Robinho

Robson de Souza

7,0
7 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Robinho

To jest przyszlosc swiatowej pilki!!! Teraz jest Ronaldinho, pozniej bedzie ROBINHO. Szkoda ze nie ma w polsce zawodnika, ktory by mu dorownywal chociazby w 1/4 umiejetnoscim Robsona.

Bloodmaster

nie ma i nie będzie nigdy
a do Ronaldinho to mu naprawdę daleko jest - jedyne co ma to kiwję - a nie potrafi tak asystować ani strzekać wolnych jak Ronaldinho ;-)

kunimitsu

jest mu daleko?? oni maja bardzo podobny styl gry. robinho moze nie wykonuje tak stlych frg gry jak ronaldinho ale on to nadrabia walecznoscia i ruchliwoscia. przeciez on biega po calej szerokosci boiska i wraca po pilke zeby ja rozegrac, a ronaldinho mowiac prawde na ogol czeka na pilke na polowie przeciwnika i jak ja straci to nie wraca sie do obrony tylko zostaje w ataku. tak naprawde toi ciezko jest ich porownac ze soba bo dwa inne typy(nie mowie o grze), bo zobaczcie jak oni sa zbudowani. ronaldinho ciezko jest przewrocic, a robsona troche latwiej bo jest maly. ale to tez moze byc atut w pewnych sytuacjach bo mozna latwiej wywalczyc karnego lub wolnego, albo zmiescic sie w jakiejs malej szparze miiedzy zawodnikami. a poza tym to robinho jest duzo szybszy od ronniego pominim ze jest mniejszy i najwazniesze ze jest o 4 lata mlodszy od ronaldinho. ronnie 4 lata temu nioe byl takim zawodnikiem jak teraz jest robinho. nie chce nic ujmowac ronniemu ale porownujac ich w tym samym wieku to robson jest lepszy i dlatego uwazam ze ronaldinho to jest terazniejszosc (a kto wie moze juz przeszlosc, ale oby nie) a robinho to jest przyszlosc. za kilka lat to on bedzie rzadzil w reprze brazylii.

Bloodmaster

racja :) Ronaldinho 4-5 lat temu był o wiele gorszy od Robinho. Praktycznie dopiero w Barcie zaczął grać ale powoli sie wypala to juz nie ten sam "koń" :) Teraz trzeba czekac az ten mały mistrzu rozwinie swój talent na maxa... Złote Piłki dla niego to kwestia czasu ;) || Najlepszy Zidane był ale po zakończeniu kariery to Robinho bedzie szalał, który może przewyższyć mistrza =]

Sined

Jedynym problemem Robinho mogą być trenerzy. Wybory Dungi w kwestii składu Canarinhos są nieprzewidywalne i nikt nie może być pewny miejsca na boisku. W Realu Robinho też nie gra tyle, ile powinien - Capello woli zawodników gorszych technicznie, ale lepszych pod względem fizycznym niż Robson (jak sam mówi, chce mieć w drużynie "gladiatorów".

Siekier

ale chyba teraz juz wie ze musi nim grac bo innaczej straci posade. to co teraz wyprawia grajac raulem zamiast robinho na skrzydle to wola o pomste do nieba!!

Bloodmaster

Najlepiej pozbyć się Capello i błagać del Bosque, żeby wrócił. To, co Real teraz gra, trudno nazwać futbolem...

Siekier

dokladnie jakby Sfinks wrocil to zrobilby porzadek i pokazal jak ma grac real!!!!

Bloodmaster

Niestety na razie chcą tylko pozbyc się kilku zawodników (jak zobaczyłem wśród nich nazwiska Raula i Roberto Carlosa, mało nie spadłem z krzesła) i nie widzą, że to myśl taktyczna jest zła. Włoski styl gry nie sprawdzi się w Hiszpanii, a już na pewno nie w Realu (wprawdzie w latach 90. Capello zdobył z Realem mistrzostwo, ale to były inne czasy i inna drużyna).

Siekier

real potrzebuje mlodego trenera ktory preferuje ofensywna mysl taktyczna. ja to bym najbardziej chcial van bastena, albo hiddinga(co prawda nie jest mlody, ale on potrafi z kazda druzyna cos zdobyc i do tego one graja ladnie dal oka). fuera capello!!!

Bloodmaster

Hehe, obiło mi się o uszy, że po sezonie Mourinho ma odejść z Chelsea i być może zastąpi Capello. Nie wiem, co by z tego wyszło...

