Czy tam pracują ludzie bez krzty wyobraźni ? Ileż można robić seriali policyjnych.. świat SF jest ptaktycznie nie ograniczony a oni przykleili się do nudnej policji i wałkują to w nieskończoność.... No ja jestem na nie.. Tym bardziej, że to FOX. Poczekam aż finał 1 sezonu zostanie wyemitowany.. i dopiero wtedy będe rozważał czy obejrzeć..
powodzenia w znalezieniu studia, które to opłaci
ja tam czekam na ten serial, może będzie to coś jak kanadyjskie "Total Recall 2070", tyle, że z lepszym aktorstwem
myślę, że na razie brak odwagi wielkim studiom na zabranie się za grę przy której trzeba napisać właściwy scenariusz, a nie zrobić z tego wakacyjną wydmuszkę z wybuchami, ale może to i dobrze, obecna kondycja filmów sci fi jest tak niska, że tylko zmarnowali by potencjał jaki daje świat Mass Effect
Mass Effect? polecam to anime;)
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/5017-mass-effect-paragon-lost/rec/2379
A ma być o listonoszach przyszłości, czy może z ekspedientkach przyszłości? Nie bez przyczyny większość seriali i filmów opowiada o policjantach, lekarzach, żołnierzach, gangsterach i adwokatach. Te zawody mają w sobie potencjał dramatyczny - ludzie w nich pracujący mają codziennie do czynienia ze śmiercią, wypadkami i ciężkimi decyzjami. Świat S/F jest teoretycznie nieograniczony - przeciętny widz nie będzie chciał oglądać rozciągniętej na dziesięć sezonów kosmicznej epopei.
ale ja nie jestem przeciętnym widzem i jest kilka milionów ludzi którzy myślą podobnie. Nie obchodzą mnie losy jakiś zawodów. Serial SF ma zafascynować, pobudzać wyobraźnie, poruszać tematy na które nie mamy odpowiedzi, pokazywać to czego nie możemy zrobić. Odkrywanie, przygoda, poszerzanie wiedzy i wyobraźni. I wcale nie oznacza to, że akcja musi dziać się w kosmosie..
A ja akurat czekam na porządny serial dziejący się w kosmosie i chyba się nie doczekam. Od dawien dawna takiego nie było. Pewnie za duże koszty.
kto nie czeka.. Co ja bym dał aby zobaczyć coś w kosmosie, ale żeby to było porządne.
Posluchaj nie celuje sie w jedna grupe spoleczna jak sie robi serial w Twoim przypadku idiotow :) oczywiscie zartuje kazdy ma swoje zdanie moze Cie rzeczywiscie denerwowac to ze seriale ciagle o tym samym ja napewno nie bede ogladal medycznych bo lekarze mnie nie obchodza, policyjne tez nie zabardzo ( Glina byl dobry ale to nie SF) tylko szczerze ten jest swietny widzialem 4 odcinki i jest super gra tego kolesia (czarnego) jest naprawde dobra widzialem go w paru filmach tak jak glowna rola ( ostatnio kolesia widzialem w nowych star trek i tez byl przezabawny tutaj jest tak samo troche humoru i troche akcji wiec sa dobrzy aktorzy i ciekawy klimat jeszcze jest ta slicznotka z roomate(Minka Kelly) ohhh sliczna taki typ urody co sie po nocach sni :D stary zerknij na ten serial jest dobry polecam warto zobaczyc 1 odcinek choc 3 jest jak narazie najlepszy ( warto bo to leci na FOX i ta stacja slynie z anulowania seriali praktycznie w polowie 1 sezonu dobry czy nie to zdejmuja z anteny ) warto wiec popatrzec bo jeszcze jakis debil go zdejmie ;) Pozdro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powiadasz, że nie będzie chętnych na krzyżówkę SF z "Modą na sukces"? Sally Spectra okazuje się cylonem i przeprowadza atak na Babylon 5 - mega zwrot akcji, plus przerost formy nad treścią w stylu Michaela Bay'a. Must see! :D
A tak na poważnie - słuszny argument: nie sądzę, żeby produkcja "Desperate Housewives in da Space", z całym szacunkiem dla gospodyń domowych, było właściwym podejściem do tematu.