Sanah

Zuzanna Irena Jurczak

8,7
152 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Sanah

Najlepszy jej utwór lepszy od Szampana i Ale jezz

Koneser_Kielce

Dla mnie najlepszy to Eldorado.

Koneser_Kielce

xDD sanah to syf. Taki typowy bezpłciowy pop w styl tvn i RMF. Spóźnione o 10 lat popłuczyny po jakimś skandynawskim indie i hipsterskim popie.

Wostock

W punkt, generyczne aż do granic. Gdy nie brać pod uwagę teledysków (i tak ubogich) to pozostaje niemal ta sama prosta linia melodyczna z różnymi tekstami, często i tak branymi od dawno zmarłych poetów. Bliżej do recytacji niż sztuki wokalnej

niwrok_2015

Przecież istnieje coś takiego jak poezja śpiewana. To jest tak samo gatunek muzyczny. Ocenianie tego ,że to wygląda jak recytacja ,a nie jak muzyka jest bardzo niechlubne. To tak jak by ktoś mówił ,że metal to syf ,bo to tylko darcie się. Jednak są ludzie co taką muzykę lubią. Ma ktoś prawo tego nie lubić ,ale nie może oceniać negatywnie dlatego ,że to wygląda jak recytacja. Poezja śpiewana ma być poezją śpiewaną tak samo jak muzyka metalowa ma być ciężkim brzmieniem ,a horrory mają być straszne. A jak ktoś nie lubi to tego nie słucha. Dodam też nie rozumiem co ty chcesz od jej teledysków przecież są ładnie nakręcone i to w dodatku w pięknych miejscach

kamil-pawel

Oczywiście, że jest poezja śpiewana. W historii polskiej muzyki często cieszył sie ten gatunek popularnością, lecz jego wykonawcy ci popularni, zdobywający nagrody i uznanie krytyków, jak i ci bardziej niszowi ale posiadający pewną renomę mieli też talent wokalny, a tekst łączył się z bogatą, wyrafinowaną linią melododyczną. U Sanah nie ma z tego nic, wychodzi i deklamuje do tandetnego generycznego indie popu pozbawionego zmian tonacji i tempa. Anna German, Czesław Niemen, Michał Bajor, Justyna Szafran i wielu innych wykonujących poezje śpiewaną umiejętnie łączyli teksty z ciekawymi, innowacyjnymi dźwiękami które dawały im pole do zaprezentowania swojej skali, czystości i siły głosu. Sanah nie, jej czystość i bogactwo wokalne jak na takim poziomie jak przeciętnej jej rówieśniczki z ulicy i żadne ukończone studia tego nie zmieniły. Teledyski są tak samo nudne i monotonne, niczym się nie różnią od teledysków nagrywanych przez celebrytów internetowych w dniu w którym postanowią zacząć swoją przygodę z muzyką. Ktoś się przejdzie pare kroków, zrobi zwolnione tempo i rozrzuci konfetti. No naprawde genialny film. I odrzucam argumenty że wykonawcy poezji śpiewanej tworzący przed 2005r. nie liczą się bo są starzy i to inne czasy. Jeśli beztalencie Sanah jest znakiem dzisiejszego akceptowanego poziomu tego gatunku to znaczy że gatunek ma poważny kryzys. Na szczęście jednak z tego co widać na licznych forach, mój pogląd w tej sprawie nie jest odosobniony

niwrok_2015

Zależy dla kogo ten gatunek ma poważny kryzys. Mnie się jej twórczość tak samo podoba jak Niemena czy German. Także słucham muzyki z dość już odległych nam czasów i nie podoba mi się jej odrzucanie ,bo stare. Dla mnie zarówno stara jak i nowa muzyka jest dobra. Tylko nie możesz kogoś nazywać beztalenciem ,bo tobie się to nie podoba. Można również znaleźć
i osoby co powiedzą ,że im się nie podoba śpiew Niemena ,ale nie mogą mówić ,że on nie miał talentu

niwrok_2015

Ćwok widać że głodował na narkomana Nawrockiego

Weronka90

Większego błędu na swój temat jeszcze nie słyszałem, ale zdarza się. Otóż głosowałem w obu turach na Rafała Trzaskowskiego, a w 2023 i 2024 na Platformę Obywatelską. Mam zdecydowanie różne od nich poglądy na wiele kwestii, ale brzydzi mnie pisowsko konfederacki nacjonalizm, a także wojna kulturowa którą wypowiedziały te partie zachodowi i ludziom wykształconym. O socjalnych bzdurach już nie mówiąc Dawniej popierałem Korwina zgadza się, w gimazjum i na początku liceum gdyż poglądy gospodarcze się zgadzały. Jednak sumienie nie pozwoliło dłużej popierać jawnego ruskiego pachołka w dorosłym życiu. Zwłaszcza że obecna prawica jest antyliberalna. Więc jako zwolennik nie wtrącania się państwa do naszego życia i nie wpędzania w kolejne kryzysy, a także przyjaźni z mocarstwami zachodnimi będę popierał rząd obecny, chyba że pojawi się inna partia sticte liberalna z realnymi szansami na zwycięstw. Co nie zmienia faktu, że nie lubię muzyki Sanah. Szanuję natomiast to, że promuje czasem znakomitych wokalistów starszej daty, takich jak Alicja Majewska

niwrok_2015

Głosowałam na Rafała i uja to dało to sfałszowali wybory norma

niwrok_2015

Wygrał narkoman złodziej oszusti oby przeliczniki jeszcze raz głosy a inteligentni ludzie nie chodzą do kościoła słychać pedofilów i nie dają im w łape i nie popierają PiS kaczek i Rydzyka szkoda że jest tak mdło madro myślących jdk my

