I właśnie Tede pokazał, jakim jest idiotą. Nie dość, że kretyn i idiota, to jeszcze prostak i cham, co kobiet nie szanuje. Pani Katarzyna Cichopek, nic Tedemu nie zrobiła, a Tede za przeproszeniem wulgarnie i chamsko się do niej odezwał. Powiedział do niej "SPIERDALAJ NA ZAWSZE"
Teraz do Tedego: Pokazałeś jełopie swój niski iloraz inteligencji. Na co Ci było obrażać panią Katarzyne Cichopek ? Bo nie zaprosili Cię do programu ? Byłeś zazdrosny i tyle. Szkoda, że tego nie czytasz tłuściochu, bo może wtedy byś zeszedł na Ziemię. A Twoja muzyka to DNO rowu mariańskiego. Jesteś tak samo kiepski, jak: Mezo, Żurom, Firma i Nowator. Po prostu DNO DNA. Nie uważam, że pani Cichopek jest idealną uzdolnioną aktorką, ale ona przynajmniej nikogo nie obraża. Tede skończ ze swoją karierą.
Poss Skriptun: ŻAL PL
Tyle, że to było na prywatnym Fejsbuku. To tak, jakbyś Ty powiedział do swojego prywatnego zioma (o ile takowych posiadasz) "Tede - cwel", albo "Tede jest ch*jowy". Masz prawo? Masz. Tede tak samo. A Katarzynie Cichopek też powiedziałbym "Spie*dalaj" z miłą chęcią, nie wiedziałem, że wśród hip-hopowców jest tak duże grono jej fanów (złożone głównie z fanów Pei, z oczywistych względów).
I zaraz pewnie powiesz, że Tede wyraził swoje zdanie o pani Cichopek ? Ja nie jestem chamem i do nikogo się nie odzywam w stylu "spierdalaj suko" czy "Ty pizdo". Ja nie jestem wulgarnym prostakiem, jak Tede. I nie mówi się Fejsbuku tylko Facebooku. Zacytuję, co Tede wtedy opublikował:
"W CO TEN KUR*W SIE UBRAŁŁŁŁ???? (nie wiemy do kogo w "Tylko nas dwoje" odnosi się ten tekst, przyp red.)"
"KASIU CICHOPEK BARDZO CIE PROSZE....SPIER**** NA ZAWSZE!!!!!!"
"KAŁAMAGO DOŁĄCZ DO TEJ KUR** I WYPIERD**** RÓWNIEŻ........"
"IRENO SANTOR.... TY RÓWNIEŻ!"
I to jest dla Ciebie normalne ? To jest chamstwo i prostactwo w jednym. Tede jest taki sam pusty, jak Doda, Frytka i Jola Rutowicz. To było z zazdrości. Już wolę panią Cichopek, bo ona przynajmniej nikogo nie obraża bez powodu. I po co Tede się jeszcze do Ireny Santor przypieprza ? To, co Tede napisał, to prostactwo. Tede udowodnił, że jest prostakiem. A w ogóle jak Tede jest artystą, to musi mieć jakieś maniery.
Akurat ja jej fanem nie jestem ( raczej można powiedzieć że antyfanem) ale i tak uważam że Tede się zachował po chamsku i prostacku. Jak poucza innych jak ci mają się zachować, ubierać, promować itp. to nich pierw sam przyjrzy się sobie a później niech się udziela do innych.
Do wypowiadania opinii na rożne tematy ...wśród znajomych. No ale takie
mamy czasy, że podglądacze robią newsa z takich bzdur żeby nabić sobie parę
kliknięć na stronę więcej a hipokryci znajdują pretekst żeby okazać święte
oburzenie. Naprawdę nie warto ciągnąć tego tematu.
No prosze. Witeczek tak się czepiłeś Pei,że bluzga,a Twój idol okazał się
nie lepszy.To zwykły sfrustrowany cham,bo kariera mu się sypie,w dodatku
niebawem cała płyta dissu na niego wyjdzie.Oj czas hardcoru się zaczyna dla
Jacka Placka.
Dla Jacka Placka to będzie czas beki, a nie hardcore'u.
Widzisz, Facebook (wiem, ośle, jak się to pisze...) to miejsce w którym wymienia się opinie ZE ZNAJOMYMI i możesz tam napisać "WYPIERDALAJ", bo to tak, jakbyś to powiedział w gronie ziomów. Jeśli tego nie czaicie - jesteście młoty, chyba, że sami ani razu w życiu nie powiedzieliście "k*rwa".
