3%
powrót do forum 3 sezonu

Trafiłem na serial jakiś miesiąc temu. Pierwsze dwa sezony minęły przyjemnie, jakieś zaciekawienie było. Dziś włączyłem sezon 3 i w połowie odcinka zacząłem tworzyć z nudów temat. Dialogów brak, a o fabule nawet nie wiem jak zacząć. Jedna burza piaskowa na PUSTYNI niszczy wszystko? Żadnych systemów wczesnego ostrzegania mimo kosmicznych technologii? Szyby pękają od wiatru? Brak studni głębinowych? To dlaczego nie przenieśli się bliżej oceanu i rur nie poprowadzili? Masa super robotów a drukują sobie jakieś śmieszne mini żagle. No i jak jeden żagiel ma wyciągnąć z powietrza wodę dla setek ludzi? Przydałoby się policzyć jaki musiałby mieć przerób. No i dlaczego ten na wózku nie żyje? Bez sensu. Tak dużo pytań a tak mało odpowiedzi.

ocenił(a) serial na 8
KrzysiekJ

1 sezon był fenomenalny, drugi dało się znieść i nawet obejrzeć ale 3 przejrzałam w jakieś 2-3 godziny bo nie dało się tego oglądać. Szkoda, zwłaszcza, że to serial Netflixa, sądziłam, że coś fajnego z tego wyjdzie a mam wrażenie, że na każdym kroku jest cięcie kosztów. Na wyspę ich nie było stać, to zaczęli wymyślać inne rzeczy. Mam wrażenie, że nawet fabułę z zeszłego sezonu zmienili pod to. NIC nie było mowy o żadnej pustyni, tylko o polepszeniu warunków w "dziurze". Nagle ludzie swobodnie zaczęli wchodzić na "powierzchnię" aby dostać się do muszli. Pomogli im ale chcieli ich zniszczyć żadnej logiki już nie wspominając a rozróżnieniach w kwestii policji, rady czy muszli Mam wrażenie że kręcą to dla akcji a nie fabuły co mnie już zaczyna odpychać. W dodatku co się stało z Fernando? skoro razem z Michel widział jak drony przylatują z roślinami.

julita_100

Był epizod jak przy zachęcaniu ludzi do muszli pobili go na śmierć