Ja tam nic do niego nie mam, nawet zaczęłam go lubić, choć Jacob z Niego żaden. Ale chłopaczek jest b.symapatyczny i uroczy.
Tylko on nawet nie ma 170cm...Więc jak chcą z Niego zrobić 2-metrowego, boskiego Jakoba??? To niemożliwe...A gdyby Steven Strait zagrał Jacoba to byłoby tak pięknie...Choć moja siora mówi, że wówczas Edek zostałby przyćmiony...
Wiem ze to troche glupi przyklad ale...
Z 'harrego pottera' Ron z ksiązki tez jest bardzo wysoki, wyzszy od bliźniaków... a w filmie nie...
To musiałoby ciekawie wyglądać. Ale niech lepiej go nie wsadzają w te szpilki, bo se jeszcze kostkę zwichnie.
a w Ogniem i Mieczem nasza kochana Scorupco miała blond warkocz, chociaż w książce stoi, że "włosy czarne jak skrzydło kruka". to są szczegóły, które nie muszą być dokładnie odwzorowane - podejrzewam, że gdyby chcieli wiernie odtwarzać książkę, to film trwałby 6 godzin, a jego realizacja 20 lat (;
te 1,80 może być ;P Skąd by zresztą jakiegoś wysokiego i ładnego aktora do roli Jacoba wzieli? Taylor mi pasuje ;)
schemat ten sam ; ]
poza tym techniki filmowania sa rozne, przeciez nikt nie musi wiedziec ze Taylor stoi na pudełku rozmawiając z Robem czy kimś innym ; ) xD
sadze ze jest tyle sposobow ustawien swiatla i kamer ze ingerencja komputerowa bedzie przydatna tylko w planach wiekszych niz amerykański ; )
A jak z Elijaha (czy jak to się tam pisze xD) Wooda zrobili hobbita? xdd Wszystko się da ;p Najwyżej będzie chodził na kijkach xD