PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=197666}

Akademia policyjna

Police Academy: The Series
1988 - 1989
7,0 205  ocen
7,0 10 1 205
Akademia policyjna
powrót do forum serialu Akademia policyjna

Serial animowany, który niejako definiował dzieciństwo w pierwszej połowie lat 90'tych. Wraz z
Hi-menem, Turtlesami i wieloma innymi stanowił istotny element pierwszej "amerykańskiej
inwazji" animacji (czy też bajek) na małe ekrany i taśmy kaset VHS. Żelazny kanon dla
dzieciaka, który dorastał w tamtych czasach.

ocenił(a) serial na 7
sznikiel

Dokładnie, ile to już lat minęło, a człowiek pamięta jeszcze te seanse przed telewizorem z kasetami z wypożyczalki...

ocenił(a) serial na 7
Skandal

Wspomnień nam już nikt nie zabierze, lecz aż strach szukać tej i wielu innych animacji. Wiele z tych elementów, które tworzą nasze wspomnienie o dzieciństwie jest tak podkoloryzowanych przez wyobraźnię , że częstokroć odświeżanie sobie pamięci wiąże się tylko z zawodem. Jedna z tych niewielu sytuacji, gdy mijający czas działa na korzyść ;)

ocenił(a) serial na 7
sznikiel

Wiem, wiem... przez lata hodujemy w sobie emocje, które czuliśmy podczas seansu z ulubionymi produkcjami i serialami, ale po kilku latach powrót bywa bolesny. W końcu człowiek starszy dostrzega te wszystkie niedociągnięcia i naiwność... mimo to z chęcią obejrzałbym ten serial z moim chrześniakiem u boku, gdy nieco podrośnie :)

Polecam świetny film o spotkaniu dwóch generacji serialu o Wojowniczych Żółwiach Ninja.

http://www.filmweb.pl/film/Turtles+Forever-2009-558546

ocenił(a) serial na 7
Skandal

Chętnie zobaczę chociaż boję się zawodu jak przy ostatniej kinówce .... Ale podobno niedługo ma powstać kolejny film, może w końcu na wysokim poziomie ;)

ocenił(a) serial na 7
sznikiel

Ten, który poleciłem jest w porządku w porównaniu z tym komputerowym gniotem, nawet żółwie z 2003 roku mają niezłe miny przez zachowanie swoich protoplastów z lat 80/90. Gdy patrzę jakie seriale puszczają obecnie to cieszę się, że okres mojego dzieciństwa przypadł końcówkę ub. wieku.

sznikiel

Ja nie miałem videa
He mana pamiętam wojownicze żółwie ninja też
Erniego pamiętam i słynne adziaaaaaaaaaaaaa