PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644133}

22.11.63

11.22.63
2016
7,6 19 tys. ocen
7,6 10 1 18959
6,7 10 krytyków
22.11.63
powrót do forum serialu 22.11.63

fajnie ze bedzie film. Dallas 63 to dobra ksiazka przeczytalam ja w jedna noc mam nadzieje ze film
bedzie rownie dobry :):)

szynszylka91

w jedną noc a to ciekawe, książka ma ponad 800 stron jak to możliwe? Jeśli reżyserem będzie Jonathan Demme to film powinien być genialny...

dyniowiec

mozna w jedna noc jak jest dobra ksiazka

szynszylka91

Fakt,książka jest dobra,ale ma 860 stron i nie da się jej przeczytać w jedną noc:) Chyba,że masz umiejętność bardzo szybkiego czytania albo pomijasz opisy w książce to wtedy może się da;) Nie chodzi mi tu o jakąś zazdrość,bo ja osobiście lubię delektować się książką i odkładać w czasie jej zakończenie,żeby się tym wszystkim dłużej nacieszyć:)

andrewalex

pierwsze sto stron przeczytałem w półtorej godziny, a mistrzem szybkiego czytania nie jestem - można tę książkę przeczytać w jedną noc

dyniowiec

Dyniowiec - mam nadzieję,że Demme tego nie spitoli,bo materiał na film jest rewelacyjny. Myślę,że spokojnie można z tego zrobić film pokroju Zielonej Mili czy Skazanych na Shawshank. Pozostaje poczekać:)

andrewalex

wydaje mi sie, ze film nie bedzie tak dobry jak ksiazka, gdyz bedzie wymagal wielu skrotow - ksiazka bardziej nadaje sie do ekranizacji w formie miniserialu

bielsko

Racja. Albo film będzie trwał 4 godziny albo sporo wątków zostanie pominiętych lub skróconych. Też widziałbym to formie miniserialu

użytkownik usunięty
andrewalex

włąsnie przeczyałem ją."posłowie.. " :"D miniserial jakis albo dokłądnie 5 godzin bo nie wyobrazam sobie zeby prawie 900s zmiescic nawet w 2-3 godz

ocenił(a) serial na 9
bielsko

przecież to będzie miniserial 9 godzinny.... matko, co za młoty idźcie się pastwić na książką na portal książkowy bo widać, nawet nie potraficie przeczytać, że to będzie serial, nie film.... a szkoda moich klawiszy na kompie...

ocenił(a) serial na 7
dyniowiec

Jeżeli od małego czyta się bardzo dużo książek to jest możliwe przeczytanie w noc

bobas1989

Czytam od małego dużo książek i jakoś sobie tego nie wyobrażam:) Trzeba tu jakiejś specjalnej umiejętności szybkiego czytania, bo książka jest po prostu za długa:) Poza tym trzeba jeszcze wliczyć, że czytanie prędzej czy później męczy, poza tym trzeba czasem do kibelka skoczyć się odlać albo na kupkę i tym samym traci się cenny czas:P

andrewalex

Zawsze można podłączyć się pod kroplówkę i założyć pampersiaka. Prawie się na to zdecydowałem, gdy czytałem "Doktor Sen" :D

ocenił(a) serial na 9
Lukas_Art

Heh, Doktor Sen to była chyba jedyna książka Kinga przeczytana przeze mnie w jeden dzień.

dyniowiec

Sądzę, że jakby zaczął np. o 23: 00, a skończył o 5: 00, to byłoby to możliwe. Tylko oczywiście musiałby to robić bez przerwy na picie, wyjścia do toalety i sen, co wymagałoby dużo cierpliwości i wytrzymałych oczu. A ja książki nie czytałem, ale opis mnie zaciekawił i myślę, że skończę ją w cztery, lub pięć dni. Ekranizację obejrzę na 100%.

dyniowiec

Tak się składa, że prowadzę taki pocieszny dzienniczek, w którym zapisuję czas, jaki spędziłem w danej książce. To znaczy kiedy zaczynam książkę liczę ile stron przeczytałem w ciągu godziny w normalnym tempie. Potem patrzę ile książka ma stron i dzielę, to przez liczbę stron, którą przeczytałem w ciągu godziny. Nieważne. Tak czy inaczej czytam od lat, czytam całkiem sporo i właśnie przed chwilą zerknąłem w moje tajne akta. No i okazało się, że przebrnięcie przez "Dallas 63" zajęło mi 42 godziny.

Jakby nie było książka jest świetna i serial też powinien taki być. Moim zdanie Franco nadaje się do roli Eppinga/Ambersona. Bardziej mnie zastanawia kto zagra Sadie (zwłaszcza po zmasakrowaniu jej twarzy).

dyniowiec

Przeczytałem pierwszy tom gry o tron w jedną noc, a liczy też ponad 800 stron. Zależy jak kto się nauczył czytać. Serio to nie jest problem przeczytać książke 1k stron w jedną noc.

AlienGBL

Ale sądząc po postach, które się pojawiły w tym temacie, to dla niektórych rzeczywiście może być to ogromny problem. Przeczytałem 6 i 7 tom Harrego Pottera w jeden dzień każdy, a miałem wtedy (odpowiednio) 11 i 13 lat.
A zresztą:
http://www.edu.bialystok.pl/test.php Test szybkiego czytania. Sprawdź sam siebie.

http://zapodaj.net/images/b8fade12c6b1a.jpg Mój wynik. Wychodzi ci 845 słów na minutę. Fakt, to było już na maksymalnej szybkości i przyjemności nie sprawiało, ale da się.

AlienGBL

http://zapodaj.net/e9367da4f6226.png.html

szynszylka91

jeśli jedna strone potrafisz przeczytac w pół minuty, do tego w miedzy czasie nie jesc, nie pic, i nie wydalac, Do tego nie zastanawiasz sie nad tekstem to moze, moze da sie przeczytac w jedna noc...

minek93

Jest taki blog książkowy, którego autorka w ciągu roku czyta po ponad 150 książek(jej rekord książkowy w ciągu jednego roku to było jakieś 240 pozycji). Więc ludzie douczcie się zanim zaczniecie kogoś obrzucać błotem. Istnieje coś takiego jak szybkie czytanie. Ignoranci.

ocenił(a) serial na 10
szynszylka91

Wiadomo coś nowego w tej sprawie? Przeszukałem internet i żadnych nowych wieści...

ocenił(a) serial na 6
szynszylka91

przeczytałeś ponad 800 stron w jedną noc?!? hahahahahaahha !!!!!!!! większej ściemy to dawno nie słyszałem

ocw_premiers69

Istnieje coś takiego jak szybkie czytanie, gdzie czyta się po 20 stron na minutę lub więcej. Rekordzista świata - już nie pamiętam - ale wymiata. Takich książek jak ta to w jedną noc by ze trzy przeczytał. Po dwie godziny na każdą.

ocenił(a) serial na 8
szynszylka91

Jeśli przeczytałaś tą książkę w jedną noc to ja jestem Dejwid Koperfilc :D

ocenił(a) serial na 9
bravewarrior

Może noc była długa..... ?? Książka super, polecam, czekam na serial :-)

szynszylka91

A ja się z tym dziadostwem męczyłem dwa miesiące prawie. Wynudziła mnie ta powieść. Istny melodramat. Dosłownie. Ta książka to powieść obyczajowa z elementami si-fi.