PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122684}

4400

The 4400
2004 - 2007
6,9 15 tys. ocen
6,9 10 1 15090
4,5 2 krytyków
4400
powrót do forum serialu 4400

rakiety dosiegaja komete oddalona o kilkaset tysiecy kimolemtorw od Ziemi w 5 sek. naprawde super!!

ocenił(a) serial na 6
Cyphre

To byly super szybkie rakiety. :P
A jak sie pieknie swiecily na niebie.

lipa3000

Ehh... Wy sięnie znacie. Przecież każde państwo świata (vide UK, czy Francja) posiada takie rakiety. Wy myślicie, że rakiety o średnicy kilkuset metrów lecące z prędkością nadświetlną są jakieś niesamowite?? :)))

Ale oprócz tego to całkiem niezły serial :)

arekrem

no zapowiada sie nienajgorzej, w koncu tworcy skupili sie na tym co najwazniejsze, czyli losy ludzi 'odnalezionych', a te rakiety nie sa istotne :)

a nawet przez chwile poczulem sie jakbym ogladal Wojne Swiatow :)

Cyphre

Na której? Na tej nowej z Tomem "MISZYNIMPOSYBLE" Cruisem? Bo jak tak to ci współczuję. W ogóle wszystkim, którzy nazwę "Wojna światów" kojarzą z filmem z 2005 roku serdecznie współczuję... A Orwell się w grobie przewraca.

arekrem

Nie musiz mi wspolczuc, to jest po prostu tytol filmu, z ktorym zkojarzylem te sceny, jak inaczej mialem go nazwac? i nieistotne jest z czym go kojarze:| mialem napisac: "czulem sie jakbym czytal ksiazke" :>?

arekrem

"wojna światów" z tego co wiem nie była napisana przez Orwella ale przez Herberta G. Wellsa :P

Cyphre

w końcu to serial science fiction więc nie ma się czemu dziwić.

Cyphre

Ta scena jest po prostu źle zmontowana. Najpierw powinno być to coś wyłaniające się zza Księżyca, a poźniej motyw z wystrzeleniem rakiet z silosów i to całe: rakieta osiągnie cel za pare sekund.

ocenił(a) serial na 9
Cyphre

* Continuity: The "comet" is close enough for Titan missiles to reach it in a couple of minutes, and then is shown to be passing the moon on its way to Earth.

* Factual errors: The Titan missiles continue to show contrails as they approach the "comet" even though the comet is in space. Rocket contrail would require atmosphere to form.

* Factual errors: The US launched 24 Titan II missiles at the "comet". The last Titan II missile was decommissioned in 1987.

Ale co z tego? Nijak to nie wpływa na fabułę.

upi00r

widze, ze moj niewinny temat sie zaczal rozwijac:) no przeciez wiem, ze to nie ejst istotne, ten serial o ile wiem nie jest o ostrzeliwaniu komet, wazne ze kula przyleciala, wysadzila pasazerow i to ich losy sa wazne.
ta dyskusja nie powinna sie dalej ciagnac :)

Pozdr

Cyphre

Przepraszam za moje wygłupienie się. Teraz rzeczywiście Orwell przewraca się w grobie...

W każdym razie zawsze mylili mi sięWells, Orwell oraz Welles...

ocenił(a) serial na 6
arekrem

A jak sie pieknie swiecily.

te rakiety

:D :D :D