Robert Downey Jr.

Robert John Downey Jr.

8,9
164 474 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Downey Jr.

Ostatnio zainteresowałam się jego płytą... Poszperałam w necie i... Znalazłam... Jest NIESAMOWITA! Dla mnie, osoby, która lubi taką muzykę... To po prostu coś niezwykłego... Gra, śpiewa, pełny serwis ;D
I w związku z tym, nasuwa mi się pytanie, czy ktoś wie gdzie można ą dostać legalnie? Sklep typu empik, albo jakiś inny, w którym można coś takiego dostać... Help?

Osoba_bez_imienia

No to niestety Cię zawiodę... Poszłam w grudniu ubiegłego roku (przed świętami) do Empiku. Kręcę się po sklepie, szperam między półkami. W końcu podchodzę do informacji i pytam z szerokim uśmiechem właśnie o "The Futurist" Uśmiech szybko zniknął z mojej twarzy, gdy usłyszałam, że płyty nie ma. W rzadnym Empiku w naszym kraju!!! To paranoja, jak mamy nie ściągać muzyki z internetu, skoro legalnie kupić jej nie możemy. ALe tak jest też z filmami... Chciałam sobie kupić "Chaplina" (ten z RDJ). I co? Nie ma!
No ale nie będę już marudzić. Podłączam się do prośbny koleżanki. A piosenki są faktycznie genialne. Ja mam największą słabość do utworu "The Futurist" Jest piękny... A jakie są Wasze typy?
Pozdrawiam!

rybka254

Płyta jest do kupienia na merlin.pl, łatwo szybko i legalnie:)

wierzcho

Czy to aby aktualne wieści? Po przeczytaniu Twojej wiadomości od razu zajrzałam na merlin.pl Gdy wpisuję "Robert Downey Jr" to mi wyskakują same filmy i soundtrack do "Urodzonych morderców" Jak wpisałam "The Futurist" to trafiłam tylko na książki... :(

Osoba_bez_imienia

Poluje na to i poluje i nici... Ale najbardziej mnie interesuje ten album, a widzę, że jakieś problemy sa z dostaniem go gdziekolwiek... :/

Osoba_bez_imienia

W merlinie jest, ale niedostępne.
Ja znalazłem na tych stronkach:
http://www.rockserwis.pl/serwis.do?menu=main&pid=54779&cat=12&mcat=12&l=1

http://music.stentor.pl/katalog.php?action=show&pid=101

Nie próbowałem kupować, więc nie wiem czy da się to kupić ;p

Osoba_bez_imienia

na pewno na ebayu można go znaleźć w dość przystępnej cenie

fleuve

Jest!
Z Wielkiej Brytanii.
Płatność przez PayPala?
Tu będzie problem...

Lemony

Ja, w GB...
A co ja, anglik? Płatność - problem. Dostarczenie - kto wie...

Osoba_bez_imienia

A sprawdzał ktoś ten Rock Serwis, co podałem?

Osoba_bez_imienia

Ja mam płytę Roberta. Jest niesamowita!;) Kupiłam ją w Empiku. Widze że macie problemy ze znalezieniem jej, z ciekawości sprawdziłam czy jest na empik.com, ale rzeczywiście nie jest dostępna...;/ dziwne... posprawdzałam więcej sklepów, ale też nie znalazłam...
Życze powodzenia w szukaniu...! Naprawde warto.
Mój typ to 'Man Like Me'.

Jak znajdę, to dam znać.

brokensmile

ja nie mam jednego typu.
"Man Like Me", "Broken", "Your Move"

Osoba_bez_imienia

Dzisiaj zdobyłam płytę winylową z różnymi wersjami piosenki 'Smile' w wykonaniu Roberta! :) (to piosenka z filmu 'Chaplin' gdzie gra tytuową rolę...)

brokensmile

no, niestety odtwarzacz winyli już dawno na śmietniku ;(
ale gratulacje ;]

Osoba_bez_imienia

Sprawdziłam tą stronkę (Rockserwis) i chyba coś mi mówi, że może tu to znajdę. A wie ktoś jakieś szczegóły o wysyłce z tej str.? Znaczy czy to sprawdzony serwis, albo co... Bo cena jaka tam widnieje (ok. 68pln)...
Nie wiem czy to jest normalna cena czy trzeba będzie cos jeszcze do niej dopłacać do wysyłki...
Co do typu piosenki, to również nie mam. Wystarczy mi ten głos, czasami przechodzący w przyjemny odcień, że aż ciarki przechodzą... ;D

Osoba_bez_imienia

Ups, sorry...
Nie 68 tylko 63 .... :)

(Coś mi się machnęło z tą liczbą...)

Osoba_bez_imienia

Ups, sorry
nie 68 tylko 63 pln
(coś się machnęłam z tą ceną... ;D)

Osoba_bez_imienia

normalna cena. stare aukcje na allegro też w takich granicach były. a koszty przesyłki tam widziałem. a teraz mi się nie chce włączyć.

Osoba_bez_imienia

tak to normalna cena, niestety jest ona dostępna tylko w granicach 70 zł. ale chyba warto ;) może ktoś przypadkiem jechałby do Londynu, płytki u nich są w bardziej przystępnych cenach i mają prawie wszystko więc polecam.

fleuve

mam:
Koszty dostawy aktualnie wynoszą:

• 12,50 zł w przypadku przesyłek priorytetowych pobraniowych lub opłaconych kartą bądź z konta PayPal, dostarczanych za pośrednictwem Poczty Polskiej lub firmy UPS

• 10,00zł w przypadku przesyłek opłaconych przelewem, dostarczanych za pośrednictwem Poczty lub firmy UPS

Lemony

no i co. zdobył ktoś? bo ja zastanawiam się nad zakupem w rock-serwis (to, co podał Lem.)

Osoba_bez_imienia

Ciekawa jestem-bo tę płytę także namierzałam-ale kupić mi się jej nie udało..Czytałam,że wielką miłośniczką RDJ i Jego wykonawstwa na tej płycie -jest..Joanna Brodzik..Czy Robert jest twórcą ..tekstów ,czy muzyki??Bo że znakomicie gra na fortepianie-i uczył się gry,zamierzając nawet zostać pianistą-to wiem;ale spotkałam się z różnymi wpisami-raz ,że to tekst;innym razem-muzyka..Robert jest bardzo muzykalny;ma świetny słuch i zdolności improwizacji..Postrzegany jest także,jako scenarzysta..Talentami jest wię obdarowany wszelakimi-ku naszej radości..

dobbiacco_attersee

zamówiłam na tej str www.rockserwis.pl ale po tygodniu napisali, że nie można zrealizować zamówienie i że wydawca wycofał z katalogu ;/

Lestat_de_Lioncourt

Zainteresowanych "Futurist" RDJ proszę o kontakt na dobbiacco.attersee@gmail.com