PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10042364}

1670

2023 -
8,0 115 tys. ocen
8,0 10 1 115382
7,5 57 krytyków
1670
powrót do forum serialu 1670

Troche nierówny.

ocenił(a) serial na 7

Panowie Bartłomiej i Dobromir bardzo mocno dźwigają ten serial i praktycznie każda scena z ich udziałem jest świetna natomiast co do reszty obsady miałbym trochę uwag. Szczególnie nie przypadła mi do gustu postać księdza Jakuba, który miał odgrywać Dwighta z The Office ale według mnie totalnie tego nie czuł, a momentami nawet bardzo irytował. Mimo paru zgrzytów i ciarek żenady to całość bardzo na plus. Dał mi poczucie, że na rodzimej ziemii mogą powstawać świetne produkcje gatunkowe

mareq109

Moim zdaniem serial ciągnie bohaterka pani Martyny Byczkowskiej. Postać Anieli jest najmądrzejsza w całym serialu. Jest uczynna i pracowita - mogła by nie pracować, ale woli pomagać chłopom w pracach we wsi. Jest empatyczna - przejmuję się losem chłopów, zwierząt, Rzeczpospolitej i środowiska. Widzi dobro w ludziach, których ja bym już dawno skreślił. Jest odważna i zadziorna w taki niezwykle uroczy sposób. A poza tym - co nie wpływa ani na mój odbiór tej postaci, ani odbiór całego serialu, ale i tak to napiszę - jest po prostu śliczna. Postaci Jana Pawła i Bogdana odbieram tak samo, jak postać Jakuba oraz większość ważniejszych bohaterów tego serialu. Mianowicie mam na myśli, że są to generalnie idioci, którzy tak jak napisałeś bardzo irytują, a pośmiać się z nich można najwyżej przez 2 minuty. Najbardziej natomiast nie znoszę postaci Macieja (odgłos splunięcia). Jedyna jego zaletą jest to, że jest trochę inteligentniejszy od większości innych bohaterów. To po prostu taki cwaniak, który dostaje coś za nic. A konkretnie dostaje Anielę, na którą kompletnie nie zasłużył. Oglądając regularnie dostawałem ciarek zażenowania, więc u mnie całość "1670" niestety na minus.