Robert Downey Jr.

Robert John Downey Jr.

8,9
164 474 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Downey Jr.

że Robert Downey Jr. potrafi zagrać właściwie każdą role. Mi bardzo przypadł do gustu w Zodiacu i jak dla mnie to jego najlepsza rola.

Porcupine_Man

nie nie, najlepsze jest to, że...
taki cudowny z niego człowiek :)
no i dalej masz rację...
no a ja nie umiem wybrac ego najlepszej roli...
hm... daje czadu we ,,wszyscy twoi święci'' ale... ja nie umiem... :/
no bo ,,charlie'' i wgl... ,,solista'' i wgl... :)
widzicie?

the_alex

Obejrzałam jak na razie 11 jego filmów i muszę przyznać ze zakochałam się w tym aktorze. Kocham zwłaszcza jego mimikę twarzy. Oczy gdy jest smutny. I te jego ruchy. Kurcze, jest na prawdę niesamowity. I to tego jego głos. Filmy z nim czasem oglądam dwa razy dłużej niż trwają ponieważ uwielbiam na niego patrzeć. Czasem bywa tak śmiesznie roztrzepany (np. w Holmes'ie czy też "Kiss kiss bang bang").

Jak na razie do moich ulubionych filmów należą:
- Sherlock Holmes
- Kiss kiss bang bang
- Solista
- Iron Man

Także zgadzam się z twierdzeniem że potrafi wpasować się w każdą rolę. Osobiście nie mogę się doczekać Iron Man'a 2 i Avengers oraz innych filmów z jego udziałem.

kath_5

no tak... faajnie jest na niego patrzec...

the_alex

Czy pod Twoimi słowami kryje się jakaś ironia? Bo jeżeli tak to nie bardzo ją rozumiem i prosiłabym o wytłumaczenie o co Ci chodzi.

kath_5

Nie martw się!ja mam tak samo..Chłonę każdy kadr i analizuję Jego grę..Gdy..oczy mówią coś zupełnie innego,niż usta..I taka w nich jest głębia..Wszystkie filmy lubię;w każdym jest inny i Jego gra..wciąga..

dobbiacco_attersee

Ja się nie martwię ;)

Aktualnie chłonę Roberta z filmu "Good night and good luck" ;)

Porcupine_Man

Ja go cenię zarówno za dobrą grę aktorską jak i charyzmę. Downey jest jednym z tych aktorów, którzy oprócz talentu posiadają duży dystans do siebie i umiejętności autoironiczne. Myślę, że trudno jest wskazać rolę, w której jest "najlepszy", bo było ich naprawdę dużo :)

Suzarro

Ja zakochałam się w nim oglądając "Tylko ty"... przez te oczy :D
Podoba mi się też w "Soliście", "Sherlocku Holmesie" oczywiście..
też w "Iron Manie", "Zodiacu" i "Ghotice"...
jeżeli chodzi o te śmieszniejsze jego role, to "Jaja w tropikach" i "Kiss kiss bang bang" mi się podobały :D

w ogóle niezły aktor, co tu dużo pisać.. ;]