Myślałem że facet ma trochę ponad 30 lat,nawet że staro wygląda na np 33 lata,a wygląda bardziej jak facet co ma z 43 lata i właśnie tyle ma.W efekcie ma tyle lat na ile wygląda.Jak myślicie ile ma wzrostu bo chyba nie jest zbyt wysoki chyba max 180 cm,a może nawet w przedziale 175-180?
tyle to na pewno nie,to chyba że od tej siłowni jest już tak przygarbiony że wygląda na dużo niższego.W internecie są fotki z Roznerskim który ma 193 cm,i jest od niego wyrażnie niższy,na Pitbullu jego bohater ma niby 189 cm wzrostu,więc dość sporo,ale więcej raczej nie,pewnie faktycznie przynajmniej 185 może własnie 189.
Roznerski nie ma 193, ma 190, sam mówil w kulisach Mjm... a Oswiecinski myśle ze ma ok. 180, bo jak stał przy Lindzie np. w sklepie z butami to byli równi, a Linda ma wedlug wiekszosci zrodeł 178
tzn na jednej stronie napisane było o 193 cm Roznerskiego a na innych 190.Może faktycznie 190.
Łukasz Jakóbiak z youtuba ma 185cm, a Oświeciński jak był u niego w kawalerce to na końcu odcinka mają zdjęcie jak stoją obok siebie i widać że Tomek jest niższy od Łukasza więc ma max 180 moim zdaniem
https://youtu.be/T1hrPmiI8GA?t=1506
ten Łukasz gdzieś było napisane że ma 184 cm,ale fakt teraz Tomek O.na więcej niż 180 cm nie wygląda,jest niższy np od Grabowskiego również 184 cm.Może w niektórych scena komputerowo był wyższy,to częsty zabieg w filmach.
Ja mam 180cm równo, stałem obok Jakóbiaka i był minimalnie wyższy ode mnie, max 2cm. Oświeciński ma max 176-177cm jak dla mnie.
Ale rola w Pitbullu naprawdę zabawna,facet świetnie stworzył rolę takiego głupka totalnego,że aż serialowy Gebels się załamał,facet ma dożywocie za zabójstwa a cieszy się że za inne prokurator mu obiecał 15 lat.
Nie chcę broń boże go "kurczyć", ale prawda jest taka że musi mieć jakieś 177cm max 178 bo od Jakóbiaka jest widocznie niższy, a ten ma 184cm czy niech mu nawet będzie 185cm jak podają niektóre źródła to tak czy inaczej Tomaszowi brakuje ładnych kilku centymetrów, jeszcze Jakóbiak jest delikatnie pochylony nawet na tym zdjęciu więc jakby był wyprostowany różnica była by jeszcze większa,i z Lindą też, który ma jakoby 178cm choć mogło mu odpaść 1-2cm bo już jednak ma swoje lata a człowiek z czasem kurczy się, więc te 177-178 myślę że to sprawiedliwa ocena, w każdym razie 180cm w żadnym razie nie dobija nie mówiąc o przekraczaniu.Na dobrą sprawę koleś przeciętny jeśli idzie o wzrost, ale jak kolega nadmienił dzisiaj kamerą i komputerem można zrobić cuda.
bankowo niektórych komputerowo dla potrzeb filmów powiększają,no bo jak inaczej pamiętam sceny jak aktor w prawdziwym życiu niższy od drugiego na filmie był wyższy.Do dzisiaj śmiać mi się chce jak przypominają mi się niektóre sceny choćby w Kryminalnych i myślałem sobie co ten Zakościelny tak urósł nagle,facet który ma 184 cm,aż tak wysoki nie jest podobnie z resztą choćby Baką.
Tak pewnie masz rację,Tomek ma właśnie gdzieś tyle,ale powiększają go w niektórych scenach komputerowo.
Przypomnij sobie Job ostatnia szara komórka jak głuchowski gra "wnuczka" tego dziadka przy wypadku, ku*wa wyglada jakby miał z 1,9 co najmniej a ma 175 niby jeszcze jak oficjalnie tyle piszą to można sądzić, że ma 173-174, ja nie mówię tego z jakiejś zawiści tylko taka prawda że się oni wszyscy podwyższają, jedni mniej inni więcej, ale zwykle 1-2cm to standard nie mówiąc już więcej.Bo w sumie kto tam sobie zawsze nie doda tego jednego nawet centymetra, zawsze to centymetr więcej, a przecież to jest praktycznie nie do zauważenia, oczywiście co innego jak ktoś mówi że ma przypuśćmy 180cm a widać wyraźnie że ma co najmniej 4-5cm mniej to się patrzysz na kogoś takiego z politowaniem.Ja miałem tak raz na takim kursie jak mierzyli na nas rzeczy i koleś przede mną mówi że 180, a ja widzę że na oko gdzieś jestem od niego wyższy o pół czoła albo lepiej a mam 181cm(teraz mówię bez dodawania sobie :D)to od razu myślisz sobie, że koleś chyba trochę nie ma wyobraźni i się ośmiesza, tak jak ja bym powiedział że mam 185-186 to przecież by mnie każdy wyśmiał.
