Nie mam pojęcia jak twórcy to robią, ale zawsze wybaczam im wszystko. Całkowicie nie kupuję ucieczki z prezydentem, która jest łatwiejsza niż wyjście na piwo, latanie helikopterem po Londynie, zagrożonym atakiem z powietrza, bez żadnej kontroli, bez jakiejkolwiek ochrony myśliwców. Tylko co z tego, skoro w ostatnich sekundach rekompensują mi wszystko?
Dla mnie odcinek słabszy od dwóch poprzednich. Nic nie ruszyło w kwestii wyjaśnienia dla kogo pracuje Cross. Wątek z tym, że Navarro zlecił zabósjtwo Reeda i ten drugi jest o tym przekonany, też lekko naciągany, w końcu ranny Jordan aż tak daleko nie mógł uciec i niewykluczone, ze nawet bez pomocy szefa placówki CIA, zabójca by go znalazł. Szkoda tez, że wątek ruskich się nie pojawił. Co do ucieczki Hellera to zastanawiałem się, czy Mark nie wystawi się i nie spróbuje go jakoś zatrzymać. Nie spróbował, pytanie czy przez lojalnosć, czy przez świadomosć, że po śmierci prezydenta łatwiej będzie wydać Bauera rosjanom. Obstawiam, że w kolejnym odcinku Ian zbuntuje się przeciwko Margot i bedzie chciał użyć dronów do zniszczenia części Londynu Oby był on lepszy niż. Hellera szkoda.
Jeśli chodzi o następne odcinki to ciekawi mnie jeszcze jeden wątek, czy pojawi się ktoś znany z poprzednich sezonów, bo przecież aktualnie nie mamy prezydenta, zbyt ważna postać i zbyt ważny wątek by to olać, mam wrażenie, że wiceprezydentem będzie ktoś ważny, być może ktoś już nam znany, chociaż tak na szybko nie jestem w stanie sobie wyobrazić, kto ze znanych nam polityków mógłby to być. Przecież chyba nie Logan, o byłej pani prezydent nie wspominając.
Dlatego napisałem "przecież chyba nie". Poza tym Logan nie popełnił samobójstwa, próbował je popełnić, ale nie zginął w 8 sezonie, a co się stało z Taylor nie wiemy. W piątym sezonie udowodnili Loganowi zamach na Palmera i spiskowanie z terrorystami, a jedynymi konsekwencjami dla niego była rezygnacja z urzędu i areszt domowy, nie wiadomo jak postąpiono z Allison.
właśnie mi też się wydaje że syn Margot się zbuntuje i użyje dronów. Mark wdepnął w duże gwno z tymi Rosjanami, bo to trochę dziwne żeby prezydent wydał Bauera Rosjanom a później go ułaskawił. Audrey pewnie będzie w rozsypce, ojciec nie żyje i na nikim nie może polegać. Ciekawi mnie jak rozwinie się wątek z Crossem, dlaczego on ma pewną kontrolę nad szefem placówki CIA. Sądzicie że może pojawić się później mąż Morgan?
Mark zawsze może przerzucić winę na chorobę Hellera, który mógłby nie pamiętać, że podpisał dokument.
Szokujące zakończenie. Sam odcinek bardzo spokojny i słabszy od poprzedniego. Ale końcówka to wynagrodziła. Finałowe odcinki zapowiadają się niesamowicie.
Tak sobie myślę, że Mark może odwrócić kota ogonem i wrobić Jacka w pomoc Margot przy zabiciu prezydenta. Byłoby mu to bardzo na rękę, chociaż mam nadzieję, że tak nie zrobią :)
Oby ten informatyk nie przeżył, bo to też byłoby już trochę śmieszne, wystarczy, że sama Kate na pewno zacznie węszyć.
A ja wam mówię, że Heller żyje.... Nie po to trzymali nas w napięciu czy Chloe zdąży coś zrobić i jeszcze zaznaczyła, że znalazła moduły dronów, które są proste do złamania, ale nie wie jakie mają funkcje ( w przeciwieństwie do modułu czy czegoś tam odpowiedzialnego za kontrole, którego nie ma szans złamać)... pewnie się dostała do tych odpowiedzialnych za kamery i widok z drona, podrzuciła Margot i jej synalkowi film (czyli nie mieli widoku na żywo) jak sobie prezydent stoi na środku tej pięknej murawy ( gdzie btw Arsenal zdobył ostatnio upragnione trofeum :D ) i Ci strzelili w rzeczywistości w pustą trawę.... Ot taki Twist serialowy..... ;)
hahaha ciekawa hipoteza. Z resztą prezydent był chory, i jakoś pasuje odejście w wielkim, bohaterskim stylu. Jeden człowiek poświęca się by ocali tysiące istnień... typowo amerykańskie
Nie żyje. Nie ma go w fabule kolejnych odcinków. Jest wciąż wymieniany w gronie aktorów, ale to dlatego, że miał kontrakt na cały sezon i nie chcą spoilerować.
To akurat o niczym nie świadczy. Mogli go pominąć w fabule, przecież wiedzą, że ludzie czytają te streszczenia i nie chcą spoilerować aczkolwiek gdyby przeżył to by był kolejny gwóźdź do trumny realizmu.
Brałem tu też pod uwagę przecieki i spoilery z planu kolejnych odcinków.. Nie ma już w nich Hellera.
Uwierzę jak zobaczę. Póki co można się z przecieków dopatrzeć, że jednak nie zginął. Nie będę tu spoilerował, ale wiele wyjaśniają zwiastuny na Amerykę Południową. Ze zwiastunów amerykańskich przytomnie wycięli poszczególne ujęcia żeby utrzymać tajemnicę.
jest na ten temat odpowiedni temat.
http://www.filmweb.pl/serial/24%3A+Jeszcze+jeden+dzie%C5%84-2014-710555/discussi on/Wielki+spoiler+z+9+odcinka,2463851