Sean Connery

Thomas Sean Connery

8,5
41 036 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sean Connery

Moim zdaniem Sean Connery był najlepszym Bondem z nich wszytkich, Roger Moore mi jakoś niepasował do tej roli o Georgu Lazemby się niewypowiadam, Timothy Dalton grał za krótko żeby coś powiedzieć. A Pierce'a Brosmana przyćmiły gadżety i efekty specjalne ale niebył taki zły w sumie widziałem 3 z 4 w których grał. A Daniel Craig nieoglądałem jeszcze ale mi się wydaje że nie pasuje on do tej roli. Myślę że Bonda powinien zagrać Jason Statham, byłby świetny do tej roli.

Mateo_SF

Co do Bonda to wole Roger Moorea, ale Sean Connery to chyba jedyny aktor, który grał Bonda i ma w swojej filmografii coś więcej niż tylko przygody agenta 007. Ma na koncie znakomite filmy gra znakomicie. Ewentualnie jeszcze Pierce Brosnan ale on miał troche sławy przed tym jak wcielił się w Bonda.
Pozdro

Szajba

Popieram Szajbę, choć, jeśli rozmawiamy Rogerze, to nie wolno zapomnieć o Świętym i Ucieczce na Ateny. Jak dla mnie Moore to jeden z najlepszych aktorów w historii kinematografii (mimo niedużej filmografii).
Connery był świetny, ale Moore rządzi niepodzielnie w rankingu najlepszych 007 (przynajmniej w mojej opinii).

_Ja_

@Szajba - faktycznie trochę przesadziłeś. Rola Simona Templara jest znacznie chyba bardziej charakterystyczna dla Rogera niż James Bond =]

Bezmozgi_Ogladacz_again

Poza tym mnie się też podobał w "Queście"... ;)

Bezmozgi_Ogladacz_again

Tak, w Queście miał dobrego epizoda... Szkoda, że to jedyne dobre, co można powiedzieć o tym beznadziejnym filmie z klopem w roli głównej...