PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685357}

Almost Human

2013 - 2014
7,2 6,2 tys. ocen
7,2 10 1 6201
9,0 2 krytyków
Almost Human
powrót do forum serialu Almost Human

Pierwsze wrażenia

ocenił(a) serial na 7

Wiem, że nie powinno oceniać się seriali po pierwszym odcinku, ale nie jestem mx-em, więc pozwolę
sobie naruszyć tą zasadę. Nie mogłem powstrzymać się od skomentowania wrażeń, jakie wyrwał na
mnie ten serial. Mało jaki serial po pierwszym odcinku zaciekawił mnie do tego stopnia, abym z
chęcią chciał zacząć oglądać kolejny odcinek. Jestem pewien, że kolejne odcinki będą równie
interesujące, jak ten pierwszy. W wielu serialach już na początku walą ci kupę informacji, w tym
serialu tego nie ma. Naprawdę serial rewelacja, jak komuś podobał się ja robot, warto obejrzeć, z tym
porównaniem trochę przesadziłem, ale kilka rzeczy łączy ten serial i wbrew pozorom, wydaje mi się,
że reżyser almost wnikliwe zinterpretował fabułę ja robot. Dziwi mnie tak niska ocena, na imdb jest
8.4, to pokazuje, że zdanie, jakie mają o nas inni jest prawdziwe-wiecznie nam nic nie pasuje i na
wszystko narzekamy:)

ocenił(a) serial na 8
zawpork

Dlatego zawsze najlepiej obejrzeć wbrew ocenom innym, szczególnie wbrew opiniom na polskich portalach.

ocenił(a) serial na 7
StrangeGuy

Jasne, też mnie dziwi mnie, że sporo większość seriali,takich jak almost i filmów sci-fi, takich jak Matrix, albo alieny, ma oceny sporo niższe niż na imdb, te przykłady można mnożyć, tylko czasami jakieś chłamy obyczajowe mają lepszą ocenę.

ocenił(a) serial na 8
zawpork

Ten serial jest naprawdę świetny, dialogi pomiędzy Kennexem, a Dorianem są bardzo zabawne. Zresztą nie tylko pomiędzy nimi dialogi są zabawne i po prostu dobre. Serial może rzeczywiście nie jest jakoś specjalnie oryginalny, ale naprawdę z przyjemnością się go ogląda.

StrangeGuy

Zgadzam się z Tobą w 100%.Serial jest zabawny a jednocześnie potrafi trzymać w napięciu.

ocenił(a) serial na 8
StrangeGuy

Jeśli chodzi o dialogi Kenexa i Doriana to moim ulubionym jest chyba rozmowa w samochodzie na temat anatomii Doriana. Te postaci w ogóle są dla mnie bezbłędne.
Chociaż czasem mam wrażenie, że są najmocniejszymi stronami serialu, który czasem jest trochę zbyt przewidywalny.

ocenił(a) serial na 8
nopoprostunonie

Nie wiem. MI tam sprawia przyjemność oglądanie tych odcinków, nawet jeśli nie ma w nich nic oryginalnego, rewolucyjnego.
Też uważam, że Dorian i Kennex są najmocniejszymi stronami serialu, ale ja bym dodał jeszcze Rudyego. To też jest barwna i zabawna postać i podoba mi się jego akcent :) Oprócz tego Valeri Stahl, jej uśmiech jest przepiękny i mógłby bez końca na nią patrzeć. Mam nadzieję, że ruszy się w końcu coś z wątkiem tego syndykatu z pierwszego odcinka :)
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
StrangeGuy

No właśnie - Rudy! Jakże mogłam o nim nie wspomnieć.
A jeśli chodzi o fabułę - też mi brakuje zawiązania intrygi z syndykatem w roli głównej, bo pomimo mojej ogromnej sympatii, ten serial za często kojarzy mi się z seriami CSI.
Nie cukrując już więcej, czekajmy na rozwój wypadków.

zawpork

''zawpork'' dzięki za dodanie tego temu gdyż za ten serial zabierałem się już od paru dobrych miesięcy. niestety dzięki opinia na filmweb nawet się za niego nie zabierałem gdyż wychodziłem z założenia że jak go tyle ludzi krytykuje to na pewno jest beznadziejny. przed paroma dniami skusiłem się (za sprawa twojego postu) i jestem ta produkcja zachwycony. jestem na razie na 5 odcinku i moje wrażenie jest jak najbardziej na tak. serial jest lekki, dużo się dzieje, jest dużo akcji no i jak już to ktoś zauważył świetne dialogi. mam nadzieje ze dostanie zielone światło na pełny (22 albo 24 odcinkowy) sezon albo na drugi ale już z większa ilością odcinków. zdjęcie go z anteny będzie naprawdę dużym błędem ze strony Fox'a

ocenił(a) serial na 5
zawpork

spory zawód - po świetnym 1 odcinku, liczyłem że serial podąży zupełnie inną ścieżką, natomiast dostałem bardzo przeciętny procedural.