PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=798208}

Światło twoich oczu

Sin tu mirada
2017 - 2018
6,8 220  ocen
6,8 10 1 220
Światło twoich oczu
powrót do forum serialu Światło twoich oczu

Jestem zadowolona z zakończenia że Marina Wybrala Ricardo.. Alberto to pusty egoista sam nie wiedział co chce nie lubię go oglądać. Cieszy mnie to zakończenie. Bo bardzo lubię Ricardo a z Marina cudnie wyglądają.

ocenił(a) serial na 8
mateuszewelinaamelia

Masz rację to jest najlepsze zakończenie. Ricardo to wspaniały, troskliwy i szlachetny mężczyzna. Alberto na Marinę nie zasługiwał, nie okazał jej wsparcia w najgorszym momencie jej życia.

Natasza882

Czy wiecie może kiedy marina zacznie cos czuc do ricarda?

ocenił(a) serial na 7
justka140

Dobre pytanie ☺ również jestem ciekawa.

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

W 101 odcinku Marina powie Ricardo, że pragnie zostać jego żoną.

ocenił(a) serial na 8
justka140

W 74 odcinku Ricardo pocałuję Marinę w policzek na pożegnanie i ona spojrzy na niego rozmarzonym wzrokiem. W 88 odcinku Marina zgodzi się być jego dziewczyną i pierwszy raz się namiętnie pocałują.

ocenił(a) serial na 7
Natasza882

Trochę to potrwa ☺

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

Naprawdę warto poczekać :) najważniejsze, że będą razem.

ocenił(a) serial na 7
Natasza882

A czy erik pogodzi się z ojcem i czy będzie nadal lekarzem? Bo teraz zrezygnował z pracy

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

Eric pogodzi się z ojcem, jego ojciec zakocha się w Prudenci. On już nie wróci do medycyny, najpierw będzie pracował jako barman w barze w, którym śpiewa Paulino, a potem założy własny biznes gastronomiczny.

ocenił(a) serial na 7
Natasza882

A czy Marina będzie go kochać tak jak Alberto? Bo jest juz 96 odcinek a tu nadal widać, że Marina kocha Alberto, a nie Ricardo. Widać że żałuję, że zostawił ją samą w ciąży. Za co Susana będzie siedzieć w więzieniu?

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

Marina będzie kochać Ricardo miłością dojrzałą. Oni będą pokazani jako zgodne małżeństwo, Marina będzie go przytulać i całować. Razem z dziećmi będą cudownie spędzać czas, wydaje mi się, że uczucie do Alberto pozostanie tylko wspomnieniem i przerodzi się w przyjaźń. Może ona nie ufa Alberto i dlatego nie chce z nim być. Susana będzie wyprowadzać pieniądze z firmy Luisa razem ze swoim wspólnikiem Zacariasem.

mateuszewelinaamelia

Czy wie ktoś co będzie z Luisem ? Czy się zmieni?
Bo jest dużym przeciwieństwem ojca Esmeraldy...
Ten jest bardziej psychiczny ,gorzej traktuje pracowników,zdradza ...(dobrze gra swoją rolę)
Ale mimo to wolałam w tej kwestii poprzednika,wręcz się wzruszyłam kiedy się pogodzili...

A co do zakończenia to jestem zadowolona że tu bohaterka wybierze tego co Faktycznie zaakceptuje jej syna bez żadnego ale,pokocha ją taką jaką jest ...
Teraz ładnie pokazują że pierwsza miłość,nie jest zawsze tą na zawsze,że czasami ktoś czeka lepszy.
Tak samo uwielbiam pod tym względem Po prostu Maria...
Alejandro wyleciał z gry ...

ocenił(a) serial na 7
11koala19

Po prostu Maria, to była katastrofa z zakończeniem. Cały film to porażka. Za to światło twoich oczu naprawdę fajny. Jeden z lepszych w ostatnich latach, które oglądałam.

ocenił(a) serial na 8
11koala19

Luis bardzo źle skończy. On zaakceptuje wnuka, pokocha go, będzie dobry dla Mariny. Wszystko będzie zmierzało ku dobremu, aż tu nagle wyjdzie na jaw jego romans z Susaną, a potem on trafi do więzienia, a jak wyjdzie to będzie strasznie samotnym i nieszczęśliwym człowiekiem. Będzie pił i płakał nad zdjęciem wnuka, żona się z nim rozwiedzie. Santamarina bardzo dobrze gra.

ocenił(a) serial na 7
mateuszewelinaamelia

A Paulino i vanessa kiedy będą razem? Czy dojdzie do wypadku jak w esmeraldzie?

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

Dojdzie do wypadku, Edson będzie chciał znowu pobić Vanessę, będą się szamotać i wypadną z balkonu. On umrze podczas operacji, ona pokiereszowana przeżyje. Oni dopiero przy końcu będą razem pojednają się wcześniej i wyznają sobie miłość, ale na ich drodze ku szczęściu stanie manipulatorka i psychopatka Anita.

ocenił(a) serial na 7
Natasza882

Ciekawie będzie ☺

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

Oj będzie się działo

ocenił(a) serial na 8
Natasza882

Oj będzie się działo szczególnie jak "święta" Anita pokaże różki :-)

ocenił(a) serial na 7
Natasza882

A jak dojdzie do tego, że paulino kupi ranczo, skoro jest bez grosza?

