PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644133}

22.11.63

11.22.63
2016
7,6 19 tys. ocen
7,6 10 1 18959
6,7 10 krytyków
22.11.63
powrót do forum serialu 22.11.63

BEZNADZIEJA !

ocenił(a) serial na 5

To chyba najgorszy serial/film na podstawie Kinga jaki widziałem. Jakiś poziom, napięcie są w odc 1,2 i 9. Cały środek nudny, nieposkładany, beznadziejny. Gra aktorska na bardzo niskim poziomie. Jednak nie bez racji to seriale HBO deklasują wszystko inne. Nie chodzi mi o brak sexu i przemocy co obecnie się w dobrych serialach pokazuje, ale ten serial jest strasznie nijaki, takie coś romantyczno-cukierkowe dla gimnazjalistek. Tu nie ma pokazanych prawdziwych emocji, ludzi. Naprawdę tragedia. Nie wiem jak w książce ale strasznie słabo pokazano adaptację do nowego życia. Jak ja bym się znalazł w Polsce w roku 1960 i miałbym np powstrzymać wydarzenia marcowe, odcięty od rodziny, przyjaciół, komfortu życia, technologii, wszystkiego co znałem to jak bym przeżył po 1 dniu bym zwiał z powrotem, a jak bym musiał jednak zostać to nie było by takie usłane różami jak tu. Generalnie bardzo się zawiodłem i jednak trzeba się trzymać wyłącznie seriali HBO bo widać cała reszta jest daleko w tyle. Taki serial może mógłby się podobać 10, 20 lat temu, ale nie teraz. Inna też sprawa, że seriali na otwartych kanałach typu Polsat czy TVN w ogóle nie oglądam więc może na tym tle 22.11.63 jest i dobry. Ciekawe też, że King jak i Abrams byli producentami wykonawczymi, no ale widocznie coś zawiodło. Już lepszy był Under Dome, było trochę więcej emocji i nie był tak nudny, choć też to nie był wysoki poziom. Generalnie NIE POLECAM

ocenił(a) serial na 7
hubio

Niezła prowokacja.

hubio

Obejrzałam pół godziny i..... serio??? Portal do przeszłości w szafie??? Efekt motyla??? Aktorstwo jak z Disney Channel. Nie pojmuję tych zachwytów. Ale dobra, obejrzę do końca , może mnie jeszcze zaskoczy. Na razie wstyd mi przed sama sobą , że coś takiego zobaczyłam :-(

m_hop

OK. Wciąga... Odwołuję ;-)

ocenił(a) serial na 5
m_hop

Ja się nie zachwycałem. Jak pisałem w miarę wciągający jest odc 1,2 i ostatni. Cały środek ciężko się ogląda...

hubio

Mimo wszystko jakiś taki wtórny ten serial. Wciąż przypomina mi się film "Efekt motyla". Bohater chce zmieniać przeszłość, kogoś uratować... I uważam , że są niedoróbki. Te retrospekcje gdzie główny bohater jest pouczany gdzie, kiedy, po co ma iść. Kiedy niby tamten mu o tym zdążył opowiedzieć, skoro zaraz umarł? W ciągu jednej nocy??? Jakoś go zmęczę, bo już tak mam, że zawsze mam nadzieję na jakiś przełom w filmie/serialu :-)

ocenił(a) serial na 5
m_hop

Efekt Motyla - zarówno 1 jak 2 deklasują ten serial po całości. Tam była wartka akcja. Nie można było oderwać oczu do ekranu, a tu miałem parę razy wyłączyć. (Nie)stety też tak mam, że jak zaczynam oglądać serial to idę do końca mojego lub tego serialu :)