Akurat facebook jak i cały internet to miejsce publiczne i należy się w nim zachowywać z kulturą jak jesteś z kumplami w restauracji to że obrzucasz wszystko co się rusza wyzwiskami? Po za tym wyzwiska to żadne opinie. W dissach na Rycha Tedunio przechwalał się że nie wyzywa innych że posługuje się argumentacją i stylem a tu co? prawda wyszła na jaw. Dla Jacka to się faktycznie zaczął czas hardcore'u. wizerunek upadł, ludzie wygwizdują go na koncertach, wiele koncertów ponoć ma odwoływanych właśnie z powodów wizerunkowych. Tede przegrał wszystko na całej linii.
no zaraz jebne chyba ze śmiechu :). Czyli na facebooku wolno wyzywać bo to gadka jak ze znajomymi? Widze że fani Tedego sa naprawde już popierdoleni i zaślepieni tym błaznem. Prawda jest taka że Tedunio robi wszystko aby wokól niego był szum. I to teraz nawet bierze sie za show biznes.
P.S. Ciekawe co fani Tedzika powiedzieli by gdyby takie coś na swoim facebooku napisal Peja. Wyobrazam sobie co by to było "o dresiarz, cham prostak etc" :D. Naprawde jesteście zalośni, ile to bylo gadania że fani Peji są tacy źli i wogóle, tymczasem fani Tedego są tacy sami. Co by Tede nie zrobił to i tak zostanie rozgrzeszony podobnie jak Peja po sytuacji w Zielonej Górze. Piona :).
Koncerty są odwoływane, bo bydło z SLU przyłazi się napie*dalać. Jeśli to ma być zwycięstwo Rycha, to można mu pogratulować z uśmiechem politowania. Widzisz jaki wizerunek jemu i sobie budujecie? To jest Twoim zdaniem fajne, że łyse bydlaki w koszulkach Twojego idola przyłażą robić burdel, bo ich Mentor dostał liryczny wpie*dol? Stary, jeśli Peja nic z tym nie zrobi, to się może naprawdę źle skończyć. To już nie jest zabawa, można sobie ubliżać w kawałkach, ale jeśli dochodzi do akcji, że ludzie chcą się po prostu napie*dalać, to trzeba z tym zrobić porządek. "Dobrze się z tym czujesz, imponujesz bydłu" - teraz to zdanie jest jak najbardziej na miejscu. Może i za Tedego nie ma się kto napie*dalać, bo nie jesteśmy łysi i nie mamy bejsbolów, ale my mamy mózgi, co na dłuższą metę jest ważniejsze. Jesteś dumni, że inni fani Twojego idola chcą masakrować fanów mojego? Teraz wyszło szydło z wora, Zielona Góra to był początek, ale dopiero teraz widać jakimi fanami dysponuje Rychu Peja. Tępym motłochem, który zrobi wszystko dla swojego guru, bandą degeneratów. Szacunek ludzi ulicy, tylko ludzi ulicy.
To do Frycka, teraz drugi przeziom, fan Liroya(co już deprecjonuje go w rozmowie)
Tak, na Facebooku można pisać co się chce. To nie jest miejsce publiczne, bo tam zaprasza się ZNAJOMYCH, wiesz co to są znajomi? Starym, jak rozmawiasz ze swoimi łysymi przyjaciółmi o beefie i któryś z nich powie "Tede ch*j" - to jest taka sama sytuacja. Co bym powiedział, gdyby napisał Peja? Nic, bo to nic poważnego. Gdybym miał okazję, to sam bym powiedział Kasi C. "spierdalaj". Porównujesz pobicie dzieciaka do napisania ziomom, że Kasia C. powinna spierdalać? Człowieku, albo na siłę szukasz czegoś do powiedzenia, albo masz jakiś patologiczny system wartości.
po piersze to nie jestem fanem Liroya tylko jestem fanem jego muzyki. Taka subtelna róźnica której ty zapewne nie przyjmujesz do wiadomosci i nie wiesz czym sie róźni jedno od drugiego :).
