Robert Downey Jr.

Robert John Downey Jr.

8,9
165 290 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Downey Jr.

Nie rozumiem tak wysokiej oceny...Zagrał w filmach skierowanych typowo w młodzież, prawdopodobnie dlatego zbiera tak wysokie oceny. Umiejętności aktorskie na bardzo przeciętnym poziomie.

Dragon339

Według ciebie Solista, Zodiak, Chaplin wszyscy twoi święci ( ma jeszcze wieeele innych filmów tkzw. poważnych) są tylko dla młodzieży, a po za tym rola Iron mana i Holmsa (obie rewelacyjne ) jest skierowana dla na prawdę szerokiej publiczności. Umiejętności które prezentuje są godne podziwu. Od milionera i play boya ( Iron man ) do skończonego idioty ( Kiss Kiss Bang Bang ). Według mnie potrafi zagrać wszystko i jest przemiły dla fanów ; ) Polecam o nim poczytać lub pooglądać filmiki na yt.

Kinomaniaczka_fw

Całkowicie się zgadzam!
Ludzie myślą, że to jest aktor dwóch roli : Holmesa i Iron Mana, ale mało kto wie o innnych filmach. Np. te co wymieniłaś, albo Futro:Portret wyobrażony Diane Arbus. Wątpię, żeby to był film dla młodzieży

Dragon339

Bardzo przeciętne to są twoje oceny gościu Gladiator 8/10 i seria szybcy i Wściekli na 1/10 !!!
Pewnie dlatego Roberta wrzucasz do jednego wora z pseudo-aktorami, którzy grają w gniotach.

tomucho77

Gladiator był dobrze zagrany i zrobiony, na serii wściekłych czułem się jakby reżyser chciał usunąć mój mózg. Oczywiście ocena wściekłych jest trochę zaniżona, ze względu na jej ranking. Tak na szybko chciałem zobaczyć twoje oceny, serio wystawiłeś dystryktowi 4/10?...

Wracając do tematu, widziałem sporo filmów donwey'a , no ale nie widzę tych jego umiejętności...Nawet ta jego gra aktorska osobiście mnie irytuje.

Dragon339

Moim zdaniem Downey jest świetnym aktorem, który potrafi wcielić się w dosłownie każdą rolę. Jednym przypada on do gustu, innym nie. Ja nie przepadam za np. Johnnym Deppem ty za Robertem. Każdy ma prawo do własnego zdania. Proste

Dragon339

Serio wystawiłem 4/10 efekty specjalne to nie wszystko !

tomucho77

Chyba nie oglądaliśmy tego samego filmu. :)

tomucho77

"efekty specjalne to nie wszystko"? oczywiscie zgadzam sie z tym stwierdzeniem, ale całkowicie nie odnosi sie to do tego filmu. Zaryzykuje i powiem, ze tam wcale nie chodzi o efekty, a raczej o nieprzecietny pomysł realizacji filmu, niebanalny scenariusz i swietna rezyseria Neila Blomkampa, ktory razem z P. Jacksonem za ok 30mln$ stworzyl jeden z lepszych filmów Sci-Fi XXI wieku.
pozdro

pontyak

Ja lubię normalne filmy Sci-Fi np.: Batmany, Transformesrsy czy serię Obcy, natomiast nie cierpię filmów o inteligentnych, mówiących gadach, płazach w tym przypadku krewetkach buhahahaha.
Powinni zrobić Dystrykt 10 o mówiących i chodzących wielorybach albo krabach czy rakach.

tomucho77

To obcy,a nie zmutowane krewetki ;)
Czyli lubisz faceta przebierającego się za wielkiego nietoperza i latającego po mieście,gadające samochody i serię o jaszczurko-podobnym stworze z kosmosu,a nie lubisz inteligentnych krewetek?

A co do Downeya,uważam,że jest dobrym aktorem,zagrał w wielu dobrych filmach,które nie były komercyjnymi hitami i przy okazji mi się podoba jako facet,ale również myślę,że jego miejsce w tym rankingu jest idiotyzmem.

arietem

Na szczęście nie gapię się na żadne rankingi;niska ocena gry RDJ wynika albo z niewiedzy i nieznajomości Jego dorobku-albo..z chęci trollowania i podpuszczania innych!No;jeszcze..z braku wrażliwości na wysoki poziom artyzmu aktora!O którym Altman powiedział,że to "najzdolniejszy aktor swego pokolenia"!No;ale..co tam Altman wie o aktorstwie?Dragona339 Downey.."denerwuje" i..to jest"ałtorytet!"