PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36194}

Adam i Ewa

2000 - 2001
4,7 7,2 tys. ocen
4,7 10 1 7209
Adam i Ewa
powrót do forum serialu Adam i Ewa

Czy akcja serialu dzieje się w Wielkopolsce, w Poznaniu?

użytkownik usunięty
suzi323727

Nie, akcja serialu dzieje się w większości scen w Warszawie. :)
Ogólnie, gdyby kogoś to ciekawiło, to mogę powiedzieć, że kamienica, w której mieszkała Ewa z rodziną, znajduje się przy ul. Rozbrat róg ul. Śniegockiej na Powiślu, byłam tam i mam gdzieś kilka jej zdjęć. :) Zaś sceny w mieszkaniu były kręcone w studiu przy ul. Chełmskiej. Galeria Michała znajdowała się przy ul. Brzozowej, tzn. właściwie szło się do niej po Kamiennych Schodkach. :D Co do willi Laudańskich, kancelarii Bogdana, stajni Zdrojewskiego, agencji "Wikam", klubu "Pulp Fiction" i reszty miejsc, nie udało mi się ich zlokalizować niestety. Jeśli ktoś wie coś nt. tego, gdzie znajdują się te miejsca, to bardzo proszę o cynk. ;D

Ale miejsce akcji serialu, nie miejsce kręcenia serialu.

użytkownik usunięty
suzi323727

Zrozumiałam pytanie. Akcja dzieje się w Warszawie i niekiedy w fikcyjnym Rozdrażewie...

Acha, dzięki :)

ocenił(a) serial na 8

A czy wiadomo coś o tym pałacu Rozdrażewskich gdzie on się znajduje. Znalazłam wzmiankę o Krotoszynie. Tam jest miejscowość Rozdrażew... Niedaleko jest tam pałac ale zupełnie inny.

ocenił(a) serial na 10

W 103. odc. w 16:23 min. widać (ale niezbyt wyraźnie) napis na budynku, w którym jest kancelaria Bogdana. Jest tam napisane chyba "Międzynarodowe Centrum Matematyczne im. Stanisława Banacha". Nie wiem jednak, w którym to dokładnie miejscu w Warszawie.