Siekier

wydaje mi sie ze nic by z tego nie wyszlo bo on tez gra defensywnie (widac to po chelsea). wg mnie zostaje tylko zwolnic capello ktory psuje atmosfere w szatni i psuje caly real swoja defensywna gra z ktorej i tak gowno wychodzi. trzeba zatrudnic albo mlodego albo doswiadczonego trenera. ale koniecznie to musza byc trenerzy grajacy ofensywnie ja typuje ktoregos z tych:

Hidding
Ten Catte (nie wiem jak to sie pisze ale to ten ktory trenuje Ajax teraz)
Van Basten
Schuster
Benhaaker (potrafi zrobic z polski dobrze grajacy zespol, w krotkim czasie , zespol wygrywajacy z portugalia wiec wg mnie by sie sprawdzil w realu)

Capello powinien wyleciec teraz jak najszybciej a jaego obowiazki do konca sezonu powinien przejac michel z castilli a jak okaze sie ze on ma pomysl na real to go zostawic a jak nie to wziac ktorego z wczesniej wymienionych

Siekier

wydaje mi sie ze nic by z tego nie wyszlo bo on tez gra defnesywnie a real nie moze grac defensywnie. wg mnie zostaje tylko zwolnic capello ktory psuje atmosfere w szatni i psuje caly real swoja defensywna gra z ktorej i tak gowno wychodzi. trzeba zatrudnic albo mlodego albo doswiadczonego trenera. ale koniecznie to musza byc trenerzy grajacy ofensywnie ja typuje ktoregos z tych:

Hidding
Ten Catte (nie wiem jak to sie pisze ale to ten ktory trenuje Ajax teraz)
Van Basten
Schuster
Benhaaker (potrafi zrobic z polski dobrze grajacy zespol, w krotkim czasie , zespol wygrywajacy z portugalia wiec wg mnie by sie sprawdzil w realu)

Capello powinien wyleciec teraz jak najszybciej a jaego obowiazki do konca sezonu powinien przejac michel z castilli a jak okaze sie ze on ma pomysl na real to go zostawic a jak nie to wziac ktorego z wczesniej wymienionych

Bloodmaster

sorry za dubla. za pierwszym razem myslalem ze nie weszlo.

Bloodmaster

To chyba postawiłbym na Hiddinka, choć on już wcale nie jest młody. Dobry byłby jeszcze ten koleś, który trenował Wybrzeże Kości Słoniowej na mundialu. Nie pamięta,, czy to był Henry Michel, czy Troussier. WKS grało piękny, szybki, ofensywny futbol (choć zabrakło im szczęścia i skuteczności).
Po niedzielnej porażce z Levante u siebie Capello powinien sam odejść!

Siekier

ale on nie odejdzie bo za duzo mu placa i byloby mu zal tracic taka kase. a zarzad go tez raczej nie zwolni bo podobno ma w kontrakcie klauzule ze jak klub zerwie z nim kontrakt to bedzie musial mu placic kolo 17 mln.

Bloodmaster

Z tym że Ronaldinho 4 lata temu był gorszy od Robinho to dowaliliście zdrowo. A kto niby doprowadził Brazylię do mistrzostwa świata w Korei i kto w pojedynkę rozklepał Anglię w cwiercfinale? On miał wtedy takie same umiejętności jak teraz (no bo przecież z powietrza nagle po przejściu do Barcy mu się nie wzięły). Jego problem polegał na tym że za czasów gry w PSG Ronni nie stronił od wszelakich imprez, dyskotek, libacji co niekoniecznie musiało się podobac ówczesnemu trenerowi Paryżan. Dlatego często Brazylijczyk po prostu grzał ławę. Po przejściu do Barcy jego nastawienie zmieniło się diametralnie. Można powiedziec że stał się stuprocentowym profesjonalistą i to się odbiło pozytywnie na jego grze. Jeśli chodzi o Robinho to moim zdaniem nie jest to zawodnik tej klasy co Ronaldinho. O ile technikę ma porównywalną o tyle jego siła przebicia jest znacznie mniejsza. Nie należy zapominac że gwiazdor Barcy oprócz bajecznej techniki posiada także siłe fizyczną, przyspieszenie które w połączeniu z umiejętnościami dają zabójczą mieszankę. Robinho brakuje tych cech dlatego twierdzą że nie jest to piłkarz na miarę Ronaldinho.