Wojciech Cejrowski

7,4
624 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Wojciech Cejrowski

No i wyfrunął....

użytkownik usunięty

http://www.efakt.pl/Cejrowski-wyrzucony-z-TVP-przez-Jurka,artykuly,45853,1.html

może źródło niezbyt wybitne, ale liczy się sama wiadomość. szkoda... :(

Programy prowadzi fajnie, ale od wywiadu u Wojewódzkiego straciłem do niego cały szacunek, ponieważ powiedział że jest przeciwny związkom między rasowym. Dla mnie to on jest teraz zwykłym rasistą i zacietrzewionym kolesiem. A jego program „Boso przez świat” mogli zostawić

użytkownik usunięty
frycek49

tak powiedział???? nie wierzę... może to był kolejny jego ironiczny żart. czytałam jego książi i wiem że on kpi ze wszsytkich, z siebie też. a pkusa zrobienia sobie jaj z wojewódzkiego jest spora ;)

"boso przez świat" to program podróżniczy, a nie polityczny, więc po jakiego ch... usuwają go z tv? Bo redaktor ma inne poglądy niż jego szef? To podłe. Gdyby go wyrzucili za to że jest np. gejem to by się dopiero działo, ach i och. Nikogo nie wolno wyrzucać za to kim jest, liczy się co prezentuje w programie. A w programie nie było nic o polityce, czasem tylko jakiś dorbny żarcik.

Też tak myślę. Ja np. go nie lubię jako człowieka ale był bym daleki od wywalania jego programu z TVP bo programy podróżnicze fajnie prowadzi ciekawie opowiada o różnych kulturach itp. Powinien zostać mimo tego że jest zacietrzewiony jeśli chodzi o nie które jego poglądy

użytkownik usunięty
frycek49

Wiesz, z tymi "mieszanymi małżeństwami" to może być nieporozumienie. Właśnie zdałam sobie sprawę, że w Kościele katolickim "mieszanymi małżeństwami" nazywa się małżeństwa miedzy osobami wyznającymi różne religie, np. katolik żeni się z muzułmanką. Może o to mu chodziło, a nie o różne rasy?

No ale co religia ma z tym wspólnego ważne żeby był facet z kobietą a reszta się nie liczy. Zresztą ja pamiętam co powiedział u wojewódzkiego. Że jest przeciwny małżeństwom wielo rasowym.

użytkownik usunięty
frycek49

"ważne żeby był facet z kobietą a reszta się nie liczy" - wiesz, to pięknie brzmi, ale potem są problemy, o których nie masz pojęcia. Jak wziąć ślub - chociażby? A wychowanie dzieci? Wyobraź sobie, że jesteś dzieckiem i mama mówi Ci że jest Bóg, a ojciec, że go nie ma. I co? Dostajesz kociokwiku.

Ale zrozum religia nie jest sprawą najwyższej wagi. Z resztą to nie jest problem dla dziecka wychowywać sie w rodzinie mieszanej ew. wielorasowej bo ja znam osoby z takich rodzin i oni są normalni tak więc to nie jest żaden problem. A z ślubem taż by nie było problemu bo dla mnie zmienić religie to nie jest problem

użytkownik usunięty
frycek49

W zasadzie jeżeli dla kogoś religia jest czymś w rodzaju tradycji, to nie ma znaczenia, czy są np. katolikami czy protestantami, ale dla osoby praktykującej np. porzucenie spowiedzi czy kultu Maryi to już jest nie do pomyślenia, a z kolei dla protestanta spowiadanie się w konfesjonale jest bez sensu. Też znam takie rodziny i nie mówię, że są nienormalne, po prostu "podzielili się" dziećmi. Ale ja osobiście nie mogłabym przestać wierzyć w to, w co wierzę, bo tak widzę świat dookoła :)
A co do rodzin wielorasowych - kurczę, to już zupełnie nie ma znaczenia. Baaaardzo poważne różnice kulturowe mogą pzrecież też występować u osób tej samej rasy ale pochodzących z innych krajów, więc nie widzę problemu. W Niemczech czy w UK to już w ogóle nikt na to uwagi nie zwraca, jak mama jest biała a tata czarny, albo na odwrót. Tylko u nas jest to jeszcze jakieś nowum i każdy się gapi. Myślę, że za 10 lat też nikogo nie będzie dziwiła taka para.

użytkownik usunięty
frycek49

"Ale zrozum religia nie jest sprawą najwyższej wagi. Z resztą to nie jest problem dla dziecka wychowywać sie w rodzinie mieszanej ew. wielorasowej bo ja znam osoby z takich rodzin i oni są normalni tak więc to nie jest żaden problem. A z ślubem taż by nie było problemu bo dla mnie zmienić religie to nie jest problem"

Drogi frycusiu, w innym poście, dotyczącym homoseksualistów i kwestii wiary, wyraźnie określiłeś swoje stanowisko względem religii.Można więc wywnioskować, że dla Ciebie religia jednak JEST sprawą najwyższej wagi. I stanowczo, kilkakrotnie podkreśliłeś iż "masz swoje poglądy na ten temat i nigdy ich nie zmienisz, prędzej na stos dasz się zaprowadzić".. Poczytaj siebie dokładniej chłopcze, na przyszłość bądź nieco bardziej konsekwentny w tym co piszesz:-)) Pozdro:-))

frycek49

Cejrowski ma w skrócie i bez pitolenia rację!! Hoc mieszańce sa lepsze genetycznie to społecznie sa niewłaściwe.

Białasy z białasami, czarni z czarnymi itd. będzie mniej problemów.
Niestety, białasy sa durne a Murzynki maja ponętne zadki i mamy kogel mogel.
To rasizm! I co z tego??
Hej!

użytkownik usunięty

Wyfrunął...szkoda tylko, że nie za granice!