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

Vanessa w tajemnicy przed Paulino poleci go wpływowym producentom muzycznym, w tym celu sprzeda swój pierścionek zaręczynowy od Alberto. On nagra płytę, dzięki czemu zarobi mnóstwo pieniędzy.

ocenił(a) serial na 7
mateuszewelinaamelia

A kiedy wyjdzie na jaw, że Luis zarejestrował dziecko mariny jako swoje?

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

Tego niestety nie wiem.

ocenił(a) serial na 7
mateuszewelinaamelia

Kiedy dojdzie do wypadku edsona i vanessy?

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

W 82 odcinku, przed wypadkiem Edson dopuści się gwałtu na Vanessie.

ocenił(a) serial na 7
Natasza882

O to już niedługo ☺

ocenił(a) serial na 8
Silvana1986

Racja już niedługo :-) kto by pomyślał, że z Edsona okaże się takie ziółko.

mateuszewelinaamelia

Mi się nie podoba zakończenie .Wolałabym aby Marina była z Arberto .Nie ma w ogóle chemii między Mariną i Ricardo. .Na dodatek Ricardo jest mało atrakcyjny i nie pasuje na prota. Nie rozumiem dlaczego Marina nie chciała zrobić badań DNA skoro stwierdziła ze została zgwałcona .Ja na miejscu Mariny tym bardziej bym chciała się upewnić z kim jestem w ciąży .Przez to ze Marina nie chciała się zgodzić na badania to tym bardziej Aberto miał wątpliwości.
Paulino również jest bardzo uparty . Szkoda ze nie chce wybaczyć Vanessa i do niej wrócić .Telenowela niestety słabsza Esmeraldy .

Roxi_w

Dla mnie Ricardo jest o wiele przystojniejszy od Alberto - jest bardzo męski i jest cholernie pociągający. Alberto jest ładniutki, ale taki bardziej cukierkowy. Marina podobała mi się zarówno z Alberto, jaki i Ricardo ale z Ricardo podoba mi się bardziej. Uważam, że jest duża chemia między nimi. No i rozumiem, że trudno być z kimś, na kogo nie można liczyć. Lepiej być już samą. Co do testów - widzowie wiedzą, że pomiędzy Mariną a Isauro nic nie było ale Marina o tym nie wiedziała. Co by było, gdyby okazało się jednak, że Alberto nie jest ojcem dziecka?

jomar

Ricardo bardziej męski ? Ciekawe gdzie ? Dal mnie to on jest nawet brzydki . Tym bardziej z tą śmieszną fryzurą i wąsem Na dodatek jest chudy . Już dawno nie widziałam tak mało atrakcyjnego amanta .Chyba tylko od Isauro lepiej wygląda. Jak by był przystojny to już dawno by zagrał amanta ponieważ w telenoweli wygląd jest jednak ważny . Aktorem również nie jest za dobrym .Widzowie wiedzą kogo jest syn ,ale Marina nie ma pewności
Ja uważam ze lepiej mieć pewność niż żyć wątpliwościami. Przez to ze Marina się nie chciała zgodzić na badania to Aberto miał wiesze wątpliwości .Jak by Marina była pewna ze to jest syn Aberto to by się zgodziła na badania .
Z drugie mamy XXI wiek i jest wiele sposobów aby zrobić badania DNA .

Roxi_w

Badania można zafałszować. Gdyby Alberto kochał Marinę, nie miałoby dla niego znaczenie czyje to dziecko a sposób w jaki stawiał sytuację Alberto, dawał Marinie powody do przypuszczenia, że i tak będzie musiała wybrać pomiędzy nim a dzieckiem. Po co Marina ma przeprowadzać test, skoro ona wie, a alberta tak naprawdę to nie interesuje?

jomar

Abarto kocha Marine ponieważ teraz żałuję i chciał by do niej wróć .Marina nie wie kto jest ojcem dziecka bo wymyśliła sobie ze została zgwałcona .Myślę ze wtedy jeszcze badania nie zostały fałszowanie .Dopiero teraz tak się stanie .Z drugiej strony uważam ze lepiej jest gdy prot nie jest idealny, tylko jak ma wady.

ocenił(a) serial na 8
Roxi_w

Osvaldo de Leon ma wygląd prawdziwego amanta, jest nieziemsko przystojny, ale Ricardo też ma w sobie moc przyciągania, dużo uroku osobistego i uroczy uśmiech.

