Łowcy
powrót do forum 1 sezonu

Przerysowane i zakłamane. Mamy złych, okropnych - ale ośmieszanych przez żydów - Niemców (nazistów oczywiście) kontra wspaniałych, bohaterskich, współczujących przedstawicieli "narodu wybranego". Sceny z obozu koncentracyjnego to perełka fantastyki. Całość podlana standardowym sosem z silnymi, czarnymi kobietami.

Aktorsko wypada całkiem przyzwoicie, realizacja porządna - choć bez fajerwerków. Niestety scenariusz poległ na ołtarzu propagandy.

ocenił(a) serial na 6
H33L

Ad 3
Nie zrozumieliśmy się, chodziło mi o nie przypisywanie cech społecznych, cech charakteru grupom etnicznym, narodowościom, rasom – od tego nie możesz odejść.
Oczywiście, od ideologii zawsze możesz odejść, no chyba że za taki czyn od byłych współtowarzyszy grozi nagroda w postaci dekapitacji lub inna pieszczota.

Ad 4
Dla mnie definicja Polaka znajduje się w Konstytucji - „Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej”. Nie akceptuje dodatkowych podziałów prawdziwych, nieprawdziwych i tym podobne. Służy to jedynie pogłębianiu i tak już całkiem sporych podziałów.

Ad 5
Jest to „wina” wrażliwości, szacunku i empatii w duchu których zostałem wychowany, w duchu których żyję i nie zamierzam się zmieniać. Jak sam zauważyłeś, nie każdy nazywający się członkiem jakiegoś kluby naprawdę nim jest – bo nie przestrzega rygorystycznie zasad członkowskich. Tak więc potencjalnie „niebezpieczni” są jedynie ci najbardziej zagorzali, radykalni – ale oni wyróżniają się z tłumu, cała reszta to normalni ludzie szukający swojego miejsca na ziemi, mający potrzebę bycia częścią większej wspólnoty, konformiści.
Piszesz, że popełniam błąd? Nie wiem, może, czas pokaże. Patrzę na ludzi przez pryzmat wartości które są mi bliskie wrażliwość, szacunek i empatia. Nie szufladkuję, nie generalizuję, jeżeli mam kogoś potępić to musi OSOBIŚCIE na to „zasłużyć”.

ocenił(a) serial na 6
H33L

A jeszcze o ukrywaniu pedofili w KK nie będę pisał, bo ten temat znamy przecież wszyscy.

Anubis_ab

Anubis_ab
Jeżeli chodzi o temat pedofilii i całą antykościelną propagandę i kłamstwa które na ten temat są powielane, zapraszam do tematu:
https://www.filmweb.pl/film/Dzięki+Bogu-2019-815056/discussion/Uprzywilejowana+k asta+to+oni,3100786?page=1#post_16249811

Tam padło bardzo wiele różnych danych oraz komentarze które myślę, że warto przeczytać jeżeli rzeczywiście interesują Cię fakty.

Pozdrawiam

Anubis_ab

To są właśnie Amerykanie. Wiele jest bzdurnych zakazów w USA ale niektóre wbrew pozorom są jak najbardziej logiczne

ocenił(a) serial na 10
H33L

Podajesz cytowania nie wiadomo czego z wikipedii. Trudno znaleźć płaszczyznę do dialogu, Ty mi cytujesz śmietnik. W synagogach w dużych miastach są studiowania talmudu. Możesz napisać maila do najbliższej gminy, dowiedzieć się kiedy i idź. Poszerzaj horyzonty, wyrób sobie swoje zdanie u ŹRÓDEŁ. Pozdrawiam

ILoveMyKitchen

Ty mówić po Polska czy translatora użyć?

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 5
dracovolans

śmieszny serialik o biednych, pokrzywdzonych i nękanych przez cały świat żydach, broniących ich bohaterskich czarnych lesbijkach i okropnych, bezwzględnych, białych nazistach (nie mylić z niemcami).

dracovolans

Ale przynajmniej nie ma jawnie antypolskich wątków :-)

Konvaldos

W USA trochę się pod tym względem pozmieniało. Już nie jesteśmy tylko głupimi robolami, coraz częściej można "spotkać" pozytywne postacie o Polaków lub Polskiego pochodzenia. Są to postacie drugoplanowe, trzecioplanowe często - ale to i tak kolosalna odmiana w porównaniu z wcześniejszym "standardem".

dracovolans

mam na myśli to, że we wspomnieniach bohaterów Armia Krajowa nie poluje na Żydów, a Polacy nie donoszą na nich masowo i nie palą ich w stodołach.
Pojawiło się słowo "pogrom", ale bez polskiego kontekstu. Tzn. pewnie bardziej zorientowany widz skojarzy, że to nieangielskie (polskie) słowo, ale pogromy miały miejsce w całej Europie, więc, to też nie jest chyba antypolska propaganda

ocenił(a) serial na 8
dracovolans

https://www.youtube.com/watch?v=mnanMKvgnUc

AutorAutor

Napisałam cały esej, ale stwierdziłam, że szkoda strzępić słów. Pan h33l powinien się wstydzić. Mam nadzieję, że intensywnie będzie pan myślał o narodzie wybranym podczas nadchodzących świąt, bo tak na marginesie, ten główny bohater świąt, które zakładam pan obchodzi to wie pan, nie chcę straszyć, ale pochodził z tego "narodu wybranego" tak obrzygiwanego przez pana tutaj. A po koronie, zapraszam na kawę, to opowiem historię z gett różnych moich dziadków, których słuchałam przez całe swoje życie. Aha, i jakby ten, którego śmierć pan będzie wspominał w nadchodzące święta urodził się w Polsce przed wojną, to zapewne skończył by w Treblince. Powinien się pan wstydzić.

ssajdar_2

Kuźwa, że też zawsze, ale to ZAWSZE prawilny "Polak" antysemita musi bronić pedofilów w sukienkach. Zabawna prawidłowośc...

ocenił(a) serial na 7
dracovolans

Nie wiem na grzyba wy wszyscy się tak prujecie jak to serial na podstawie komiksu xDxDxD

ocenił(a) serial na 7
WujekChu1ek

Johna Wicka i X Menów też bierzecie na serio??