czy jako super chrześcijanin nie powinien być tolerancyjny?
Tutaj jest obszerny opis w którym p. Cejrowski tłumaczy sie z odcinka o buddyźmie
http://www.se.pl/rozrywka/plotki/wojeciech-cejrowski-tlumaczy-sie-z-wypowiedzi-o -buddyzmie-dalajlama-modli-sie-do-lucyfera_237683.html
a Tutaj cytaty niektórych wypowiedzi:
"...scenariusz (do odcinka o Buddyźmie) napisali mi dwaj eksperci (obaj Tajlandczycy, obaj praktykujący wyznawcy buddyzmu): profesor uniwersytetu buddyjskiego w Tajlandii, który wykłada teologię buddyjską dla obcokrajowców oraz mnich buddyjski obecnie w świątyni, a wcześniej po studiach... teologicznych z tytułem magistra.
Żadne stwierdzenie wypowiedziane przeze mnie do kamery (poza "głupie ludzie") nie pochodziło z mojej wyobraźni - całą wiedzę przekazaną w tym odcinku, uzgodniłem wcześniej z ekspertami. Nie jestem głupi - nie pakowałbym się w kłopoty. Od początku było jasne, że ten temat wywoła kontrowersje.
Mam kilkugodzinne nagranie wywiadu z ekspertami, w którym oni sami informują mnie, że w buddyzmie nie ma boga, że w buddyzmie czci się i oswaja demony, stosuje techniki okultystyczne, a chińskie wróżby wykłada w świątyni po to, by przyciągnąć prosty ludek.
Usłyszeli Państwo to wszystko z moich ust jako cytaty. Szokujące cytaty?
Ja sam byłem zdziwiony, choć przecież pojechałem tam przygotowany i wiedziałem już na przykład, że Dalajlama co dzień modli się do lucyfera - pana ciemności - o to, by ocalił wyznawców buddyzmu, a w zamian za to pochłonął innych, niewiernych, czyli nas. Jedyna kwestia, która pochodziła bezpośrednio ode mnie, to słowa "głupie ludzie". Zostały wypowiedziane o katolikach (polska wycieczka za moimi plecami), a nie o buddystach. O katolikach, którym nie wolno (tak naucza Kościół) uczestniczyć w obcych obrzędach. Skomentowałem głupie zachowanie moich braci w wierze - mam do tego prawo, a nawet mam taki obowiązek, jako współwyznawca. Głupie ludzie skoro najpierw idą na pielgrzymkę do Częstochowy, a teraz dookoła stupy. Głupi, bo nie wiedzą co czynią, a zanim coś zrobią powinni poznać istotę obrzędu - do kogo się modlą i o co"......"
cała wypowiedź w linku powyżej.
a jakiego rodzaju to byli niby eksperci? Co z tego że to ich opinia, jeśli on ją wygłasza w swoim programie to znaczy się z nią zgadza i takjakby to była jego własna opinia, czyż nie? Czy on ma na myśli że tak naprawdę nie myśli to tylko musiał to powiedzieć? W ogóle najważniejsze- jak się nazywał ten odcinek co mówił "głupi ludzie" o tych katolikach? Chcę obejrzeć co to był za obrzę w którym brali udział
tylko jednego tu nie rozumiem w artykule przeczytalam pisze, ze tymi ekspertami sa jacys tam buddysci i ulozyli mu scenariusz. Tylko po co buddysci mieliby wlasna religie mieszac z blotem?
To skoro MA nagranie to może je pokaże na dowód?
Bo takie przerzucanie winy jest żałosne.
Oczywiście pominę jakość źródła jakim jest superexpress.
Ależ oczywiście! Chrześcijanin to taki człowiek, który toleruje wszystko, co zrodzi świat. Powinien szanować każdy pogląd i całkiem serio dyskutować z homoseksualistami. Tymczasem on zrobił inaczej. Nie przyjął od nich prezentu i powiedział, że od pederastów nie weźmie, bo może być zahifione. Tfu! Co za homofob!
Niezwykle merytoryczna wypowiedź. Wy w tych waszych ekskluzywnych klubach wymieniacie pewnie takimi newsami za falbankami w pakamerach, co?