Natasza882

Każdy ma inny gust. Dla nawet Osvaldo de Leon nie jest jakoś wyjątkowo przystojny ,ale już lepiej wygląda niż Ricardo Swoją drogą to nawet już .Paulino jest bardziej atrakcyjny. Zdecydowanie wolałam Fernando Colunga który do tej pory jest bardzo przystojny i jest lepszym aktorem. Osvaldo de Leon najbardziej mi się podobał Mentir para Vivir .Znaczy się bardzo lubiłam jego postać . Ten cały Ricardo nie jest też wcale taki święty ponieważ jest bardzo nerwowy i zachowuje się jakby Marina była już jego dziewczyną . Sumie dziwne ze jest to jego dopiero pierwsza rola ,a nie jest już taki młody .

Roxi_w

Jak dla mnie Marina powinna być z Alberto.Ricardo jest w porządku, ale nie ma między nimi żadnej chemii. Marina jest mu po prosty wdzięczna, bo jej nie zawiódł kiedy go potrzebowała tak jak zrobił to Alberto. Jednak uważam, że Alberto miał prawo poprosić o testy DNA (każdy chciałby wiedzieć na jego miejscu). Może w tych odcinkach, które teraz są w tv Ricardo ma przewagę, ale zaraz to się zmieni, bo Alberto zmieni swoje nastawienie i naprawdę okaże się porządnym gościem. Dlatego chciałabym żeby na końcu Marina wybrała właśnie jego, niestety tak nie będzie :(

ocenił(a) serial na 8
Roxi_w

Mam przeczucie, że Osvaldo musiał się czymś mocno narazić producentom, skoro tak haniebnie pozbawili jego postać szczęśliwego zakończenia. Paulino rzeczywiście coś w sobie ma, przyjemnie się go ogląda szczególnie w parze z Vanessą. Fernando Colunga mój ulubiony aktor, podobał mi się w każdej roli. Ricardo szaleje z zazdrości, żeby Marina mu się czasem nie wymknęła, dlatego taki nerwowy :)

Natasza882

Nie wiadomo jak to było .Może nie od początku chcieli tak zakończyć tą telenowele .Teraz mam wrażenie jak by Marina miała wrócić do Aberto .Aberto skończył jeszcze gorzej niż Alejandro w Po prostu Marii .Mi na początku nie podobał się Paulino ,ale później się do niego przekonałam. Również bardzo lubię Fernando Colung i podoba mi się w każdej roli.

Roxi_w

Ja nie znoszę Colungi omg nie cierpię go.
Wielu odcinków nie widziałam i teraz patrzę jak Marina ślicznie wygląda, jednak bardziej pasuje do Alberto.Ricardo widać ,że jest tylko wdzięczna...

ocenił(a) serial na 8
Roxi_w

Fernando Colunga był rewelacyjny w duecie z Thalią :-)

Roxi_w

Osvaldo to taki trochę Ken ;) Colunga rzeczywiście był dobry, ale Leticia była dużo słabsza od Claudii Matin. Śmieszyły mnie jej sztuczne miny i nienaturalnie wytrzeszczone oczy.
Co do Colungi to go lubię. Potrafi być fascynujący i uwielbiam jego chłopięcy, szelmowski uśmiech, który pozostał mu nawet po przeróbkach twarzy. Moja ulubiona rola El Antillano. Cudowną parę stworzył z Susaną Gonzalez. Z Leticią zbytniej chemii nie było. Podobno nawet się nie lubili i to ona wówczas nawet nalegała aby Esmeralda była na końcu z Alvaro Lazcano. Ale najgorzej chyba było z Edith Gonzalez w Nigdy cię nie zapomnę.

jomar

Nie zgadzam się ze Osvaldo to Ken . Nie widać aby jakoś szczególnie o siebie dbał .Dla mnie to wygląda jak zwykły facet .Kenem to można nazwać William Levy. Oczywiście wtedy kiedy grał w Nie igraj z aniołem czy w Triumf miłości. Może Claudia jest lepsza od Letici,ale przy Scarlet Gruber blado wypada. Scarlet jest dużo lepszą aktorką .

jomar

Według mnie Colunga miał najlepszą chemie z Adela Noriega i Susaną Gonzalez :)

Roxi_w

Pomylili zakończenia w telenowelach. W Esmeraldzie J.A. rzeczywiście nie zasługiwał na przebaczenie ( zostawił Esmeralde, potem ją olewał, były momenty kiedy wręcz bawił się jej naiwnością i uczuciami, w momencie kiedy Lucio chciał odebrać Esme dziecko to J.A. miał to w nosie, nawet kochający rodzice nie potrafili go przekonać). Tutaj jest inaczej ! Alberto już teraz zrozumiał, że popełnił błąd, chce zaopiekować się Mariną i synkiem, chciał zostawić Lucrecie (niestety była sprytniejsza i zdążyła namieszać). Moim zdaniem zasługuje na drugą szansę.

sandia23

Dokładnie José Armando był o wiele gorszy niż Aberto . Jenak w tedy wszystkie telki kończyły się tak samo :)

Roxi_w

Każdy ma prawo do błędu. Alberto naprawdę żałuję, szkoda że nie otrzyma drugiej szansy:( lubię Ricarda, ale dla mnie ten związek jest jakoś tak na siłę, zero chemii.