PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685357}

Almost Human

2013 - 2014
7,2 6,2 tys. ocen
7,2 10 1 6202
9,0 2 krytyków
Almost Human
powrót do forum serialu Almost Human
ocenił(a) serial na 7
error502

jak na razie ciężko powiedzieć co z tego wyjdzie, pilot ok, jutro drugi odcinek, zobaczy się czy coś z tego będzie
póki co głowy nie urywa, ale potencjał ma

ocenił(a) serial na 8
Landorf

jutro drugi ep ? :] Pierwszy odcinek zacny, ale ile to jużrrazy było. Poczekamy zobaczymy ;). Ale pokładam spore nadzieje ;D

error502

Pierwszy odcinek naprawdę dobry, ale ja już też znam takie sztuczki - wiele seriali już mnie tak nabrało. Mogę się wypowiedzieć po przynajmniej 3-4 odcinkach. Póki co - również pokładam spore nadzieje :)

error502

Klimat klimat i jeszcze raz klimat. Całkiem niezły. Urban daje rdę jak w Dreedzie. Polecam.

error502

Skoro ściągnęli Karla do futurystycznego serialu i policjantach, to mogli od razu zrobić Sędziego Dredda.

ocenił(a) serial na 4
error502

No cóż, jeśli ktoś oczekiwał naprawdę serialu SF to się zawiedzie. Jak zwykle trochę widoczków nowoczesnego miasta, przerobione bronie oraz auta i to by było na tyle. Androidy też mi nie bardzo przypadły do gustu, ale może będzie lepiej.
Co do innych rzeczy zapowiada się nieźle. Pilot wciągnął, całkiem fajni aktorzy, zapowiada się dobrze.

ocenił(a) serial na 6
error502

Zapowiada się rewelacyjnie, serial znacznie lepiej zrobiony niż Fringe. Dobre tempo, praktycznie nie ma dłużyzn, świetna muzyka no i Karl Urban całkiem nieźle gra. Czekam na kolejny odcinek.

ocenił(a) serial na 6
error502

Ja jestem już po 2 odcinkach. Pilot był dosyć ciekawy ale nie bardzo dawał szanse na rozeznanie się w jaką stronę ten serial pójdzie. Czy będzie to mroczne sf z rozkminkami typu gdzie kończy się maszyna a zaczyna człowiek, czy może bardziej galeria gadżetów roku 2050. Po drugim odcinku wyraźniej rysuje się lekkie sf w większym stopniu nastawione na akcję niż na problemy natury egzystencjalnej. Jeśli spojrzeć na fabułę pod kątem wątków kryminalnych to mogło by być dużo lepiej. Drugi odcinek był trochę słabszy od pilotowego, ale serial ma potencjał.
Almost Human bardzo przypomina mi inny film/serial z lat 90-tych - TekWar i muszę przyznać że ten stary wydaje mi się lepszy, z mroczniejszymi historiami. Nawet przeskok technologiczny jaki producenci TekWara zafundowali widzom w 1994 zdaje się większy niż ten tutaj.

gagarin77

Także jestem po 2 odcinkach i powiem że mi się świetnie go ogląda, 40 minut mija naprawdę całkiem szybko. W pilocie zarysowano wątek główny (Walka z Syndykatem), tak w drugim odcinku już poszedł w procedurala. Myślałem, że przystosowanie do nowego partnera potrwa dłużej niż jedna sprawa, a jednak całkiem przyjemnie się ogląda Doriana i Johna współpracujących ze sobą. Ogólnie widać budżet w tym serialu, "złe" dzielnice są brudne i wszędzie neony, centrum czyste. Twórcy widać z technologią poszli podobnie jak w Raporcie Mniejszości, że to za 30 lat jest możliwe, co w moim odczuciu jest na plus. Drugi odcinek jak to zwykle po odejściu od wątku głównego słabszy ale jak wspomniałem chce się śledzić historie. Jest dobrze i serial ma potencjał.

ocenił(a) serial na 8
error502

Pierwszy odcinek był ok i raczej tylko przedstawiał i wprowadzał do serialu. Drugi odcinek w mojej opinii był już naprawdę dobry. Z niecierpliwością czekam na kolejne.

ocenił(a) serial na 6
Pimlico7

co za denerwujacy narrator w 2 odcinku

checik1

serial jest tak jakby połączeniem filmów łowca androidów i ja robot. Myślę, że serial wyrobi swój jak najbardziej wątek główny, a może wprowadzi coś na wzór obserwatorów . http://www.darlton.pl/forum/viewtopic.php?f=295&p=59423#p59423 - oceniamy pierwsze dwa odcinki

ocenił(a) serial na 6
checik1

No coz wystarczy troche poczytac...Wersja Almost.Human.S01E02.HDTV.x264-LOL ma audiodeskrypcję dla niewidomych, więc raczej odradzam jego ściąganie. Natomiast w Almost.Human.S01E02.PROPER.HDTV.x264-2HD jest zapowiedź The Following. ;)