Po drugie to twoje argumenty sa po prostu żenujące :). Już mógłbyś wymyślić coś lepszego, naprawde postaraj sie troche. Zaprasza sie tam znajomych ale co z tego skoro każdy moze tam wejść i zobaczyć przebieg całej rozmowy? W takiej sytuacji facebook jest miejscem publicznym. Wiesz, kiedy gadasz z kumplami w barze przy piwie to jest co innego niż gadka na facebook'u bo w barze może cie podsluchac kilka osób a na facebook moze wbić kazdy kto posiada net i przeczytać wszystko. Poza tym to co ci przeszkadza Kasia Cichopek? I ty mi piszesz o patologicznym systemie wartości, koleś który nic nie winnej lasce by kazał spierdalać? Bądźmy poważni :). Co do rzekomego porównywania pobicia dziecka do wyzywania Cichopek to nie chodzi o porownanie. Chodzi o to ze co Tede by nie zrobił, co by nie powiedzial to wy, jego fani byście go usprawiedliwili tylko dlatego ze nagrał kilka płyt które wam sie podobają. Może coś zrozumiesz choć watpie :).
P.S. Powiedz mi co ma w tym temacie do dyskusji to ze jestem fanem muzyki Liroya? Przecież nie gadamy o rapie tylko o zachowaniu Tedego na facebook'u. Użyj czasem mózgu, chyba ze go nie masz co by mnie nie zdziwiło :).
Po pierwsze, to zarówno jedno jak i drugie jest godne pożałowania. To nie zmienia niczego.
No i co z tego, że gadasz w McDonaldzie z ziomami, skoro każdy może podsłuchać? Przecież może potem podać to dalej i dalej, może to przedrukować, może zrobić co mu się będzie podobało. Nie pamiętasz tych afer z podsłuchami? Jak Oleksy opie*dalał w PRYWATNEJ rozmowie dupy komu tam (nie pamiętam komu dokładnie). Miał prawo tak mówić? Miał, to była rozmowa przy wódeczce, taka jakich ja sam odbyłem niezliczoną ilość. A że dowiedziała się cała Polska?
Tak, kazałbym jej spierdalać. Widzisz, gdyby żyła sobie po cichu na jakiejś zabitej dechami wiosce, to by mnie nie raziła. Ale że patrzę na nią w TV, to mam prawo wyrazić swoją krytyczną opinię o niej. Stary, gdyby Tede kazał pobić na swoim koncercie dziecko, to bym tego nie usprawiedliwił, bo się z tym nie utożsamiam. Tak samo jak nie pochwalam jego udziału w programie Fabryka Gwiazd (TVN Turbo spoko, bo wiadomo, że Tede interesuje się motoryzacją, więc to nic złego. Sam też bym się zgodził na jego miejscu) Czaisz? To też nie jest tak, że nie lubię wszystkiego, co robi Rychu - na przykład bardzo propsuję jego udział w akcjach charytatywnych. Uwielbiam muzykę Tedego, ale lubię też jego osobę, bo jest prawdziwy, a poza tym wyznaczył sobie pewien cel, ideę, do którego (której?) konsekwentnie dąży, a ja się z tą ideą w pełni zgadzam.
To ma w temacie, że bycie fanem muzyki Liroya stawia Cię w bardzo negatywnym świetle jako jednostkę (rzekomo) myślącą. A co do mózgu - mam, mam. To jest mój drugi ulubiony organ ;-)
"To ma w temacie, że bycie fanem muzyki Liroya stawia Cię w bardzo negatywnym świetle jako jednostkę (rzekomo) myślącą". W sumie ja mógłbym powidzieć to samo o tobie bo propsujesz kolesia który w swojej muzyce nie przedstawia żadnych wartości, jednak jestem bardzo tolerancyjny takze sobie daruje :). Twój tok rozumowania przypomina mi debili, którzy uwazają ze ci co sluchają disco polo, techno itp są uchynięci. Tylko co do inteligencji ma gust muzyczny? Mam nadzieje że zrozumiesz o co mi chodzi.
Poza tym to sorry, porównujesz mi rozmowe w McDonaldzie do rozmowy na necie? No nie bądź śmieszny, poza tym to Tede nie ma takiej pozycji jak Oleksy takze wątpie aby ktoś z tego co powiedział w barze robił afere na cała Polske. To po prostu bez sensu. Co do Kasi Cichopek, jeśli jej tak nie lubisz to jej nie oglądaj. Ja ją kojarze ale nie oglądam żadnych seriali ani programow w ktorych występuje. A co do raperów, ja o żadnym raperze nie powiem że lubie go jako osobe bo żadnego nie znam osobiście. Cóz mi po kilku wywiadach, czy programach? Nic. Nara.
