czy ktoś może powiedzieć mi coś na temat tego serialu? czy to rzecz typowo dla dzieci, jak bardzo trzyma się książki etc. z góry dziękuje :D
powiem krótko: ten miniserial i książka to dwie zupełnie różne bajki, ale zdecydowanie nie dla dzieci (chociaż dzieci w dzisiejszych czasach szybko dorastają więc kto ich tam wie:P)
Serial luźno nawiązuje do książki, mi się podobał! Polecam z czystym sumieniem obejrzeć w całości! :)
obejrzałam, nie żałuję. podobają mi się takie odświeżone/podrasowane wersje klasyków :D
dzięki śliczne za odpowiedź!
Ja właśnie skończyłam oglądać i bardzo spodobała mi się ta interpretacja ;) coś całkiem innego od oryginalnej Alicji, ale jestem pozytywnie zaskoczona! Więcej takich interpretacji
a widziałaś Tin Man? bardzo podobne klimaty :D
co mi się bardzo podobało w obu mini seriach, to ich uaktualnienie i to jak lekko wydoroślały. plusy, to na pewno postacie i scenografia (miasto do którego na samym początku trafiła Alicja? byłam zachwycona :D). sama historia (i Alicji i DG) jest niestety łatwa do przewidzenia... no ale wszystkiego mieć nie można :P
czekam na kolejny serialik.