PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779721}

19+

2016 - 2022
4,8 2,1 tys. ocen
4,8 10 1 2120
19+
powrót do forum serialu 19+

Pomijając fakt że oni dają zły przykład swoim dorosłym życiem ponieważ seks przed małżeński to grzech śmiertelny. To w tych odcinkach dochodzi do wielu patologii, weźmy przykład Arka i Lucyny: Arek zamiast się rozwieść po zdradzie on idzie do pabu poszukać sobie dziewczyny żeby odegrać się na Lucynie to chyba nie jest zbyt dojrzałe.
I teraz Lucyna może będzie miała dzieci z Józkiem a Arek ze swoją dziewczyną a tak w ogóle to razem będą mieli Kubusia. No nie no.
Zresztą nie podoba mi się postać lucyny ona chce odwoływać wcześniej ślub z Arkiem bo on się pobił pod klubem a obiecał jej że się nie będzie już bił a ona złamała obietnice małżeńską i myśli że popłacze, przeprosi i gitara. Według mnie to jest poprostu szajs.

pawel_kom8

Nie uważam serialu chociażby za dobry, ale Twoja wypowiedź mnie rozbroiła hahaha niech zgadnę, moherowy berecik? XD

diem_carpe

Dlaczego od razu szufladkujesz gościa jako moherowy berecik? To że stało się to powszechne w tych czasach (ten seks), to nie znaczy że on nie ma racji. Seks przed ślubem to grzech na pewno ciężki, chociaż ostatnio wśród gówniarstwa jest moda na kpienie z Boga, religii, bycie ateistą itp. Nie wspominając już o innych patologiach. Jasne że wszystkiego trzeba sprobować tak jak fajek czy wódki, nawet stuknąć panienkę na dyskotece zdarzało się i dawniej 20-30 lat temu. Obecnie jednak dochodzi do całkowitego wypaczenia wartości i siedzenie bez ślubu oraz zdrady, rozwody, nieślubne dzieci, już tak ludzi nie gorszą, jak było to kiedyś. Co nie oznacza że ma to być ok, bo jest na porządku dziennym. Po prostu takie czasy. Oglądałeś kiedyś "Se7en" ? Tam John Doe, głowny antagonista, mówi do detektywów (Brada P. i Morgana F.) że tolerujemy grzech rano, w dzień i w nocy, bo to powszechne i normalne, dlatego że my je uznajemy za takie, co nie oznacza że jest to dobre. Pozdro.

snake_plissken84

Człowieku ile ty masz lat ? Średniowiecze się skoczyło niezależnie od wyznawanej religii. Sex przed ślubem to normalna rzecz, niemoralny to jest sex z kim popadnie.

Ashganka

Pewnie więcej od Ciebie. Ale nie mówmy o moim wieku, tylko o tym co jest faktem. To że STAŁO SIĘ to normalne, nie znaczy że nie jest grzechem. Seks przed ślubem to nadal cudzołóstwo,łamanie przykazania nr 6, niezależnie od tego czy jest to średniowiecze czy czasy nowożytne. Proponuje trochę poczytać, to naprawdę nie boli.

snake_plissken84

leki od psychiatry nie pomagają i pier... głupoty?

snake_plissken84

boga nie ma bo każda religia to wymysł mediów i inteligentni ludzie dawno odsunęli się od KK i pedofilów w sutannach bo na co komu oni potrzebni?

Ashganka

Albo obejrzyj "Se7en" i posłuchaj co mówi John Doe o tolerowaniu grzechu czyli Twojego "skończonego średniowiecza".

Ashganka

no niektórych warto by wysłać do kamieniołomów by wyznawali swe durne poglądy o sexie po ślubie bo czasy średniowiecza dawno za nami:D

snake_plissken84

Masz całkowitą rację co do tego, że dziś nikogo już nie interesuje to, że ktoś popełnia grzech czy nie. Po prostu taka dziwna moda przyszła, która mi się też nie podoba z tym życiem na kocią łapę. Przecież jeżeli para się ze sobą kocha chcą ze sobą żyć to dlaczego mają się nie pobrać. Też to zauważyłem, że w dzisiejszych czasach stało się rzeczywiście to modne kpienie z wiary czy religii albo bycie antykościelnym. Niektórzy nawet twierdzą, że to Kościół jest źródłem wszelkiego zła na tym świecie i najlepiej jakby go szlak trafił i upadłby i byłby spokój.

Pablo99_2

inteligentni ludzie nie wierzą w pedofilów w sutannach którzy bezprawnie krzywdzą kobiety i dzieci a każdy żyje jak chcę i po co komuś ślub i dzieci jak można szaleć kochać i nie pytać co dalej?

snake_plissken84

czasy jaskiniowców dawno za nami i obudź się bo mamy XXi wiek i narkotyki,seks,alkohol jest na porządku dziennym i jakoś nikogo to już nie dziwi !!!

pawel_kom8

za czasów jaskiniowców ludzie czekali z sexem do ślubu a nie teraz w XXi wieku