PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10047791}

Świt Ameryki

American Primeval
2025
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 13426
7,0 5 krytyków
Świt Ameryki
powrót do forum serialu Świt Ameryki

zaślepieni

ocenił(a) serial na 8

Zaraz pewnie na forum oburzeni prawi biali chłopcy będą biadolić, że w serialu jest niby jakaś mityczna poprawność polityczna, bo biali i wierzący nie są tylko dobrzy ;-) Aaaa.... I jeszcze im będzie wadzić, że nie każda kobieta jest potulna, posłuszna i uległa ;-)

ocenił(a) serial na 9
wuduxyab

Pwenie w tak. W kontrze do wychowanych na Marvelu lewych nie-chłopców i niebiałych tumanów, nieznających historii.

ocenił(a) serial na 8
wuduxyab

nie jestem fanem wątków odbębnianych bez pomysłu w imię "inclusivity", ale tu niemal wszystko jest albo oparte o historię albo przynajmniej zgrabnie w nią wkomponowane. Zdenerwował tylko pewien przewidywalny wątek z 6 odcinka, ale zakładam że chodziło o odcięcie szans na 2 sezon.

wuduxyab

Psychiatra na urlop wyjechał?

ocenił(a) serial na 8
piramidon

Zadzwoń do swojej poradni i zapytaj tam, nie mnie

wuduxyab

Zabieram się za oglądanie, dlatego nie odniosę sie do serialu, ale tylko zapytam, czy siku zrobiłeś, chłoptasiu?

ocenił(a) serial na 8
Gandalf70

Dzieciaczku poproś o zmianę pieluszki.

wuduxyab

Zesrałeś się już? Ulżyło?

ocenił(a) serial na 8
soplic68

Nakarmiłeś twoją nienawiść? Czy wiecznie głodna?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
wuduxyab

To trzeba mieć naprawdę nawalone do gara jak, hmm, Romka w tobołku, żeby zakładać wątek o tym co ktoś w przyszłości napisze na temat serialu. I serio, to jedyne co zauważyłeś? Że nie każda kobieta jest uległa? No to serial rewelka, zachęciłeś elegancko.

ocenił(a) serial na 8
Izzy369

Trzeba być mocno oderwanym od rzeczywistości, by nie umieć robić założeń na podstawie przeszłości :-P. I jeszcze to głupie założenie, że wymieniłem wszystkie spostrzeżenia. Od dawna ci synapsy szwankują? ;-)

wuduxyab

Jak mam się odnieść do czegoś czego nie napisałeś? To nie głupota, to logika. Ale nią nie możesz szastać, to już wiem ja i każdy kto przeczytał twój wpis. Znasz słowo synapsa a nie umiesz napisać merytorycznej wypowiedzi o serialu? Czego was dziś w tych szkołach uczą? ;)

ocenił(a) serial na 8
Izzy369

Synapsy ci nie działają, skoro nawet nie pojmujesz co sam napisałeś :-P A może nie nauczyli cię dostatecznie polskiego?

ocenił(a) serial na 9
wuduxyab

Gdybyś znał deczko historię to nie wypisywał byś głupot ale jako typowy lewak o świecie wiesz tylko tyle co ci Biedroń do anusa wpuści.

ocenił(a) serial na 8
zielony_ludzik

Czyli według ciebie biali byli tylko szlachetni? Poważnie? Jak przywołany przeze mnie prawy białasek historię mylisz z bajkami. Prawaki historii nie znają, tylko bajki

ocenił(a) serial na 9
wuduxyab

Nie zazdroszcze Ci problemow.

ocenił(a) serial na 8
sgsg

I dobrze, bo ich nie mam. Widzisz gdzieś jakiś? To proponuję leczyć omamy ;-)

ocenił(a) serial na 8
wuduxyab

A niech sobie biadolą, czym tu się przejmować. Najważniejsze, że dobry serial zrobili i spokojnie można go obejrzeć. Moja ocena 8 na 10

ocenił(a) serial na 6
wuduxyab

Nie ma na Filmwebie dosłownie ani jednego wątku w którym by ktoś narzekał na polityczną poprawność więc zesrałeś się na zapas i na gęsto. Jedyne o co się można przyczepić to że główna bohaterka zamienia się w rambo na 30 sekund w 3 odcinku co zwazywszy na sytuację w której byli było delikatnie mówiąc mało wiarygodne.

ocenił(a) serial na 8
SC10n

to,. że ich wybiła było bardzo wiarygodne ale podbudowa do tego faktycznie wątpliwa

wuduxyab

Ziomek ochłon, rewolucja już się wygasza, możesz odpuścić.