Zgadujemy, kto według was okaże się kretem w tym sezonie. Ja stawiam na
http://24.wikia.com/wiki/Mariana nie rzuca się w oczy i wg mnie byłby to dobry twist. A jakie są wasze
typy na kreta?
SPOILER
(Nie)stety wiadomo już kto jest kretem. Szczerze mówiąc zacząłem podejrzewać Navarro od jakiegoś czasu, a po poprzednim odcinku, gdzie ledwo uszedł z życiem byłem już niemal pewien, że to on. To jest niestety minus oglądania 24 godzin. Zawsze mało prawdopodobne scenariusze tutaj się spełniają. Ciekawy natomiast jest wątek z wrobieniem przez niego męża Kate. Jeszcze może się on ciekawie rozwinąć w kolejnych odcinkach dając nam nowe (nie)przewidywalne zwroty akcji.
Pozdrawiam wszystkich fanów Jacka Bauera.
Przecież na razie wiadomo jedynie, że miał swój udział we wrobieniu męża Kate. I tyle. Jest umoczony, ale związku z głównym terrorystycznym wątkiem sezonu tu nie ma. Przynajmniej póki co. A fakt, że w poprzednim epizodzie ledwo uszedł z życiem, raczej działa na jego korzyść w tym względzie.
Nikt nie pisał o "głównym terrorystycznym wątku", tylko o krecie. Mniejsza z tym w jaki sposób i komu przekazuje informacje, ważne że jest kretem.
Ja myślę, że ma to dużo wspólnego z główną akcją. Sprzedawanie informacji amerykańskich za granicę - pewnie w ten sposób były sprzedane informacje o dronach, oprogromowanie i tego typu rzeczy, które ułatwiły robotę.
Pamiętajcie, że zawsze z pierwszym poznanym terrorystą stał ktoś wyżej.;P
Tak myślałem, że mąż Kate był wrobiony. Tak w ogóle to on zginął czy poszedł siedzieć, bo już nie pamiętam xD
Tak w ogóle to scenarzyści mają już pewnie jakiś zamysł na dalszą historie nawet jeśli los serialu nie jest pewny i skończy się tak, że Jack przejmie ten oddział po Navarro :) Chociaż ciekawe jak się wykręci od Rosjan.
zamknęli go czy popełnił samobójstwo? bo w innym wątku ktoś mi napisał ze on sie zabił i ze było o tym w 1 odcinku tylko jakoś ja tego nie pamietam?
Właśnie sprawdziłem na Wiki 24 i piszę, że jest martwy, popełnił niby samobójstwo. Ale jednak to 24 więc pewnie go ubili ludzie dla, których pracuje Navarro.
Nie wydaje mi się by Jack miał przejąć oddział po Navaro, z jego przeszłością, dobrą czy złą, na pewno znaleźliby kogoś innego, może i nawet blondynę. To ma być ostatni sezon, to może Bauer w końcu zginie, albo się ukryje lub znowu pójdzie na wygnanie. Wątpię by dalej pracował dla rządu, razem z Chloe nie wierzą już w skuteczność systemu.
Ja tam nie wiem bo nie oglądałem pozostałych sezonów:D.
A w dzisiejszych czasach nigdy nie wiadomo co wymyślą scenarzyści, bo wiadomo serial musi iść dalej(wiem znowu leczę swoją frustrację:D).
wierz mi, Jack jest nieśmiertelny, szczegolnie po tym co dzialo sie w wczesniejszych sezonach jak i w tym. Równie dobrze mogliby go wywalić z samolotu bez spadochronu, zrzucić z 30 piętra a on by sobie wstał i dalej poszedł:)
Aaa i wydaje mi się że Cross ma jeszcze jednego kreta poza Navarro. Tego kolesia, który przesyłał dane do Cloe.
Przecież to super haker. Więc mógł się i tak włamać. Da się to jakoś naciągnąć.
Wg mnie jednak lepsze by było jakby jeszcze kogoś tam miał. Ale też fajnie, bo nie wiem skąd wiedział że do Cloe idzie policja wtedy gdy ją ostrzegł. Skoro uciekał., to też nie wiem kiedy miał czas zobaczyć, że nadchodzi władza. Chyba ze ich minęli po drodze :).