Nikt nie oglądał jeszcze?,czy fani nie korzystają z Filmweb?.
Wszyscy pewnie będą pisać na forum 24 godzin nawet nie wiedząc o tym, że ten tytuł jest osobno w bazie.
Głupotą właśnie moim zdaniem jest ze strony Filmwebu potraktowanie "24: Jeszcze Jeden Dzień" jako zupełnie osobny tytuł/serial, a nie jako po prostu dziewiąty sezon "24 Godzin" jak większość polskich i zagranicznych portali serialowych.
Można się oczywiście o to spierać - imdb jako pierwsze dawno temu już zakwalifikowało go jako osobny tytuł. Zapewne wiele do tego się przyczyniła zmiana konwencji, dodanie podtytułu oraz opisywanie produkcji we wszystkich oświadczeniach prasowych jako "wydarzenie specjalne". Na podobnej zasadzie funkcjonuje 24:Redemption, a przecież można by je traktować jako odcinek specjalny tak samo jak prequele do sezonów 4-6.
Bardzo dobrze jest teraz. Jeszcze jeden dzień to osobna mini-seria. I powinna być osobno, jak jak Redemption.
Ale "Redemption" był długometrażowym filmem, a "24 live another day" jest serialową kontynuacją serialu "24 godziny", nawet ściągane odcinki mają oznaczenia "S09E01" na przykład.
I pewnie gdyby filmweb potraktowało to jako kolejny sezon "24" to na tym forum pewnie i więcej ludzi było, bo przecież na ten temat jest ta dyskusja ;)
Jedyną różnicą 24: LA od 8 sezonów poprzednich 24 jest mniejsza liczba odcinków (i jest była to decyzja zapewne nie producentów, ale FOX), za to wydarzenia, podobnie jak w poprzednich seriach, rozgrywają się w ciągu 24 godzin także również zupełnie nie rozumiem rozdzielenia przez filmweb 24 na 2 grupy.
Inna możliwość: po prostu odśwież stronę, wtedy pokaże się "edytuj".
Przynajmniej ja tak miałam przed chwilą i jedną wiadomość udało mi się jeszcze wyedytować.
Pozdrawiam :).
Też bym przeniosła "24: Jeszcze jeden dzień" do forum głównego "24 godziny", bo tam wygląda to tak, jakby Filmweb zapomniał zaktualizować info o 9 sezonie.
kolejna guano burza, weźcie się ogarnijcie, napiszcie do admina, jak bedzie wiele próśb to przeniosą