Witajcie,
mam pytanie do miłośników i znawców serialu "07 zgłoś się". Czy scena z porwania samolotu w odcinku 17 (tytuł, chyba: Bilet do Frankfurtu) była kręcona w samolocie ił-62? Czy posiadanie informacje na ten temat? Jaki to był samolot? Jak się nazywał?
To był chyba Antonow, ale jaki konkretnie, to nie wiem, bo specjalista w tej dziedzinie ze mnie żaden.
Zauważyłem tylko symbole "An" na samolocie...
Witam, to na pewno AN 24. Ił 62 grał epizod w odcinku Przerwany Urlop. Myślałem przez chwilę że to "Tadeusz Kościuszko" ale chyba nie. A wiesz co mam na myśli , pozdrawiam
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. To rzeczywiście był AN. Wiem co masz na myśli - jeśli chodzi o Kościuszkę - ja też tak myślałam. Swoją drogą ciekawa jestem, czy w innych polskich filmach zostały uwiecznione IŁ-y, szczególnie te feralne - "Kopernik" i "Kościuszko". Pamiętam taką scenę z MisiA, jak Tym leciał do Londynu.. to chyba też był jakiś radziecki samolot?
Pozdrawiam Was i jeszcze raz dzięki!
Witam,
Z tego z udało mi się ustalić, w odcinku "Przerwany urlop" gra rolę Stanisław Moniuszko(SP-LBE). IŁ62M gra też w "Złoty kielich z rubinami" o numerach bocznych SP-LAF, a więc Adam Mickiewicz.
Pozdrawiam wszystkich maniaków serialu :)