PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33998}

Alternatywy 4

1983 - 1986
8,2 88 tys. ocen
8,2 10 1 88323
8,3 22 krytyków
Alternatywy 4
powrót do forum serialu Alternatywy 4

Słuchajcie - ja osobiscie sie ciesze że bedzie kontynuacja bo jak mój poprzedik słusznie zauważył dzisiejsze seriale to dno. W każdym bądź razie jak podaje onet maja wrócić Kryszak, Pyrkosz, Kaczor, Dykiel, Pokora !! czy Stalinska. Uwazam ze wspaniale jesli tak faktycznie bedzie. Wiadomo ze bez nieodżałowanego Romana Wilhelmi czy Bronisława Pawlika bedzie ciezko ale mimo wszystko może być ciekawie. Interesuje mnie jaka jest wasza opinia i zdanie na temat planowanej kontynuacji. Wiadomo ze Bareja stworzył po mistrzowsku obraz PRLowskich absurdów ale współczesna RP jest równie pełna śmiesznych i groteskowych aspektów. Przykładem moze byc przeciez mistrzowski Dzien Swira. Czy "Dylematu 5" jest w stanie dorównac arcydziełu Barei? Jaka bedzie tematyka i ktorzy aktorzy według was koniecznie muszą wrócić jesli kontynuacja ma sie udać. Prosze piszcie

Yetino

nie chce wykrakac ale napisze tak to bedzie klapa na maksa :)

ocenił(a) serial na 10
Yetino

Lepiej niech nie robią kontynuacji - Po co psuć legendę ??
Nie można zrobić tego zrobić lepiej bo po prostu się nie da!

To już nie ta rzeczywistość co PRL i podejżewam, że wyjdzie takie samo gówno jak "Ja wam pokażę". Bo tak najczęściej jest jak się chce na siłę zarobić pieniądze na czymś co odniosło wcześniej sukces.

Yetino

Jeden z najgłupszych projektów ostatnich lat! Który kretyn wpadł tak tak idiotyczny pomysł, żeby zrobić sequel czegoś tak wspaniałego jak "Alternatywy 4"? Nie moge tego racjonalnie zrozumieć. Nie będzie z tego NIC dobrego. Już nie chodzi nawet o fakt, że kino polskie od dekady nie istnieje. Po prostu dobrych filmów czy seriali SIĘ NIE POWTARZA!!!

szamanisko

Powtarza sie w celu zbicia na tym kasy niestety. Serial moze byc cienki, ale i tak wiadomo ze wzbudzi rozglos i zyska popularnosc dzieki swojej - nazwijmy to - "marce".

Yetino

Na szczęście reżyserem jest Wojciech Smarzowski ,a jego 'Wesele' całkiem ciekawie oddawało absurdy współczesnej rzeczywistości. Czekam niecierpliwie

Elvis_13

no coz, ja naliczylem ze w "Dylematu 5" ['] ['] ['] zabrakloby 6 osob (tych bardziej znanych z serialu):
1) Roman Wilhelmi - gospodarz, Stanisław Anioł;
2) Mieczysław Voit - Profesor prawa;
3) Barbara Rachwalski - Tekla Wagnerówna (opiekowala sie panem Antonim);
4) Ryszard Pietruski - przedstawiciel spoldzielni mieszkaniowej;
5) Bolesław Płotnicki - pan Antoni Kierka (dziadek na wózku)
6) Bronisław Pawlik - Dionizy Cichocki, pozniejszy gospodarz (hmm wychodzi na to ze najgorzej wychodzili aktorzy, grajacy gospodarzy - Wilhelmi, Pawlik... ['] )
w sumie dobrze pomyslany serial moglby byc HOLDEM zlozonym Alternatywy 4 - nie mowie ze pomysl jest w ogole wspanialy, ale mozna czegos takiego sprobowac - lepiej ze zabrali sie za to teraz, nizby kiedy kolejni aktorzy odchodzili po kolei i wtedy by sie za to wzieli :( zreszta kto by nie chcial znowu zobaczyc tych aktorow razem na ekranie? :)

ocenił(a) serial na 10
Somar

Ja zawsze jestem przeciwny wszelkim kontynuacjom klasycznych filmów. Zwykle wychodzi kiła, a nawet jesli jest dobrze to i tak nie ma porównania z oryginałem.
Poza tym nie kumam ja mozna krecic kolejna czesc Artelnatyw, skoro film opieral sie na wyśmiewaniu PRL'owskich absurdów.