PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744874}

Alienista

The Alienist
2018 - 2020
7,4 35 tys. ocen
7,4 10 1 34630
6,3 12 krytyków
Alienista
powrót do forum serialu Alienista

Motyw Zabójcy

ocenił(a) serial na 7

Czy tylko ja miałem problem z konkretnym pojęciem co było przyczyną morderstw co popchnęło go do takich czynów ?

ocenił(a) serial na 8
alterrego

Nie tylko Ty. Po mojemu to była zgrana płyta: jakiś psychol w dzieciństwie pociął mu małego, do tego doszła zaborcza matka i surowy ojciec (oczywiście duchowny bo wg scenarzysty tylko tacy są źli ;)). No i podobno (bo nie jest to do końca wytłumaczone w serialu - jak zresztą kilka innych wątków) był sierotą porzuconą przez Indian. Wszystko się na siebie nałożyło i stworzyło postać psychopaty. Dlaczego wydłubywał oczy? Dlaczego ranił w ten sposób swoje ofiary? Tego już szanowni scenarzyści nie zdołali (zdążyli?) wyjaśnić.

ocenił(a) serial na 5
Dzida_86

Nie no to akurat jest wytłumaczone. Czuł się Indianinem wyklętym, bo to wmawiali mu starzy. Dlatego kopiował zachowania Indian w czasie wojny, wydłubywanie oczu, które widział na zdjęciach ojca i które jednocześnie go przerażały i fascynowały. Jednak jest trochę dużo wymieszanych wątków przez co całość się nie klei. Przy czym najbardziej nie pasuje to, że jak się pojawia od razu wydaje się agresywny, a nie dwuznaczny tak jak najpierw go opisano.