że Robert Downey Jr. potrafi zagrać właściwie każdą role. Mi bardzo przypadł do gustu w Zodiacu i jak dla mnie to jego najlepsza rola.
nie nie, najlepsze jest to, że...
taki cudowny z niego człowiek :)
no i dalej masz rację...
no a ja nie umiem wybrac ego najlepszej roli...
hm... daje czadu we ,,wszyscy twoi święci'' ale... ja nie umiem... :/
no bo ,,charlie'' i wgl... ,,solista'' i wgl... :)
widzicie?
Obejrzałam jak na razie 11 jego filmów i muszę przyznać ze zakochałam się w tym aktorze. Kocham zwłaszcza jego mimikę twarzy. Oczy gdy jest smutny. I te jego ruchy. Kurcze, jest na prawdę niesamowity. I to tego jego głos. Filmy z nim czasem oglądam dwa razy dłużej niż trwają ponieważ uwielbiam na niego patrzeć. Czasem bywa tak śmiesznie roztrzepany (np. w Holmes'ie czy też "Kiss kiss bang bang").
Jak na razie do moich ulubionych filmów należą:
- Sherlock Holmes
- Kiss kiss bang bang
- Solista
- Iron Man
Także zgadzam się z twierdzeniem że potrafi wpasować się w każdą rolę. Osobiście nie mogę się doczekać Iron Man'a 2 i Avengers oraz innych filmów z jego udziałem.
Czy pod Twoimi słowami kryje się jakaś ironia? Bo jeżeli tak to nie bardzo ją rozumiem i prosiłabym o wytłumaczenie o co Ci chodzi.
Nie martw się!ja mam tak samo..Chłonę każdy kadr i analizuję Jego grę..Gdy..oczy mówią coś zupełnie innego,niż usta..I taka w nich jest głębia..Wszystkie filmy lubię;w każdym jest inny i Jego gra..wciąga..
Ja go cenię zarówno za dobrą grę aktorską jak i charyzmę. Downey jest jednym z tych aktorów, którzy oprócz talentu posiadają duży dystans do siebie i umiejętności autoironiczne. Myślę, że trudno jest wskazać rolę, w której jest "najlepszy", bo było ich naprawdę dużo :)
Ja zakochałam się w nim oglądając "Tylko ty"... przez te oczy :D
Podoba mi się też w "Soliście", "Sherlocku Holmesie" oczywiście..
też w "Iron Manie", "Zodiacu" i "Ghotice"...
jeżeli chodzi o te śmieszniejsze jego role, to "Jaja w tropikach" i "Kiss kiss bang bang" mi się podobały :D
w ogóle niezły aktor, co tu dużo pisać.. ;]