no pojawiła się informacja że niby Oświeciński ma 183 cm wzrostu.No niby jest to możliwe,na pewno bardziej niż jakby podał np 189 cm,albo więcej,ale pewnie coś sobie dorzucił,wiadomo 183 cm brzmi lepiej niż np 178 cm.
Rekordzistą w dodawaniu sobie wzrostu jest chyba Marek Włodarczyk,jak w czasach Kryminalnych zbierał pozytywne opinie,choć ludzie zwracali uwagę na jego niski wzrost,on ponoć odpowiedział na pytanie o wzrost że mierzy 176 cm,czyli taki raczej klasyczny facet średniego wzrostu,zwłaszcza że podają że średni wzrost to 178-180 cm.A koledzy z planu ponoć powiedzieli że ma 167 cm.Więc dorzucił sobie naprawdę sporo 9 cm czyli prawie 10 cm.
Jakby powiedział,a mam 170 cm,to raz byłoby to do uwierzenia,dwa mógłby powiedzieć że ogólnikowo powiedział o równych 170 cm,żeby szczegółowo nie podawać.Z dodawaniem wzrostu i odejmowaniem sobie wagi jest ta sama sytuacja,jeśli choć sobie odejmiesz z wagi,coś dodasz wzrostu to pewnie ludzie uwierzą,a jeśli przeginasz bez szans.
Pamiętam dziewczynę wysoka,ale też swoje ważyła,miała 173 cm,i było szkolne ważenie,wiele lat temu i potem się jej pytali ile ważysz,a ona zamiast ewentualnie powiedzieć za dużo,wstydzę się powiedzieć,niby szczerym wyznaniem że 57 kg,i sobie myślę jak dziewczyna wyglądają na taką z nadwagą przy 173 cm wzrostu waży 57 kg,to ile musi ważyć taka co wygląda na szczupłą,po jakimś czasie ktoś kto nie wierzył w tą wagę,zgadał się z dziewczyną która ważyła się z nią i ona że a skąd,waży bodajże 84 kg.No więc tyle kilo sobie odjąć.Jakby powiedział no 70 kg to może ktoś by ewentualnie uwierzyć,albo 75 kg.
Zwłaszcza że wagę jednak trudniej niż wzrost oszacować.I dlatego jeszcze jak facet mający 188 cm,ważący 83 kg,powie mam 190 cm,ważę 80 kg,to ujdzie,czy 178 cm,a powie 180 też,a właśnie jak ci co mają np 165 mówią o 175 bez przesady.
Kiedyś była strona,gdzie podawali nie tylko wzrost ale i wagę niektórych aktorów,i wyszło że najcięższy ważył chyba 90 kg,większość ważyła góra 80 kg,albo mniej,a sporo z nich wygląda na naprawdę ciężkich.
Ci natomiast naprawdę bardzo niscy,wyglądający na 164 cm może,podawali sobie 172 cm wzrostu.
Fakt też zwróciłem na to uwagę kiedy przeczytałem że Piotr Głuchowski ma 175 a w tym Jobie wyglądał taki wysoki, kiedy szedł do tej stłuczki do dziadzi. W sumie to w "Czasie surferów też wygląda wysoko, ja myślę że jednak ma ponad 180. Co do wspomnianego "Czasu surferów" to zastanawia mnie wzrost Zbigniewa Zamachowskiego który tam grał, że ma 170 a wydaje mi się że jest niższy. Jak grał z Markiem Kondratem w Pułkowniku Kwiatkowskim to wydawał się wyraźnie niższy od niego choć Kondrat ma podobno 168. Ja bym obstawiał że Marek Kondrat ma ok 175 a Zamachowski bardziej 168 albo i mniej. Tak czy siak widać jak wzrost aktorów jest zupełnie inny w rzeczywistości niż podają i wydaje mi się że nikt nie robi specjalnie komputerowych zabiegów żeby aktor był wyższy, bo i po co? Żeby uleczyć czyjeś kompleksy?