PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10047791}

Świt Ameryki

American Primeval
2025
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 13426
7,0 5 krytyków
Świt Ameryki
powrót do forum serialu Świt Ameryki

Choć rzeczywistość może jest lekko przegięta, to brutalność tamtych czasów jest ciekawie pokazana. Nie ma jednak co ukrywać, że ówczesne kobiety, szczególnie te z miasta - nie z dzikiej prerii, byly bardziej ostrożne i zależne od mężczyzn na dzikich terenach Ameryki. Tu oglądamy głupią, bezmyślną, nieodpowiedzialną i zarozumiałą kobietę, która ciągle naraża na niebezpieczeństwo syna, którego tak niby zajadle chroni. W 3 odcinku poczułam, że mnie to męczy. Nie rozumiem dlaczego milczący, ale i despotyczny przewodnik żyjący na pograniczu, walczący jak król dzikiego zachodu, nie potrafi jej ogarnąć, jasno przedstawić sytuacji i przedstawić niebezpieczeństw. Za to idzie za nią jak ta owca. Rany… a mogło być świetnie!

Jukka_filmweb

W starych westernach taka kobieta dostawała w twarz od bohatera  Teraz nie można nawet nakrzyczeć

Amfios

dokladnie, cagney albo wayne by jej wpieprzył z liscia

Jukka_filmweb

tak samo uważam,jednak nie mogli obyć się bez silnej i "myślacej" kobiety. Poza tym musieli coś wymyślić, by mieli jakieś przygody, strzelaniny po drodze a ona je powodowała

junia545

Same przygody, on jest jak Rambo, a w ostatnim odcinku postrzelony w nogę i ledwie trzymający się na koniu „mściciel” go zabija i to tak rach ciach. Nie zapominajmy też o wilkach, które zamiast zjeść konie stojące na zewnątrz, zaczęły rozszarpywać drewnianą chatę by wejść do środka i zjeść dzieci. Takie niby nic, a jednak wiele.

Jukka_filmweb

to samo pomyslałam , ten serial mógłby się nazywac Rambo w Utah