To już nie to samo. Wg mnie ten serial, choć trzyma wciąz pewien poziom już nie jest tak dobry jak kiedyś.
5 i 6 sezon, wyraźny spadek formy. Brak pomysłów na odcinki, tzn zdarzają się wybitne odcinki w tych 2 seriach ale porównując je do pierwszych 4 sezonów gdzie każdy był na wysokim poiozmie to widać różnicę.
Shawn przytył, dojrzał, niby dalej to ta sama postać ale czuć że bardziej stawiają na humor sytuacyjny niż na pierwszoplanowego protagonistę, który jak pamiętamy dostawał swoistych wizji w pierwszych sezonach i robił wariata ala Jim Carrey.
Zrezygnowano z paru kanonów, gdzie podziały się teksty typu : Gus nie bądź ...
Dużo rzadsze przedstawianie Gusa w czyimś imieniu.
Mniej odnośników do Filmów.
Shaw posiadał motocykl, wraz z komercializacją serialu, motocykl zaginął.
Mówię tylko że serial stracił młodzieńczość, oryginalność, humor.
Z drugiej strony rozumiem także że nic co dobre nie trwa wiecznie.
Pozdrawiam Fanów, których i tak jest wciąż mało : ]
ja mam przeciwne wrażenie. odnośników do filmów jest więcej. pojawiły się też odcinki tematyczne poświęcone bądź reżyserowi bądź filmowi np Bourne czy Indiana Jones. Warto zauważyć że w odcinkach tematycznych pojawiają się postacie z oryginalnych filmów. Z podanych przykładów byli to Franka Potente z Tożsamości Boerna i John Rhys-Davies z IJ i ostatnia krucjata. To że nie robi z siebie takiego wariata uważam za plus. Może to wynik tresury Gusa bo ten dawał mu kuksańca w nerki za każdym razem jak się wydurniał. Przestawień gasa było mniej w 5 sezonie, w 6 już moim zdaniem było normalnie np cyt z s06e16"To mój partner, Sh'dynastia.
Wymawia się przez S-H...kropeczka u góry... dynastia."
motocykla nigdy za dużo nie było, więc nie rozumiem oburzenia. z motocyklem nie da się prawie nakręcić nic śmiesznego bo nie da się w nim pogadać, z resztą Shawn musiałby mieć dla Gusa jakiś kosz.
Może serial stracił trochę młodzieńczości ale w końcu bohaterowie mają po 35 lat wieć po co na siłę ich wtłaczać tam gdzie wyglądali by groteskowo. Był nawet odcinek świąteczny poświęcony temu coś ale Opowieść Wigilijna.
jedynym dużym minusem dla mnie jest obecny Shawn junior. Dużo lepiej pasował ten stary (młodszy dzieciak). W tym jest coś dziwnego.
czekam tez na dziewczynę Gusa bo to że jest samotny uważam za zbyt duże uproszczenie fabuły.