Tehmaster jak się czyta twoje posty bo to czysta poezja choć do Witeczka to nie dotrze sam próbowałem mu wytłumaczyć że gust nie ma nic wspólnego z inteligencją ale do niego z tym jak grochem o ścianę nic nie dociera
"Koncerty są odwoływane, bo bydło z SLU przyłazi się napie*dalać. Jeśli to ma być zwycięstwo Rycha, to można mu pogratulować z uśmiechem politowania. Widzisz jaki wizerunek jemu i sobie budujecie? To jest Twoim zdaniem fajne, że łyse bydlaki w koszulkach Twojego idola przyłażą robić burdel, bo ich Mentor dostał liryczny wpie*dol? Stary, jeśli Peja nic z tym nie zrobi, to się może naprawdę źle skończyć. To już nie jest zabawa, można sobie ubliżać w kawałkach, ale jeśli dochodzi do akcji, że ludzie chcą się po prostu napie*dalać, to trzeba z tym zrobić porządek. "Dobrze się z tym czujesz, imponujesz bydłu" - teraz to zdanie jest jak najbardziej na miejscu. Może i za Tedego nie ma się kto napie*dalać, bo nie jesteśmy łysi i nie mamy bejsbolów, ale my mamy mózgi, co na dłuższą metę jest ważniejsze. Jesteś dumni, że inni fani Twojego idola chcą masakrować fanów mojego? Teraz wyszło szydło z wora, Zielona Góra to był początek, ale dopiero teraz widać jakimi fanami dysponuje Rychu Peja. Tępym motłochem, który zrobi wszystko dla swojego guru, bandą degeneratów. Szacunek ludzi ulicy, tylko ludzi ulicy."
To że ludzie się rzucają na TDF'a jest normalne bo jak artysta jest beznadziejny to się go wygwizduje. Wygwizdywanie kiepskich artystów to nie wynalazek fanów Rycha bo to ludzie robili od kiedy istniej sztuka. Kiedyś w kiepskich artystów rzucało się pomyjami warzywami jajkami itp. a dziś się rzucają z pięściami. A Tedemu wygwizdywanie się należy jak nikomu innemu na naszej scenie.
ps. Tede sam jest sobie winny że rozwalił mu się wizerunek i że go ludzie wygwizdują na koncertach. Gdyby nie był takim podskakiewiczem to by nie miał zadym na koncertach
Jeżeli chodzi o ten incydent na FB,to zadam pytanie-czy Tede wypowiadając te słowa był świadomy że wyciekną one do opinii publicznej?.
Rozumiem o co Ci chodzi, aczkolwiek nie podzielam Twojego zdania. Jednak z racji lenistwa i chwilowego braku chęci do działania nie będę się wgłębiał, mam nadzieję, że Tobie też się nie chce :-)
Nie znam Tedego osobiście, ale idea jaką reprezentuje i wartości jakie przekazuje (bo wiesz, trzeba je najpierw znaleźć. Nie są podane na tacy, jak u Rycha, czy Liroya.) są mi bliskie. Tyle.
Może i nie ma takiej pozycji, ale sytuacja jest podobna. Tede napisał na Facebooku, Oleksy powiedział przy wódce. Stary, to, że Tede ma fanów to znaczy, że nie może mieć chęci powiedzieć "Spierdalaj" Kasi C.? Założę się, że już milion osób napisało gdzieś w necie "Spierdalaj" o pani Katarzynie, ich też chcesz ścigać?
"Tehmaster jak się czyta twoje posty bo to czysta poezja choć do Witeczka to nie dotrze sam próbowałem mu wytłumaczyć że gust nie ma nic wspólnego z inteligencją ale do niego z tym jak grochem o ścianę nic nie dociera"
Ziomeczku, nie chcę być niemiły, ale czytając Twoje posty czuję, że nawet gdybym chciał, to nie mógłbym się zgodzić z Twoją tezą :-)
"To że ludzie się rzucają na TDF'a jest normalne bo jak artysta jest beznadziejny to się go wygwizduje."
Tak, to jest normalne. Ja sam rzuciłbym jajkiem w Peję, za to chętnie zbił beczkę z Tede. Teraz już nie chcę gadać o ich muzyce, kto lepszy, a kto gorszy. Większość rozmów tego typu przeprowadziłem tu dla beki, wiedząc, że ani nikt mnie ani ja nikomu nie przyznam racji. Dla Ciebie Peja jest spoko, a Tede nie - dla mnie odwrotnie, OK, nie będziemy w to wnikać. Ale tutaj sprawa jest poważniejsza. Bo czy normalną jest sytuacja, w której reprezentanci przeciwnych frakcji przychodzą na swoje koncerty i chcą się napie*dalać? Stary, to już jest patologia. To jest wojna pomiędzy raperami, a nie fanami - i Wy nie potraficie tego zrozumieć. Stary, Wy robicie po prostu wioskę, jakieś średniowiecze, stawiacie tą scenę w najgorszym z możliwych świetle. Jak mamy wyglądać w oczach reszty społeczeństwa, kiedy Wy chcecie się tłuc przy każdej okazji? Dlaczego ja mam się wstydzić za Was, łysych gnojków z bejsbolami, bo noszę szerokie spodnie? To, co robicie może i jest fajne, ale w Waszych oczach. Weźcie wsiądźcie na rumaki i gnajcie naprzód ze sztandarem SLU...
