PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10049113}

Agencja

The Agency
2024 -
7,0 2,2 tys. ocen
7,0 10 1 2197
Agencja
powrót do forum serialu Agencja

Po pierwszych odcinkach bardzo dobre, ale to jednak kopia. Francuski oryginał mimo że starszy, był bardziej wiarygodny. Porównuje na razie na podstawie pierwszego sezonu. Kassovitz lepszy od Fassberndera. No i jeden zarzut, który mnie samego zdziwił, bo nie mam nic przeciwko czarnoskórym aktorom. Ta czarnoskóra partnerka głównego bohatera to jakaś pomyłka. W oryginale ta postać była o niebo lepsza.

Jazzuita

Oryginał ma według mnie lepiej obadzonych aktorów oraz lepsze zbalansowanie wątków. Oglądam wersję amerykańską, a w przerwach przypominam sobie francuska, bo wrzucili całe 3 sezony. Nadal wolę francuską.

Yeats_Edgar

A gdzie można zobaczyć francuską wersję?

Adam1Kluska

Od chyba przedwczoraj wszystkie 5 sezonów jest na SkyShowtime :)

Jazzuita

showtime wrzucało Agencję po jednym odcinku na tydzień ( zacząłem oglądać jak były już 3) i w takim układzie traciłem zaangażowanie. W między czasie zacząłem oglądać francuski oryginał i jakoś na razie nie chce mi się oglądać wersji amerykańskiej bo do tej pory fabuła ma tyle podobieństw że nie zaskakuje. Oba seriale bardzo dobre, ale potrzebuję przerwy aby trochę zapomnieć i wrócić do Agencji. Amerykańska wersja chyba łatwiej przyswajalna, napięcie budowane bardziej równomiernie. Po obejrzeniu 5 odcinków Agencji i 5 sezonów oryginału, jako fan gatunku powiedział bym że Biuro Szpiegów jest nieco lepsze, ale oba bardzo dobre, tyle że nie do końca widzę sens oglądania obu :), zobaczymy po przerwie.