Ralph Fiennes

Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham Fiennes

8,6
101 022 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ralph Fiennes

Genialnie gra bardzo mroczne i tajemnicze postacie. Jeden z najlepszych aktorów, który jest niemal stworzony do grania czarnych charakterów. Szkoda że jeszcze żadnego Oscara nie dostsł, ale mam nadzieję że jeszcze kiedyś dostanie.

Aldo_Raine

Zgadzam się całkowicie z powyższą opinią,a co do Oscara to jestem przekonany że to jeszcze nastąpi.

behemot_9

Co najmniej dwa Oskary powinien już dawno mieć jak w banku. Wybitny aktor, a za jakieś 15 lat, będzie żywą legendą.

Aldo_Raine

dokładnie. Stworzony do grania czarnych charakterów. Voldemort, Hades, Francis w "Czerwonym smoku"...to te najbardziej wibitne. Przez to jest to jeden z moich ulubioncyh aktorów

MrAnderson

Dla mnie najlepiej zagrał w Liście Schindlera - rola Amona Gotha była na wskroś zła. A zagrana genialnie. Również rola Hadesa była swietna - moim zdaniem najlepsza w filmie.
Bardzo lubię tego aktora, uważam że należy mu się conajmnie jeden Oscar :)

attra

Dwa Oskary dziecinko, co najmniej dwa. A może nawet i trzy. Tyle, że w dzisiejszych czasach, perfekcyjnych aktorów nie honoruje się we właściwy sposób.

La_Pier

racja. ci co faktycznie powinni Oskara mieć go nie dostają. jakby nie patrzeć to przykre. osobiście bardzo lubię Ralpha za jego "czarne charaktery" (Amon Goeth - dla mnie najlepszy, bez dwóch zdań), chociaż w trochę bardziej melodramatycznym wydaniu - Lektor, czy też Angielski Pacjent również jest genialny.

moose_of_justice

To prawda, jeden oscar to za mało. Mnie jeszcze zachwycił w filmie "Biała Hrabina". Sam film mi się podobał, a rola Ralpha zagrana świetnie. No i mój ulubiony bohater literacki - Heatcliff... No cóż, zgadzam się z przedmówcą - Ci co zasługują na docenienie i nagrodę zazwyczaj ich nie dostają.

attra

Jeden to zdecydowanie za mało. Nie ma drugiego aktora, który w ciągu ostatnich 20 lat zagrał tyle znakomitych ról. Czy to pierwszy plan, czy to drugi plan, Fiennes niemal zawsze błyszczy. Jest wyrazisty i - tak powtórzę to raz jeszcze do znudzenia - jednym spojrzeniem przekaże więcej, niż inni aktorzy wylewający z siebie rzekę słów.

moose_of_justice

W Liście Schindlera był najlepszy!

Aldo_Raine

Ralph jest genialnym aktorem, jego role są fenomenalne
do tego jest bardzo przystojny, ma w obie coś co przyciąga uwagę widza

Anda00

ja lubię w nim jedno, że nie boi się żadnej roli i umie zagrać wszystko:D

Aldo_Raine

Ja go uwielbiam w "Czerwonym Smoku" i "Pająku".

TheNaturat_2

On jest powalający jako Voldemort... choć jest specjalnie scharakteryzowany to uwielbiam go.
Kocham taką urodę u mężczyzn - on jest dla mnie IDEAŁEM ;)

marilyn_6

Ralph Fiennes zagrał świetnie Hadesa i nie tylko, bo jest BOSKIM aktorem! ;D