To nie wina Tedego, że przeciwnik nie potrafi przegrywać.
Przecież Peja wygrał beef przed tą płytą teraz po prostu ostatecznie rozwalił TDF'a. Tedemu odwoływali koncerty od początku beefu z przyczyn wizerunkowych a teraz doszło do tego to że ludzie go wygwizdują. Te prośby Tedego o skończenie beefu to tylko marne próby ratowania zrujnowanej kariery
Ta? Nie wiem, czy wiesz, ale Peja dostał ostatnio oklep na swoim koncercie w Jaworznie. A wiesz kto rzucał? Ludzie ulicy, którzy uznali, że wbijają w niego ch*j, bo jest pozerem. Nie żadne gówniarze (wstęp był od 16 lat), tylko tacy kolesie, na jakiego on sam się robi. Pener zawinął z Jaworzna z podkulonym ogonem i obsranymi gaciami, cytując użytkownika forum HH.pl Poza tym dostał klapsy w Toruniu, fani zaprosili go na wódkę, ale uznał, że nie będzie z nimi pił, tylko rzucił im stówę na stół i powiedział, żeby się napili. Tyle, że trafił na kolesi, którym nie brakowało hajsu. A co zrobił potem? Poprosili go o zdjęcie, to powiedział, że po dyszce za każde. Jeden nie wytrzymał i mu naku*wił. Warszawie. Raz dostał wpieprz w Łodzi, od tamtego czasu nie zagrał tam ani jednego koncertu i ma oficjalny zakaz wjazdu do tegoż miasta. Kiedyś grał na jednej wiosce zwanej Brańsk, woj. podlaskie - dostał tam ostrego lapsa od bramkarza kiedy dobierał się do niezbyt chętnej na jego krzywą mordę laski. 4 lata temu dostał w ryj w Ełku, w Opolu zebrał kiedyś na mieście. Podobno dostał kiedyś w Lublinie, ale to akurat jest niepewne info.
Wielki cwaniak wytyka Tedemu, że ten został zaatakowany (bo trudno to nazwać wpie*dolem) raz, a sam zebrał klapsy w połowie Polski. Ch*jowych artystów się wygwizduje, powiadasz?
A co do najświeższej produkcji Rycha - źle zrobił, że najlepsze numery wypuścił wcześniej. Potem, kiedy się słuchało całości, to czuło się straszny niedosyt, prócz tych kawałków reszta była kiepska. Tede rozwiązał to lepiej, bo puścił raczej spokojne "Rewolucje" i szybką odpowiedź "El Cztery". Poza tym nic nie zapowiadało całego mixtape'u, więc Rychu zapewne zesrał się w portki usłyszawszy prze-gruby bit na końcu "Rewolucji" i zobaczywszy okładkę do tajemniczego projektu, który - jak się później okazało - totalnie go rozłożył. No i muzycznie "A/H24N2" jest dużo lepsze.
witaczek hejterze nie wiem czy wiesz ale Rychy byl mistrzem polskiw judo i to dwa razy.i nie należy do tych co dostaja wpierdziel,od tego jest pede.Rychu nie da sobie w kasze dmuchac,a ty mozesz sobie dalej pomawiac.pewnie nie wiesz ze jego najnowasz plyta jest zajebiscie odbierana przez publike,i nie tylko ta co slucha Peji ale ogolnie przez ludzi lubiacych hip hop.Dosc twojego pucowania-znikaj
Odbierana przez publikę? Ludzie mają z niej bekę, przejrzyj na oczy. A czego mistrzem by nie był - "Nic, tylko siła! Nie w żyłach a na tyłach!"
Ludzie Ulicy mają go za pozera, a gimnazjalne szwadrony nie pomogą.
Witeczku a masz może jakiś dowód na to że Peja obrywa na koncertach? nie wiem linki do tych newsów co żeś podał. Bo podejrzewam że bujdę wciskasz.
