Ralph Fiennes

Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham Fiennes

8,6
101 802 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ralph Fiennes

Widziałem dwa filmy gdzie był dubbingowany- "Wallace i Gromit: Klątwa Królika" (postać Allan Quatermain) i czwartego Pottera (Voldemort) i w obu przypadkach tego co zrobili polscy "aktorzy" nie dało się słuchać.

_Andrzej_

Msza racje nic nie zastąpi głosu naszego kochanego Ralpha!!!Zawsze oglądam z nim tylko filmy z napisami unikam dubbingów

Hamlet

Każdy dubbing zabija. Nie tylko Fiennesa. Nie ma to jak napisy.

_Andrzej_

Ale Finnesa szczególnie, do dubbingowania go dają już zupełnie przeciętnych aktorów, jak ten Paszkowski, wszystko gra na jedną nutę.

_Andrzej_

Ponieważ mam wszystkie części "Harry'ego Pottera" na dvd, sprawdziłem dubbing Voldemorta. Nigdy nie oglądam filmów z dubbingiem, więc tak z ciekawości zerknąłem.
Wiesław Komasa momentami stara się naśladować głos Fiennesa, ale nie jest to udany dubbing. Uwielbiam gdy Fiennes w "Czarze Ognia" nagle zaczyna mówić zupełnie delikatnym tonem: "I'm going to kill you, Harry Potter. I'm going to destroy you" - żaden dubbing nie zastąpi głosu Ralpha. Albo gdy raz za razem rzuca gniewnie: "Crucio! Cru-cio!". Mistrzostwo.

La_Pier

Wtedy mówi to tak bosko!!! Masz racje Mistrzostwo Ten jedo głos jest wspanaiły!!!

_Andrzej_

Tak, te przejścia ma genialne, mi się jeszcze bardzo podobało jak zwołał śmierciożercóe, ochrzania ich i nagle słyszy Pottera, i wtedy taki niewinny głosik "Och, mister Potter, I almost foggot...", Komasa nie czuje tej dramaturgii.

_Andrzej_

``Mmm...tak głos ma zniewalający.! Lubie z nim filmy [*] bo kreuje i sam jest trochę "demonicznym" aktorem xS. I trzeba przyznać..że cięzko się słucha dubbingu Ralpha Fiennes'a.