1. Dlaczego Alice in Bordeland?
2. Dlaczego nic się nie wyjaśniło!!!
3. Dlaczego ten główny typek mógł dołączyć do gry po rejestracji? (To pewnie dziura)
4. KTO za tym wszystkim stoi?
1. Alice to Arisu, nie wiem dlaczego przetlumaczyli Kapelusznika, a Alice zostawili z japońskiej pisowni. Takie było jego imię ;) no i Borderlands to był ten świat do którego się przenieśli (a nazwa, kłania się angielski ;),m.in.granica=border,moze o własne granice chodzi? Albo tego świata? ).
2. Zajawka do czytania mangi i na sezon 2 może? Też mi brakowało więcej wyjaśnienia, mogli użyć ten czas na to, zamiast na te niepotrzebne retrospekcje niektórych bohaterów (jak typów z milicji, np. Tego pierd....go psychopaty). Ale zauważyłam, że ostatnio wiele seriali ma tę tendencje do wyjaśniania głównych wątków w 2.sezonie,a pierwszy skupia się jak tu - na rozwiązaniu problemu tuż przed nosem, tj. Przeżyciu gier.
3. Pewnie masz na myśli grę 10 kier. Mi się zdaje, dlatego, że był automatycznie zarejestrowany przez to, że areną gry był hotel. W odc. 6 ten biało włosy chce wyjść z terenu hotelu, ale rzuca swoim zegarkiem z basenu i ten jest zniszczony przez laser. Więc już nie mógł wyjść. Rejestracją było moim zdaniem od zawsze wejście na teren gry (arena), a nie podniesienie telefonu. Telefon służył użytkownikom głównie do zauktualizowania wizy czy kontroli czasu i reguł/staatusu gry.
4. Nie czytałam mangi także nie wiem :) musimy albo udać się do źródła, albo czekać na kolejny sezon. Nie wiemy też nic o grach z "kartami z twarzą", J-K :(
Mi się zdaje, że game masterem jest ktoś kto chciał przetestować do czego są zdolni ludzie, jakie mają morały. Zwłaszcza wskazują na to gry kier i np. Trefl gdzie gra zespołowa była metodą na wygranie bez śmierci uczestników. Ale dlaczego, nie wiem jeszcze. Skuszę się więc na sezon 2.
Reguły japońskich seriali są mi znane, więc te typowe gry aktorskie, naddramaturgia itp aż tak mnie nie rażą. Też te braki typowego happy endu czy otwarte zakończenia.
A więc rozumiem, że nie ma zakończenia, które dawałoby koniec serialowi/miniserialowi? Pytam, bo nie wiem, czy oglądać. Na imdb jest info, że będzie sezon 2 w grudniu 2022, ale różnie to bywa - w końcu 2 lata po ostatnim odcinku pierwszego sezonu mogą się rozmyślić.
Będzie 2 sezon w grudniu 2022 roku. Nie rozmyślą się bo na netfix jest informacja, że 2 sezon jest już pewny.
1, Bo jest to nawiązanie do Alicji w Krainie Czarów. Arisu = Alicja, Usagi (rabbit). = Biały Królik, Chishiya = Kot Cheshire
Tutaj nie masz racji . Arisu to Alice taka poprostu jego ksywka . Borderland to inaczej pogranicze w anime jest to wytłumaczone że świat w którym są jest nazywany pograniczem . Czyli tłumacząc calą nazwę Arisu na pograniczu ( jeszcze raz pogranicze to miejsce w którym są (
ale nie mam racji w czym? Wszystko co napisałem to akurat prawda. Jest jeszcze wiele postaci które mają te same nazwy co postacie w Alicji w Krainie Czarów