Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 582 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

bardzo lubie tego aktora, a zwlaszcza jego pierwsze filmy sensacyjne czyli niko, liberator i ten w ktorym zapadl w spiaczke, byl wtedy bardzo przystojny i sie w nim podkochiwalam i nikt nie mogl sie z nim rownac w walce. szkoda ze juz nie gra w takich fajnych filmach jak kiedys

poprostu_ja66

,,Nikt nie mógł się z nim równać w walce ,, Tu bym polemizował ,bo było kilku twardzieli którzy swoim systemem walki wręcz wymiatali np Brandon Lee czy Jeff Speakman .Z kolei Mathias Hues trenował kickboxing ale jak na swoje warunki fiżyczne i mase (Ponad 2 metry wzrostu ) był bardzo szybki ,zwiny ,rozciągnięty co czyniło go bardzo grożnym .Co do reszty się zgadzam .

bradock

Widzisz, Hues wzrostem jest podobny do Lundgrena, a w filmach sprawnie walczył sztukami walk. W sumie chyba muskulaturę miał mniejszą od Lundgrena. Co sądzisz o tym?

karoman4

Nie wiem ? Myślałem że ma wiekszą muskulaturę od Dolpha .A jak ty Kasiu uważasz ?

bradock

Gdzie, Dolph jest szerszy w barach, przez co ma większą muskulaturę. Fotki są, to się porówna.

karoman4

Ok ,dzięki Kasiu .

karoman4

http://photos.today.az/images/Matthias_Hues_photos/matt%20tc20002.JPG

moim zdaniem jednak Hues ;)

Lizmak

Mi też się wydaje że Hues .Przecież w Mrocznym Aniole obydwaj byli pokazani i Hues było widać że jest poteżniejszy .I co ciekawe Hues z poteżniejszą muskulaturą jest szybszy i zwiniejszy od mniejszego Dolpha

bradock

Otóż to, z resztą w linku, który wrzuciłem widać jakie bydle z Huesa.

A widziałeś ostatnio "The Rocka" i i jego obecną formę? Ostro przegiął ze sterydami:

http://p.twimg.com/Ayp_2z5CcAA1ZuB.jpg:large

Lizmak

No nieźle przykoksił.

Lizmak

jak dla mnie wyglada jeszcze lepiej niz kiedykolwiek,heh wyglada jak smok.

bradock

Właśnie zobaczyłem ten moment z "Mrocznego anioła" jak soją razem pokazani cali na ekranie a po chwili Hues idzie na Lundgrena i widać że mimo to że Dolph stoi troszkę dalej od kamer to nawet sięga do końca Husowi do klatki piersiowej. Hues ma grubo ponad 2 metry Lundgren ma około 193cm wzrostu. Przy Huesie to tacy aktorzy średniego wzrostu jak Norris, Van Damme, Snipes cz Stallone którzy mają około 177cm (co do Van Damme jestem pewny że ma 177cm wzrostu bo widziałem filmik na Youtube jak się mierzył) wyglądają jak mikrusy.

Lizmak

Pewnie, że Hues jest wyższy i ma większą muskulaturę.

bradock

moze jest tak jak mowisz z tamtymi panami ale ja ich nie znam

poprostu_ja66

W porządku .

bradock

seagal tez jest wysoki i Zna dalekowschodnie sztuki walki – aikido, judo, karate, kendo i kung-fu.masz kogos kto ma jakies wieksze pojecie? chyba nie

damianho15

Np Chuck walczył na ringu i zdobył 7 -krotne mistrzostwo świata w karate w wadze średniej ,po za tym zna tekwondo ,jako jedyny człowiek po za dalekiego wschodu zdobył brązowy pas w juju -jitsu .A Brandon Lee ? Syn Bruce Lee ,to samo za siebie mówi .Obejrzyj sobie ,,Huragan Ognia ,, i jak on tam wymiatał .Nie mówię że oni są lepsi od Stevena a Steven gorsi bo tego nigdy się nie dowiemy .Ale myślę że wszyscy ci panowie mają wysokie umiejetności .

bradock

Popieram, popieram i jeszcze raz popieram. Do tego grona dopisałabym: Cynthie Rothrock, Richarda Nortona, Jeff'a Speakmana, Jet Li, Jackie Chan, Sammo Hung Kam Bo. Mogłabym tak wymieniać do jutra albo dłużej.

bradock

Brandon Lee z tego mi wiadomo nie był żadnym wybitnym figherem, Bruce nawet nie ćwiczył z nim poważnie bo Brandon był na to za mały, dopiero po śmierci Bruce'a zaczął go podszkalać jego przyjaciel Danny Inosanto, Brandon znał pewne techniki i był poprawnie wyszkolony, ale to wszystko, On nawet nie chciał grać z początku w filmach akcji, tylko w normalnych filmach, chciał być szanowanym aktorem, ale wszyscy go postrzegali tylko przez pryzmat ojca mistrza kung-fu, więc zaczął występować w filmach akcji, żeby potem móc występować filmach w których chciał, ale niestety nie było mu to dane, dowiedziałem się tego z pewnego wywiadu, jest na YT, jak znajdę to podam linka.