Co do Beefu. Powtórzę ostatni raz. Wygrał Peja
W oczach swoich fanów, co nie jest osiągnięciem. Za to ludzie totalnie postronni przyznają zwycięstwo Tedemu.
A sprawa Jaworzna jest całkiem nagłośniona, a o tą z ŁDZ albo Torunia (nie pamiętam dokładnie) była sprawa sądowa.
SLUmaniak - Judo?! hahaaha chyba Cię gościu p o p i e r d o l i ł o na maxa. Może jeszcze karate przez szmate? Mistrz Polski k u r w a, a kazał młodego na koncercie w Zielonej bić. Taki kozak i się nie postawił? w końcu Mistrz Polski! Mistrz, ale chyba w p i e r d o l e n i u zwierząt.
vcb - co się tak podniecasz,tym bardziej jak nie masz pojęcia.Peja zdobył
dwa tytuły Mistrza Polski juniorów za małolata i ma czarny pas judo.To są
fakty.
witeczek - nie ładnie kogoś oczerniać,wymyślając kłamstwa z braku
argumentów.no chyba,że masz jakieś dowody to przedstaw.
Stary, mam gdzieś, czy mi wierzycie, czy nie. Dla mnie liczy się, że cała Hip-Hopowa Polska ma teraz bekę z Ryszarda A. - wielkiego gangstera, który zbiera klapsy na koncertach i otrzymuje jajecznicę na klatę, który przegrał beef z Tede, a teraz Pelson i Eldo mają go zamiar dissować. Peja trochę zbyt zuchwale sobie poczynał i teraz będzie za to płacił.
I co oni Ryśkowi powiedzą? He co dwóch nic nie znaczących raperów może zrobić Ryśkowi w beefie. Tede przegrał beef bo to jemu kariera się teraz sypie a nie Rychowi. Eldo i Pelson przegrają tak samo jak twój idol. Pelson wielki mi raper dziś prawie nikt już o nim nie pamięta
Stara, łżesz jak sucz.nie lubię kłamców,bo sieją zamęt...
Czy Witeczek = cała Hip-Hopowa Polska? Nie sądze ;)
Witeczek nie równa się cała HH Polska - ale że w tej sprawie przemawia jej głosem, to już inna sprawa ;-)
Widać, chłopaki, że nie jesteście zbyt oblatani w polskiej scenie, co w sumie mnie nie dziwi. Dwóch nic nie znaczących raperów? :-) Chłopcze, jeśli dla Ciebie istnieje tylko Rychu Peja... Tede dojechał go jak szmatę, Eldo i Pelson mogą go dobić. Za bardzo nasz koksiarz szarżuje.
Pelson może mniej,ale Eldoka chyba potrafiłby dobrze zdissować,to
inteligentny koleś...to mógłby być przeciwnik na poziomie,nie to co Żurom
czy Tede.
Ale oni nie odpowiedzą,bo chcą jeszcze grać koncerty ;)
No, Rychu Peja nasłał na koncert Eldoki Masseya z jakimiś karkami, bo Eldo wypowiedział się negatywnie o akcji w ZG. Pener jest zbyt pewny siebie i źle się to dla niego skończy.
Żurom to jakaś kpina, nie wiem po co w ogóle Rychu się w to bawił. Pomimo, że miał rację w tym beefie, to jest maksymalnie marnym MC. Peja powinien to rozwiązać jak Tede z Nowatorem: Nagrać jeden MEGA-niszczący diss i mieć wyje*ane. Zestawianie go z TDFem świadczy raczej o Twojej ignorancji, niż wiedzy.
A co do Pelsona - widzisz, większość fanów "Prawdziwego Rapu" to fani Kalibra, Paktofoniki i Molesty. Ja się śmieje z takich kolesi (pomimo, że szanuję te składy) bo nie znają niczego więcej. Ale jeśli dojdzie do beefu, to Peja straci dużą część swoich gimnazjalnych pleców, czyli głównej siły swoich fanów :-)
przecież Peja rozwali Eldo i Pelsona na miazgę Peja fanów raczej nie straci bo Pelson i Eldo to są słabi zapomniani kolesie którzy usiłują o sobie przypomnieć wykorzystując całą tą sytuację z Zieloną górą i Beefem. Jeśli dojdzie do beefu to fajnie Peja będzi miał kogo rozwalać
witeczek dla mnie tede,żurom czy nowator to jest to samo - trzecia liga.a
Polską scene znam doskonale,chociaż głównie siedzę w hip hopie z usa.
tede miał dobre początki z deszczem i płyta S.p.o.r.t. była spoko,reszta to
komercja.Dziwie się,że taki "znawca" jak ty tego nie dostrzega.