Weronka90

Komisje komisjami, ale głównym problemem jest to że nacjolstwo od jakiś 10 lat dominuje w Internecie swoimi kanałami, farmami trolli itd. Za czasów popularności Rydzyka jeszcze przynajmniej było tak, że pisowski fanatyzm był domeną starych ludzi tęskniących za gospodarką centralnie sterowaną. Teraz natomiast liberalizm, czy nawet centryzm zaczyna tracić głosy młodzieży przez zaniedbywanie środków przekazu internetowego. Pamiętajmy że jeszcze 1,5 roku temu dobre 70% ludzi poniżej 30 roku życia głosowało przeciwko patoprawicy. Teraz jest inaczej, gdyż spoczęli po zwycięstwie na laurach. Mają oczywiście swoje media, TVP, Gazetę Wyborczą ale nie są nośne. Bo drogie (dla niektórych) i wymagają czasu, zaangażowania. Obojgu nam życzę, aby po tych wyborach wyciągnięto wnioski odpowiednie i ponownie zepchnięto na margines patonacjonalizm tam, gdzie jego miejsce. Bo w zasadzie zdecydowana wiekszość ludzi chce jednak wolności i rozwoju społecznego tylko niektórzy są podatni na nacjolskie manipulacje faktami i budowanie poczucia zagrożenia. A głos każdy sie liczy, czego dowodzi ile udało się wyzwolić rok temu granicznych województw w wyborach do sejmiku. Nie ma co odpuszczać 

niwrok_2015

Naród się sprzedał za 800+ dla nierobów którzy boją dzieci głodzą i wydają kasę na alkohol i narkotyki i powinna być aborcja i kara śmierci w Polsce ale za rządów kaczek nigdy się tak nie stanie i oby był prezydentem Rafał on by wiele dobrego zdziałal

niwrok_2015

Ja tv nie mam najlepiej oglądać co się chce online bez słuchania TVP PiS i trwam też powinna być edukacja seksualna i zdrowotna w szkołach ale Nawrocki będzie wszystko wstrzymywał bo on gra jak mu kaczka zagra i też niestety nie dziwne że większość ludzi dokonuje apostazji czy przestaje chodzić do kościoła bo tam tylko polityka że homo zły czarny też i gdzie tu tolerancja dla każdego bliźniego skoro do portfela i łóżka nikomu nie wolno zaglądać a bardziej pomoże taki obcokrajowiec czy gej niż moherowe berety które katana po 50 razy dziennie do kościoła i uważają czarnych Batmanów za świętość i każą żyć w czystości a sami na prawo i lewo gwałcą dzieci i kobiety a co im za to grozi ? Przeniesienie do innej parafii ale kara po ch ...uju

Weronka90

No i najlepsze że PiS myśli że antykoncepcja tabletka dzień po niepotrzebna bo przecież współżycie tylko po ślubie w celu prokreacji wg nich ale kiedy tak było za czasów średniowiecza?;DD powinno się uczyć w szkole o złym dotyku,antykoncepcji,seksualności ale oczywiście fanatycy PiS myślą że będą puszczać filmy xxx i uczyć masturbacji :P nice joke

niwrok_2015

Dziś nie wolno mieć swojego zdania bo powiedz że nie chodzisz do kk nie wierzysz w patobajki czy głosujesz na Rafała to robią z Ciebie złodzieja homo czy niewiadomo kogo.przekonalam się że tolerancji brak szczególnie tym bogobojnym a w końcu kościoły upadną księża umrą i po dawać w nie swoje oszczędności?

Weronka90

Znana sprawa. Ze mnie nie raz jakieś prawdopodobnie dzieciaki, które nawet nie chodzą do kościoła chciały w internecie zrobić ateistę. Dlaczego? Ponieważ uważam, że mordowanie niewinnych ludzi przez inkwizycję w średniowieczu było czymś złym i godnym potępienia. Zbrodnie inkwizycji to powszechna wiedza historyczna, którą uznaje każdy polski profesor czy choćby magister historii, nawet sam papież by nie zaprzeczył tej prawwdzie. Ale polscy nacjonaliści to co innego. W ich wizji jest tak: księża nigdy nikogo nie zabili, jak zabili to zasłużył, a jak nie zasłużył to trudno; a kto się nie zgadza to komuch. Jeszcze będą pisali że mają dostęp do tajnych źródeł historycznych które dowodzą że oni mają rację, a każdy polski naukowiec sie myli. To jest sekta, która nie stoi obok moralnej nauki chrześcijaństwa, może nowy papież coś tu zmieni. Wykształcony, profesor i krytyk Trumpa. A co do urody Sanah, zgadzam się że jest piękną kobietą. Co trzeba uznać bez względu na to, jaki gatunek muzyczny się preferuje. Ma taki naturalny urok osobisty

niwrok_2015

Każdy wierzy w co chce oby nie krzywdzić drugiego a za wykorzystanie seksualne przez księży powinna być kastracja i więzienie do końca życia by mu inni więźniowie dali popalić :D

niwrok_2015

Kościół to miejsce na kazania o wierze i Bogu a nie mieszania polityki czy przymusu głodowania na pupilka Nawrockiego albo hejt a stronę LGBT+,kobiety które świadomie nie chcą dzieci,ślubu,całej tej szopki pod publikę

Wostock

I kto to mówi pisak który słucha Dody i Maryli Rodowicz:D

Weronka90

Pisowcem nie jestem, fanem Maryli też. Moja sympatia do Dody zaczyna i kończy się na jej wyglądzie. Może niech sanah zrobi sobie silikony, bo muzykę i tak ma żadną xDD

Wostock

Jest piękna młoda uzdolniona a muzyka to hit wszechczasów ale jdk wolisz Jolę Rutkowska to nie moja broszka