anonim7

Nie było mu to dane, bo mu na to nie pozwolono, bo go zabito tak samo, jak Bruce'a. Ot co. Zastanawia mnie tylko, dlaczego akurat ich dwóch sprzątnięto, a córkę Bruce'a zostawiono w spokoju?

karoman4

Z tą śmiercią Bruce'a to do dziś nie jest pewne jak zginął, słyszałem już kilka wersji, m.in. tą, że Bruce u szczytu swojej kariery ćpał i miał obsesje na punkcie swoich ćwiczeń, ćwiczył codziennie, i króregoś dnia odwiedził swoją kochankę, aktorkę Betty Ting Pei, ona podała mu jakiś silny środek, i źle się poczuł, i nie wezwaa pogotowia, bo została przekupiona przez mafię z którą Bruce miał porachunki, i w połączeniu z przetrenowaniem organizmu i narkotykami zmarł, śmierć Brandona też jest bardzo ciekawa, zabił go aktor z filmu "Kruk" strzałem w brzuch, aktor ponoć nie wiedział, że w pistolecie znajdowały się naboje z prawdziwym prochem, i został uniewinniony, ciekawe czy to było celowe czy nie, musiał się tym zajmować ktoś z rekwyzytorów czy coś w tym stylu, ciekawostką jest, że strzał, który w filmie oddaje aktor Michael Massee (ten który grał funboy'a) to prawdopodobnie ten, który uśmiercił Brandona, sama śmierć Brandona też została sfilmowana, ale w filmie tego nie zamieszczono (na szczęście) i po kilku godzinach Brandon zmarł w szpitalu. Ogólnie to jest jedna wielka tajemnica z tą śmiercią Bruce'a i Brandona, i raczej nikt nie będzie znał całej prawdy od początku do końca, czemu córka Bruce'a, Shannon nadal żyje? Widocznie nikt nie życzył jej śmierci, a smierć ojca i brata nie też nie była wyrokiem? Nie wiadomo :)

anonim7

To, że na planie ''Kruka'' go zastrzelono, to wiem. Ale tej reszty, o której napisałeś, to nie wiedziałam.

karoman4

No to już wiesz ;> dobrze wiedzieć takie rzeczy jak ktoś się interesuje.

anonim7

Fakt, ciekawska to ja jestem jeśli chodzi o takie rzeczy. ;-)

anonim7

Ok ,dzięki .Polecam ci za to film ,,Huragan Onia ,, -Solidna Kopanina .

bradock

Oglądałem, bardzo dobry film akcji :)

anonim7

Ok .Fajnie że są tacy aktorzy jak Seagal ,Van Damme ,Lundgren ,Norris czy nieżyjący Bruce Lee ,Brandon Lee .A ich głównym zadaniem jest dawać czadu i bawić się na całego !!!

bradock

Heh, fajnie, że JESZCZE są ;>

anonim7

Dobra, ale Ty będziesz Złoty. ;-p

karoman4

złoty? wtf? xd

anonim7

Sorry, oglądałam reklamę Heyah i mnie natchnęło. ;-p

karoman4

chciałaś, żebym zapytał, a dlaczego złoty? hehehe :P
nie złapiesz mnie to ;>

anonim7

Przejrzałeś mnie na wylot. ;-P

użytkownik usunięty
bradock

Właśnie to mi imponuje że Chuck jest 7-krotnym mistrzem świata w karate, Seagal natomiast jest również świetny w sztukach walki ale nie stoczył żadnych walk w turniejach jak to robił Chuck.

I to jeszcze nie wszystko jeśli chodzi o Chucka .Chuck jest jednym z niewielu filmowych fighterów który trzymał wysoką formę ,prawię przez całą karierę ! Prawie w każdym jego filmie pojedynki stojały na wysokim poziomie ,nie było żadnych słabych walk ,oczywiśćie zdarzały mu się też słabe filmy w karierze i to nawet sporo ( Zabijaka ,Zabijaka ,Masakra w Sanf Fancisco ,Słoneczny Wojownik itp ) ale w tych filmach walki były świetne .Strażnik Teksasu serial też dobry ale w sumie tylko 4 sezony .5 też dobry ale już jakośćiowo słabo .Wiec Chuck jeśli chodzi o walki i formę -ArcyMistrz .

damianho15

,,Seagal też jest wysoki ,, Ale nie jest poteżnie zbudowany jak Hues .Mathias pewnie ma wiekszą siłe od Stevena ,a szybki też jest na tą wagę

poprostu_ja66

zgadza sie,w walce nie ma sie z nim kto równac.

damianho15

Widać mało filmów widziałeś .

poprostu_ja66

NIkt sie z nim nie mógł równać w walce?? Wiesz co? Pod numerem 36 (ul.Podwale), masz aptekę Mediq (obok pasmanterii). Weź skocz po jakieś leki na trzeźwość umysłu. Weź pół opakowania, odczekaj godzinę i skoryguj swój durny post.

TorcidaTiger

trolololol

poprostu_ja66

OJ widze że nie poskutkowało:/