłam:))Fim warty uwagi zawsze jak go oglądam to płacze:(

Bob_12

Trudno zdecydować. Wichrowe... Angielski... Pająk... Lista.... Oniegin... Koniec romansu... Oscar... Quiz.... Potter.... Kropla słońca... Smok...