frycek kiedy Peja rozwalił na miazgę Eldo? Bo powiedział "ch*j mnie
obchodzi co powiedział Eldo"? Nie pajacuj.Eldo tworzy prawdziwą poezje,więc
go nie opluwaj,jest jednym z lepszych w Polsce(dla mnie na bank lepszy od
Rycha).
odbijając od tematu oto coś na czasie
http://www.youtube.com/watch?v=vhtcvMJrUDY
A gdzie ja pisałem w czasie przeszłym? Czytaj ze zrozumieniem zanim coś napiszesz. Jeśli chodzi o Elda i Pelsona to ich nie lubię po prostu uważam że są słabi i jeśli będzie beef z Rychem to uważam że go przegrają bo Rychu jest od nich lepszy.
"Eternia" Eldoki zjada wszystkie pozycje Rycha Pei. Nie porównuję go do Tedego, bo tworzą zupełnie inny rodzaj muzyki, są nastawieni na przekazywanie zupełnie innych treści. Łączy ich tylko forma, treściowo robią zupełnie inne gatunki. Technicznie Tede jest od niego lepszy, ale Leszka też lubię i szanuję. Podobał mi się jeden komentarz, ktoś napisał "Eldo, tylko nie za dużo metafor, bo Rychu będzie dwa tygodnie siedział i próbował to rozkminić" :-) /to parafraza, nie chce mi się szukać./
Znawco drogi, co komercyjnego jest w muzyce Tedego, czego nie było na "SPORT"? Nie wiem, czy słuchałeś jego płyt - "SPORT" to chyba NAJBARDZIEJ bałnsowa płyta w historii, cała o hajsie, o tym, że rap jest grą i kosi się za niego kasę. Teraz Tede robi o hajsie mniej kawałków, niż wtedy.
Dobry kawałek.
A co do Nowatora - Tede (prócz "69") zjadł go dwoma wersami:
"Faktycznie dla mnie jesteś matoł,
ale ku*wą i szmatą to pozostaje Nowator"
Uwielbiam go za takie zaczepki, aż czuć z jaką wyższością patrzy na Nowatora, czy Rycha w "Japa Chamie".
Eldo moim zdaniem zjada większość sceny,bo jest oryginalny i niesie w
tekstach przekaz ubrany w poezje,nie w bluzgi.Dlatego nie ma co porównywać
do Rycha czy Tedego.Muzyczna u Eldoki jest też na wyższym poziomie.
"Sport" szanuje przede wszystkim za Drina goni Drin - imprezowy hymn,który
towarzyszył mi i towarzyszy przy wielu melanżach.Wypas numer,ale to nie do
końca zasługa Tede,bo gdyby nie chłopaki z Veto to nie było by to samo.
Było kilka kawałków o hajsie,ale to było spontaniczne,nie czułem tam czegoś
robionego na siłe,jak przy kolejnych jego płytach.Po Sporcie Stracił tą
świeżość(winna kokaina?),a każda kolejna płyta to skok na kase.I to się
czuje.
Nowator to jakaś kpina,właśnie przesłuchałem jego diss Pif-Paf.
Noż kuzwa pif-paf?!! lepsze teksty to dzieci w przedszkolu piszą.
pif-paf :) no błazen i tyle o nim.
witek co ty pierdzielisz,przeciez plyta czarny wrzesien zajebicie sie sprzedaje,czy ty juz zupelnie osleples jak pan blink tede?.Kurwa przestan sciemniac bo piszesz ze ludzie maja beke z plyty Peji podczas gdy jest zupelnie inaczej,popatrz na komentarze na youtubie lub wrzucie,czy to jest beka.I przestan sie powolywac na hh.pl bo na tej stronie twoj idol dostal baty za beef z onarem,uznano ze go przegral i tyle.
Jeśli dla Ciebie YT to rzetelne źródło informacji dotyczących Hip-Hopu, to chyba nie mamy o czym gadać. Zajrzyj raczej do branżowych mediów.
A sonda na HH.pl była przed wydaniem czwartego woluminu DJ BUHHA, po którym to Onar zamknął paszczę definitywnie. Teraz ostatni głos miał Peja, a i tak Jackowi przyznają triumf.
Eldo nie rozwalił Tedego i nic w tym dziwnego, bo Tedemu jeszcze nikt rady nie dał :-) Ale Rychu to dla niego taki - o! - karaluszek ;-)
Mimo, że jak już wspominałem nie raz. W HH nie siedzę. Ale dodam coś od siebie po raz enty. Uważam, że skoro nie słucham HH i ani Tede ani Peja nie byli moimi idolami, jestem obiektywny.
I nikt mi nie ma prawa powiedzieć, że Tede nie walczy w słusznej sprawie. W przeciwnym razie jest ignorantem. Nawet jak uważa, że Tede chce się tylko tym wypromować to i tak nie może powiedzieć, że nie walczy o dobre. Tym bardziej, że takim obojętnym słuchaczom tego typu muzyki akcja peji na koncercie wcale nie zachęciła mnie do słuchania HH a wręcz przeciwnie.
Dziwi mnie to, że ludzie gadają na Tede, że się sprzedał bo... jest prezenterem w TVN?. Wielu amerykańskich raperów też prowadzi programy i często gra w filmach a jakoś nikt im nie zarzuca tego. To raz a dwa, że Tede jest krytykowany za tematykę którą wybiera często do swoich kawałków. Ciuchy, fury. On wie, że jakąś grupę ludzi to wkurwia i sam nawet o tym mówi w kawałkach(np. "Modopolo") i nie zmienia tego tylko nagrywa dalej. Jest sobą. Wielu śmieje się z tego, że jest gruby a i on to zlewa. Dla mnie jakby się sprzedał to by robił przede wszystkim muzykę pod publikę. „Jakie to życie jest beznadziejne” bo Polacy lubią narzekać i krytykować. A to, że jakoś tam się promuje(w jakimkolwiek tego słowa znaczeniu – ja akurat nie wiem czy się promuje czy nie, dodam tylko, że nie uważam prowadzenie programu za promowanie siebie i „sprzedanie”) to jakiś zarzut? Peja się nie "sprzedał"? Ludzie jaj sobie nie róbcie tylko otwórzcie oczy. Po pierwsze go do żadnego programu nie wezmą bo jak Tede dobrze określił się zachować nie potrafi, a po drugie to co on odstawia za cyrki są same w sobie na skale całej polski promowaniem. Akcja u Kuby Wojewódzkiego, w sensie jego zachowanie imponowało każdemu gimnazjaliście. Albo pół mózgowi który też jak on nie potrafi zdania zlepić. Podobnie jak akcja w Zielonej Górze. Na całą Polskę to się rozniosło. Mało takich komu takie coś imponuje? Mało takich typków jak Peja? Tosz od groma takich żuli którzy tylko czekają na akcje kiedy to komuś wlać za darmo. A te teraz odwołania koncertów są rzeczywiście mądre. Peja jest cwany. Wie, jak kupić sobie szacunek i słuchalność ludziom bez planu na życie, dla których najlepsze co może być to strzelić w pysk, okraść , stać przed blokiem czekając na okazje chlejąc w tym samym czasie.
Ta Eldo nie rozwalił TDF'a bo jest słaby i tyle. Nie rozumiem jak on chce skakać do Rycha jak nawet z takim beztalenciem jak Tede nie dał sobie rady. Peja wygrał by beef z Eldo jednym wersem
Pogadamy jak już Leszek go rozpie*doli :-) Ciekawe, czy Peja w ogóle zrozumie chociaż połowę tego dissu.
Tak był mistrzem w Judo i ma czarny pas. W dodatku trenował karate. A na koncercie w ZG Peja zszedł do gościa tylko ochrona go nie dopuściła.
Na hh.pl często piszą bzdury. Jeśli im wierzysz to według Ciebir Tede nie żyje, ponieważ kiedyś był taki news na tej stronie.
Do prywatnych rozmomów na Facebooku nie mają dostępu wszyscy użytkownicy, tylko znajomi danej osoby.
Dlatego nikt nie mógł przeczytać tych komentarzy, oprócz znajomych Tede.
Nie udawajcie takich aniołków, wy nie przeklinacie, albo, wasze gwiazdy nie rzucają fuckami czy kur_w_i na prawo i lewo?
Ich piosenki nie są chyba prywatne co? ;)
Witeczek: bez przesady, fani Tedego niekoniecznie są tacy porządni jak ty, co za tym idzie, wielbiciele Peji to nie bezmózgowcy...
Mi się nie podoba żaden z tych panów, ale przyznam że posiadają kilka fajnych kawałków (tekstowo to niestety słabo zwłaszcza u Peji, choć Tede też nie należy do mistrzów), po co taka wojna pomiędzy wami, ich prywatne konflikty nie powinny wam doskwierać, da się lubić dwóch MC równocześnie - też tych skłóconych między sobą.